Čo je Smith spúšť?

E

eugenehhk

Guest
Som začiatočník v elektronickej, chcel by som sa opýtať, čo je Smith spúšť? Čo je to aplikácie? Thx veľa ~

Jeho prahový klopný obvod nie je (Smith Trigger - zle), je okrem iného v podstate komparátor s funkciou hysterézie. Aplikácia obvykle v digitálnej elektroniky a výkonové meniče

Thx:) Všetky ~ je to znamená, že IC --- LM311 (napätie komparátora) je druh spúšte Schmitt? Tiež by som sa rád spýtal, aký je zmysel hysterézia? Viem, že tento termín vo fyzike, ale prečo Schmitt trigger má hysteréziu?

Hysterézia je rozdiel medzi úrovňou vstupného signálu, pri ktorej komparátora vypne a zapne. Malé množstvo hysterézia môžu byť užitočné pri porovnávacom obvode, pretože to znižuje okruh je citlivosť na hluk, a pomáha znižovať viac prechodov na výstupe pri zmene stavu. Niekedy, decentný dizajn, je potrebné pridať externý odpor medzi výstup komparátora a pozitívny vstup, vytvára slabo pozitívnu spätnú väzbu. Pri výstupe je prechod, pozitívna spätná väzba mierne zmení pozitívny vstup tak, aby posilnila výkon zmenu. LM311 Comparator IC NIE JE Schmitt spúšť zariadenie, ale môžete ho použiť v obvode spúšte Schmitt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back