Čo znamená obvod optimalizácie nájdete?

S

STOIKOV

Guest
pri optimalizácii termín používaný v simulácii to, čo sa týka? Možno uviesť príklad, aké inštrukcie sú používané,

Dobrý deň Vážení STOIKOV! Nie som si istý, či som pochopil vašu otázku, obávam sa. Ale predpokladám, že chcete vedieť, čo optimalizácia znamená a ako sa to robí. Dám vám príklad: Predstavte si jednoduchý RLC obvode použiť ako filter. Ak chcete mať správnu odpoveď, takže frekvenčnú odozvu majú ostré maximum a v rovnakom čase, doba odozvy nie je oscilujúca. Čo musíte urobiť kompromis, zvolíte odporu a kapacity napríklad ako premenlivé premenné a začať optimalizovať obvodu. Môžete definovať niektoré obmedzenia (niektoré ciele) dosiahnuť, a pokúsiť sa získať túto cieľov BU meniace sa množstvo premenných. Ak ste uspeli, máte optimálne obvodu. Tak vidíte optimalizácia, v podstate musíte cieľ a niektoré premenné meniť. Existujú špeciálne algoritmy, ktoré slúžia k optimalizácii systému, s ohľadom na požadovaný stav zmenou niektorých premenných. Takže pri optimalizácii je potrebné definovať premenné a ciele, sa bude zaoberať simulátor odpočinku. Vďaka!

Súhlasím s tým, optimalizácia je relatívny pojem priamo spojená s hlavné ciele projektu. Tam je zvyčajne kompromis niekde.

Áno, to, čo som pýtal na optimalizáciu súvisí s cieľmi, aby sa v dizajne a tiež, ako vykonať optimalizáciu korenie simulátore. Videl som, že tam sú niektoré ponuky o tom TSpice a budem si niečo o tom. Ale ešte zaujímalo, či existuje špeciálna inštrukcie, ako to urobiť. Vďaka.

Ach, ďakujem vám za objasnenie, čo ste mal na mysli, som len vidieť, že pomocou Sspice robiť filtrovať projekty s využitím nullator / norator analýzy, musím sa na to a uvidíme, či môžem dostať späť k vám.

Keď som si okruh optimalizácie, som použil Newton-Robson algoritmus.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back