Zobrazenie teploty na LCD

M

mikesmixes

Guest
Ahoj, ja som s použitím LM35, PIC16F877 a LCD displej 2x16 Všetko, čo chcem urobiť, je ukazovať teplotu na LCD displeji. Nemáte niekto nejaký kód alebo nápady. Vďaka

Ja neviem, či používate assembler a C, ale každý C kompilátor už má knižnica pre LCD, tak aj prvý problém je vyriešený. Pre LM35 máte mnoho spôsobov, ako implementovať, tým ľahšie je nastavenie REF pre ADC v PIC na vhodnej úrovni, lineárnosti s LM35 výkonu, verím, že je 10mV / ° C alebo ešte lepšie použiť ampop zdvihnúť maximálnu Temperatura vás chcete čítať na úrovni 5V a používať priamo z ADC PIC. Nápad na kód kód je veľmi jednoduchý: OU trvať štyri päť čítanie zo snímača, priemer je a potom zobraziť na LCD displeji, na nízkej obnovovacej frekvencie, zmeny teploty veľmi pomaly, väčšinou. Myslím, že 10 čítanie / s nie je dostatok. Dúfam, že to pomáha, ale nikdy nie menej kódu a hľadania nápadov vo fórach pre PIC (použiť Google, alebo toto fórum ako východiskový bod).

Ahoj, im pomocou základných pic. I dont pochopiť, ako sa robí Vref pre A / D. Čo to presne Vref robiť?

môžete vidieť napríklad v knihe: Pokusy s kompilátorom PicbasicPro tu:

Napätie Vref je referenčné napätie pre prevod ADC. Zvyčajne, a PIC pracuje ako je táto, Vref je napätie zodpovedá 0x3FF, úplné premene. Takže ak chcete previesť exernal napätie menšie ako 5V, vám hovorí, že max 3V, zadáte do 3V Vref PIN a dostanete z 0x000 (0V) na 0x3FF (3V), inak pomocou 5V čj bin maximálnu hodnotu, z rovnakého 3V, bude Vin * 1024/Vref.

Mám meranej teploty LM35 s jedným z mojich projektov. Tu je kód s PIC základné, ADCON1 =% 10000010 "Musíte nastaviť registra najprv definovať ADC_BITS 10" ADC výsledok je 10 bitov Definovať ADC_CLOCK 1 "ADC zdroj hodín (foscillator / 8) DEFINE ADC_SAMPLEUS 50" ADC odberu nás DEG CON 223 "Môžete napísať celcius značka na LCD AD_Res VAR slovo 'C VAR BYTE" nameraná teplota: ADCIN 0, AD_Rez "Prečítajte si kanál 0 do AD_Rez (0-1023) AD_Rez = (AD_Rez * / 500)>> 2" zodpovedá pre: AD_Rez * 500) / 1024 zobrazenie teploty NA LCD: LCDOUT $ FE, $ C0, "TEMP:" DEC2 AD_REZ, DEG, "C"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back