znížte teplotu na regulátore

A

ahgu

Guest
Mám 15V a potrebujem 5V a som pomocou LM340, aby mi 5V. Vzhľadom k tomu, rozdiel je napätie 10V a môjho súčasného použitia je 0,1. To je veľké množstvo tepla na regulátor, veľmi horúci, keď dáte prst na vrchole. Existuje nejaký jednoduchý spôsob, ako znížiť na 15V na 7V a vyriešiť môj problém tepla. Nechcem používať prepínače, bude to moc príplatok a hluk, ktoré generuje bude mať vplyv na moje audio obvodu. Vďaka Ahgu

Uvažovali ste o vhodné chladiča? Môžete znížiť regulátor tepla, keď dáte 56ohm/1W odpor pred regulátora.

Dobrý deň, môžete použiť Hi Watt odpor v sérii, ako 5V reg, alebo lepšie využitie vrtuľníka okruhu pred 5V reg (použitie s výkonom 555 tranzistor s malým včas a dlhá doba vypnutia)

Existujú dva spôsoby, ako viac. Jedným z nich je použiť iný regulátor v prednej dostať 10 V von. To má priaznivý vplyv na zníženie zvlnenia ešte viac. Druhou metódou je použitie BJT vpredu ako vydavateľ nasledovník z zenerove. Dáte 10 V zenerove v sérii s odporom cez 15 V na vstupe. Potom si dal s BJT kolektor 15 V základu na 10 V zenerove a vysielač na 5 V regulátora. BJT bude musieť byť dostatočne veľká, aby rozptýliť 750 MW. To tiež produkuje mierne zníženie množstva zvlnenie.

Ak je aktuálna absorpcie je približne konštantný, môžete čerpať povedzme 50 mA odpor paralelne vstup-výstupných pinov regulačného a nechať regulátor regulovať ďalších 50 mA. Takže pre prúd 50 mA odpor bude 10V/50mA = 200 Ohm. Regulátor bude regulovať ďalších 50 mA. Dávajte pozor, aby ste znížiť vstrebávanie do 50 mA, inak upravujú akcia skončí. Mandi

Myslím, že som musel nájsť 2W Q. s zenerove + Q metódy. bude teplo na Q teraz? Čo takto dať 7,5 zenerove v sérii na vstupe? moc zenerove, myslím. takže moja Q bude horúce miesto čis reg? Tiež môžem použiť MOSFET? Nedá sa simulácie pre prácu s MOSFET.

Teplo v zener-BJT bude v BJT. Výkonových tranzistorov, ako je séria TIP3x sú oveľa lacnejšie ako energia zenerky. Môžete si vytvoriť svoj vlastný chladič z malých štvorcov silné kovu.

Potom, čo je v tom rozdiel? tým, že teplo v reg alebo Q? Oba sú postavené mohli zvládnuť toľko tepla. Som pomocou LM340. Z spec, teplo je v poriadku. To, čo chcem, je zníženie hluku v rastúcej teploty. Vďaka ahgu

To všetko závisí na tom, aké časti máte k dispozícii a ako je pohodlné a ďalšie diely sú drahé. Vyzerá to, že robíte len jeden z týchto obvodov. Dali sme si celý rad možností, ktoré si môžete zápas s dostupnosti náhradných dielov a nákladov.

Mojím cieľom je, aby nemali teplú doska s 2W rozptýlená na PCB. Q + Zener riešenie stále mi teplo, nie? aj keď LM340 môže zostať pod 35celcius. Q môže ešte pekne horúci, nie?

Neexistuje žiadny spôsob, ako použiť sadu analógových častí k zníženiu napätia, bez generovanie tepla. Tu sú niektoré ďalšie možnosti. Ak sa vám nevadí, že dumping tepla do miestnosti, chladič na regulátora krabice. Môžete dostať do napájania a kohútik transformátora na nižšiu voltge urobiť 5 V? Získajte 5 V napájania.

Použitie PWM regulátor odstúpiť. Môžete ušetriť energiu, ale utrácať peniaze.

Ahoj Myslím, že u za môj nápad jednoduchých pevných PWM pred 5V reg

Môžem použiť 200kHz Switcher ako napájania pre zosilňovač reproduktorov? Počul som, že bude veľa hluku z reproduktora? Tiež môže nastaviť na rýchle zmeny súčasného výkonového zosilňovača kreslí? Tiež každý dobrý lacné Switcher niekoho odporučiť? o 1A. Použil som prepínač predtým a mal som problém s tým, že práve zomrel potom, čo niekedy.

nejaký jednoduchý 5V Switcher? 1A? lacné a spoľahlivé. Mal som prepínače zomrel na mňa predtým. LM2575 som použil. Je to práve zomrela všetky naraz. Neviem prečo. hehe

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back