zosilnenie a vo fáze

A

aryajur

Guest
Prečo sú zosilnenie a vo fáze nie sú spoľahlivé testy stability.Ak niekto môže dať veci wherethey zlyhajú, bude užitočné

pre stabilitu zosilnenie a vo fáze mergin obe by mali byť positive.some systém transer funkcie vzniká v kontrolného systému, kde získajú mergin a fázy mergin obaja sú ∞ (nekonečno). v tomto prípade u nemôže povedať ABT stabilitu systému perfectly.eg.1 / s

Zosilnenie a vo fáze rozpätie dávajú stabilitu systému, ako sú v súčasnosti opísané.Inými slovami, vzhľadom na simulované podmienky zaťaženia, budú popisovať, ak váš systém bude stabilný.

Bezpodmienečná stabilty je iný: Uvádza, že bez ohľadu na to, čo náklad, ktorý predloží na výstupe / vstupe, systém sa nikdy stane nestabilnou.U že musíte urobiť SP simulácie a buď plot zaťaženie stability kruhov zdroj alebo pozrieť sa na beta / Kf faktorov, aby ste zistili, či máte bezpodmienečné stability.Zaťaženie / stability kruhy zdroj bude plot, čo impedancia na danej frekvencii spôsobí oscilácie.

Greg

Thomas Lee Kniha hovorí, že zosilnenie a vo fáze Margin nemusia stačiť povedať o stabilitu systému, vo všetkých prípadoch.To je to, čo chcem, aby preskúmala, sú tam všetky systémy, ktoré majú zosilnenie a vo fáze rozpätie, ktoré by za normálnych okolností má vykladať tak, stabilný a skutočne nie je.

Jednou zo situácií, viem si predstaviť, je, keď zisk alebo fázovú charakteristiku, sú také, že relatívne malá zmena v zisku bude crossover zmeny frekvencie a na základe tejto novej crossover frekvencia fázy rozpätie je nedostatočné.Alebo získať rozpätia sa môže stať nedostatočná u niektorých frekvencií.

Pozrite sa na obrázok (nie je presné, len pre ilustráciu bodu).Ak je zisk klesne mierne, fáza rozpätie na nový crossover frekvencie už nie je adekvátna.
Zmeny v zisku môže dôjsť v dôsledku výkyvov postupu, starnutie, atď
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Wow to je naozaj NIČ napríklad len premýšľal 1 viac, čo by Nyquist stability podľa kritérií potenciál zvýšenia nestability v tomto prípade.Zabudol som Nyquistova kritériá.Myslím, že budem študovať to znova.

Hľadať v tomto fóre knihu "kontrolných systémov spätnej väzby pomocou MATLAB" od Dr Lurie a čítať de kapitoly tri.Tu, on predstavuje kľúčový pojem, ktorý vyjasniť si otázku.NEB, ...

Tie by vidieť v grafe Nyquist, taky.Bode diagramy sú vlastne ďalší spôsob, ako reprezentovať info na plot Nyquist.

Snažila som sa nakresliť plot Nyquist, ktorého Bode plot by bol podobný situácia posúdená skôr.Všimnite si, že vo fáze budete opatrení je skôr postačujúce.
Ale všimnite si tiež, že dej prechádza v blízkosti kritického bodu (boule).To znamená, že mierny pokles zisku by si to pretínať kruh jednotky (zisk = 0 dB), v blízkosti kritického bodu, a tak budete musieť trochu fáza marže, ktorá zostane v tomto prípade.

Dôležité je, že zosilnenie a vo fáze rozpätie poskytnúť časť odpovede na stabilitu systému, ale mali by ste sa tiež pozrieť na celkovej ploche aby ste zistili, či tam sú možné príznaky ťažkostí.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Poznáte nejaké experimenty alebo obvodov, kde lineárne analýza môže byť úplne platné, pre použitie tohto keypoint z praktického hľadiska?.

Nyquist-test stability-zosilnenie phese rozpätie, podmienené stability praktické experimenty pre študentov

môžem post otvorenou otázkou, na túto tému pre brainstorming?

Zoberme zosilňovač, jeho otvorenej slučke, prenosové funkcie má dva póly (preberá všetky zaťaženie účinky sú zahrnuté v dôsledku akéhokoľvek closed-loop pripojenie), ktoré sú všetky vyššie uvedené 0dB line.

Potom, keď som pripojiť tento zosilňovač do jednoty-gain spätnú väzbu, by mal tento zosilňovač stabilné, alebo nie?

Scottiea

To je vždy estable pretože stabilty marže sú všetky pozitívne.Počul som, že pri vysokej frecuencies ako minimálna fáze nuly sú prítomné v zosilňovače a my by sme mali considetate účinok tohto núl ako Nyquistova diagramu.nebisman

Aj pripojiť tento zosilňovač do jednoty-gain spätnú väzbu, by mal tento zosilňovač stabilné, alebo nie

Nemal som študoval auto-Control, kto mi mohol povedať, je to veľmi dôležité pre návrh systému.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back