Zobrazenie teploty na LCD

M

mikesmixes

Guest
Ahoj, ja som s použitím LM35, PIC16F877 a LCD displej 2x16 Všetko, čo chcem urobiť, je ukazovať teplotu na LCD displeji. Nemáte niekto nejaký kód alebo nápady. Vďaka

Musíte použiť A / D prevodník PIC a zaviesť prevodná tabuľka na kódu na snímač grafu. pre zobrazenie na LCD obrazovke, myslím, že majú zabudovaný regulátor na displeji LCD. Pre kódu môžete vyhľadávať v piclist fóra na www.piclist.com

Pozrite sa na AN684 aplikačnej poznámka je na mieste microship. Na túto aplikáciu. Poznámka: pre snímanie teploty s thermocuples je odhalené. Táto teória je rovnaká pre vaše aplikácie. To vám môže pomôcť.

helloo mikesmixes. Nemám rovnaký projekt ako U. môžu zdieľať kód. schéma ..

hi hi im robiť projekt ako Urs, ale im pomocou PIC16F876A môže niekto pomôcť?

[Quote = nehmotného] hi hi im robiť projekt ako Urs, ale im pomocou PIC16F876A môže niekto pomôcť? [/Quote] to, čo vám chce? Už ste urobil svoj projekt a riešenie niektorých problémov? V prípade, že áno, potom aký druh problémov, ktoré sa stretávajú? PLZ clearify sami.

Ahoj, im stále prebieha s kódovaním časti im pomocou hi-tech jazyku C naozaj zmätený s ADC, ako práca ADC previesť napätie na mieru celcius? vďaka

jednoduché ... ADC práve meria analógové napätie prítomné na kanáli ADC (v manuáli je to podáva ako an0, AN1, tento jednoduchý znamená analógového kanálu 0, 1 atď), a prevádza ho na 10 bitov hodnoty. 16F877 má 10 bit ADC, to znamená maximálne 2 ^ 10 rozsah, alebo 1024 bitov pre konečné hodnoty. Inými slovami, keď je 5 voltov (rovnaké ako napätie referenčné ADC) Vzhľadom k tomu, aby kanál ADC, rovnocenné slovo hodnota je 1024. Tak výpočtu pre prepočet je nasledujúci. ADC = Word (kanál VoltageX1024) / 5, pokiaľ je mi daná volt dostaneme (1024X1) / 5 = 51 Rovnako tak táto hodnota môže byť premenený na napätie, pri zobrazení ..

Dobrý deň je u skúšky s Proteus softvér. a má vstavaný senzor LM35. Tento softvér je možné stiahnuť na tejto strane.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back