Zvuková karta PC maximum in / out hodnotenie

I

izua

Guest
Ahoj chlapci! Dostal som CMI 8738 (C-Media), zvukové karty od priateľa a ja som v pláne pomocou AUX alebo CD vstupov ako sondy pre oblasť pôsobnosti, a jeden z ďalších výstupov, ako je napríklad modem alebo PC-Speaker pre generátora signálu. Avšak, nie som si istý, kde hľadať špecifikácia impedanciou, maximálny prúd,, napätie na in / out, atď som sa pred nejakou dobou EKG prístroj s opamps a výstup bol tak nad 3V. Spálil môj MIC portu na základnej doske, takže tentoraz by som rád, aby sa na bezpečnej strane. Vďaka, izua

Väčšina zvukové karty kupujúci nepotrebujú také špecifikácie, takže výrobcu karty netrápi ich zverejnenia. Ja by som sa nečudoval, keby niektorí výrobcovia kariet neviem ani nezaujíma, čo presne je špecifikácia. Môžu navrhli svoje karty jednoduchým skopírovaním napr dizajnu z zvukový čip výrobcu list alebo aplikácie na vedomie. Môžete mať väčšie šťastie, že čítanie informácie, a meranie výkonu karty sami. Typický linkový audio signál je okolo 0,5 V. RMS. Mikrofónny vstup je oveľa nižší - niekoľko milivoltov. Dobrá zvuková karta bude mať priestor pre vyššiu zvukové špičky, ale rôzne karty klip (alebo poškodení), na rôznych úrovniach. Dajte si pozor, väčšina zvukových kariet bloku DC. To bude bolieť osciloskop výkon.

uuuh, som sa spýtal na C-Media fóra, a nikto zrejme nevie. Má niekto urobil niečo také? aký druh ochrany, možno aj postaviť, najzákladnejšie jeden? Premýšľal som o spojenie dvoch diód medzi sondami, v opačnom paralelne.

Tu si môžete stiahnuť CMI8738 datasheet od výrobcu, ale nehovorí absolútne najvyššie hodnotenie analógové kolíky. http://www.cmedia.com.tw/?q=en/datasheets 8738 beží na +5 V a GND, takže myslím, že by bolo zlé (možné poškodenie) uplatňovať analógové vstupné napätie presahujúce limity. Datasheet hovorí, analógový vstup a výstup napätie 1.1V RMS typické. Hádam, to znamená, že čip má maximálny výkon je okolo 1.1V RMS, a jeho maximálna vstupná pred ADC výstrižok je okolo 1.1V RMS. Konkrétne zvukové karty môžu mať ďalšie zložky, ktoré zosilňujú alebo tlmia signály medzi 8738 čipu a audio I / O konektorov. Možno si môžete prezrieť kartu a stopové obvodov. Asi to má DC blokovací kondenzátor, takže ak použijete signál do karty s vrcholmi V a 2,5-2.5 V, pravdepodobne to bude +5 V a 0V na čipe vstupnom pinu. To je len odhad. Dva back-to-back paralelný diódy je možná dobrá pre mikrofónny vstup, ale pravdepodobne obmedzí napätie príliš linkový vstup. V prípade, že vstup Možno použiť dva back-to-back diódy Zenerove série. Nezabudnite pridať obmedzovačom prúdu série rezistor, ak váš zdroj signálu, je silný dosť poškodiť diódy.

[Quote = echo47] Dajte si pozor, väčšina zvukových kariet bloku DC. To bude bolieť osciloskop výkon. [/Quote] C-Media čipy USB audio som videl (CM108, CM119, CM6300), v skutočnosti nie bloku DC, čo je dôvod, prečo budem použiť na rovnaký účel. Jednoduchý, pohodlný spôsob, ako získať DC alebo nízka frekvencia, meranie do počítača. Môžete zistiť, maximálne a minimálne napätie len o testovanie ju. :) Začať nahrávať, platí 0 V pomocou blokovania poľnohospodárskej politiky a uvidíme, či to je na 0 v nahrávacie softvér, potom sa zvýši amplitúda sínusoida, kým nezačne klip. Pravdepodobne budete chcieť získať minimálne pre najlepší odstup signálu od šumu. Obvykle je maximálne vstupné napätie napájanie 0,5 V, tak rozhodne nechoďte na to, ale pravdepodobne má vnútorné diódy pre ochranu proti prepätiu krátky. Čo je to zvuková karta, konkrétne?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back