časovača v mikrokontroléry (pls pomôžte mi naliehavo)

S

sudhavanib

Guest
Ahoj, môže mi niekto povedať, ako si mám spočítať Timer0 Th0, tl0 hodnoty. i hav vytvárať trvalé impulzy k rotatate krokového motora. 2000 pulzy = 1 krok, 1 krok = 8 stupňov, i HAV pre otočenie motora 360degress, a znovu som HAV obrátiť smer. každý subjekt môže mi sugesions, ako na to. V súčasnej dobe práve aj neustále dávať impulzy len ja: e rotačný motor bude neustále, som pomocou dallas ds80c320 procesorov. Vďaka vopred. [/Quote]

Nemám undersatnd, čo máte na mysli v roku 2000 pulzy = 1 krok! Pokiaľ viem, sú krokové motory šliapol použitím otáča poradí. A zakaždým nový štát, je výkon, motor je o jeden krok. Viem, že to je pravda, ako som vlastne pracoval s krokovými motormi mnohokrát. Akýmkoľvek spôsobom si myslím, že váš motor má o krok uhol 8 stupňov, ktoré z neho robia 45 krokom / otáčky motora. Ak chcete otočiť jednu otočku motora: Opakujte tento postup 45: 1 - Výstup 10001000B k portu vášho motora ovládač je pripojený. 2 - Počkajte na dobu T, kde T je čas krokom. Pozrite sa, ako dlho by mal váš motor sa ku kompletnej jednej revolúciu potom rozdelí, že 45 (žiadne kroky na otáčku), aby si T. Všimnite si, že príliš malé, T nebude mať motor schopný točiť. Dalo by sa použiť časovača alebo oneskorenia slučky na dosiahnutie tohto oneskorenia. Ak sa chystáte použiť časovač, počiatočná hodnota musí byť vložený do Th0 a TL0 by mala byť: počiatočná hodnota = 65536 - požadované počty (za predpokladu, že ste nastavili časovač v móde 1) požadovaný počet = T / časovač hodiny perriod 3 - otočenie sequnce nad jednu pozíciu doľava alebo doprava v závislosti na požadovanom smere otáčania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back