zmerať napätie cez zo jednosmerného motora

M

mariomoskis

Guest
Ahoj, ja som sa snaží merať štvorcové vlny (PWM) s amplitúdou 3V, takže keď sa snažím merať pomocou multimetra cez môjho motora, by mal sledovať aj ďalšie: Vmultimeter = 3 * sqrt (povinnosť cyle) je správna? pretože niekedy pozerám viac ako 3V na mojom multimetra cez motor o 3,7, ale myslím, že by nemala byť vyššia ako 3V. Myslím, že to môže byť spôsobené o indukčnosti motora, ale snažím sa dať Zenerova dióda 3V na výstupe AO, ale problém je stále deje. niekto mi mohol pomôcť s tým? Vcc = 6V a multimeter je nastavený medzi inštalovaného výkonu operačného zosilňovača a zem vďaka

indukčnosť môže spôsobiť vyššie napätie čítanie. by ste mali byť informovaní o technických detailov whentrying zmerať PWM signálu s digitálnym multimetrom. mali by ste vedieť, pracovného cyklu. alebo PWM, počet cyklov kolísanie PWM. lepšie je použiť odbor. môžete odstrániť motor a merať s meter pre kontrolu.

ok, mám kontrolu opatrení na vstupe AO a mám 1,5 s DZ 50% a 3V s Zaťažovateľ 100%, tak sa multimetra Som meranie avegare alebo effectuve napätie? Myslím si, že vzorca: Vaverage = Vmax * (pracovný cyklus), je to pravda? a čo Veffective? čo je rozdiel medzi oboma napätie (priemer a efektívne)? s osciloskopu mám problém, že nemôžem presne zistiť, na vlne, pretože motor spôsobuje deformáciu na vlnu a jedna otázka ďalšie, som sa snažil nastaviť napájací odpor v sérii s motorom, a ja som vyriešiť problém trochu o tomto napätie na výstupe. ale videl som, že operačný zosilňovač horúco, prečo sa to deje? , Pretože motor má maximálny prúd odoberaný v 0,3 a AO môže 1A má na svojom výstupe!

sa meranie priemernej hodnoty. Vavg = Vmax * dutycycle je správna. sa snaží mať dve diódy na o / p AO. v opačnom smere na dodávky a brúsené. kúrenia môže znížiť.

ale možno by to mohlo znížiť napätie na výstupe? a ja to nechcem. ste odkazoval takto: AO ------ (-2 * dióda +) --------------- Motor Rpower ------- __________________ -------- (+ dióda-) -----------------

[Nie. nie, že dióda v sérii s o / p to je: AO ----> dióda-anóda --- dióda katódou ------> + vo napájania. AO ----> diódy katódou --- dióda, anóda ------> zem.

Ľutujeme, ale aj donñt pochopiť, čo máte na mysli ste povedal dióda (- +) medzi výstupom AO a paralelný CONEXION motora s diódy?

okrem svojho existujúceho pripojenia, pripojte dva neformálne diódy na výstupe AO. kto + Venuša a ďalšie na zem.

ah ok, chápem, čo máte na mysli, budem sa snažiť ju a poviem vám výsledky, ale myslím, že diódy možno môže sa tak rozpáli, o prúd, ktorý bude cez ne mám 2 diódy 1n4004, sú im k náprave použitie v tomto prípade?

to nefungovalo, keď som diódy, ako ste povedal, že súčasná dostal aj vysoké, pokiaľ list motora hovorí, že maximálny prúd bez zaťaženia je 0,3 je tam problém je, že prúd pre môj prípad je 0,4? ? aj keď list uvádza tiež, že s maximálnou efektivitou, že prúd môže byť 1A motor pracuje medzi 1,5 a 3V, s DZ 50% by som mal mať 1,5 alebo to môže byť vyšší (o 1,8), pretože tento vzťah nie je musí byť lineárna myslím, že by to?

keď motor je navrhnutý pre 3V, aby 3V napájanie s reqd pracovnom cykle. môžete účtovať plnú schému pre zistenie príčiny vykurovanie v sugested nastavenia. a sledovať, výstupný priebeh s diódami. sú tí, štvorec? je konečná Zosilňovač je navrhnutý pre také štvorcových waveshapes?

Dal som napájací odpor 0.5ohm na výstupe AO sa snažiť zistiť aktuálny tu to je zle vidieť, pretože vlny sú distorsionated o indukčnosti motora, ale viac či menej som videl iné napätie medzi výstupom a drôt paralela 0.4V, s elektrickým odporom 0.5ohm, tak tyhe aktuálny je asi 0,8, bez záťaže, takže možno, keď som použiť prevodovku tento prúd bude vyššia, a moja AO môžu mať len na svojom výstupe 1A, tak som si istý, že budem mať väčší prúd, potom je to dôvod, prečo AO je horúco

Stačí pripojiť odpor povedzme, 10 ohmov, alebo 8,2 ohmov v ° / s odstránenie motora. pozri priebeh a kúrenie. bez aktuálneho meranie odporu, pozri priebeh. môžete dať údaje o yhe amp AO. za akým účelom bola určená pre?

10 ° H, napájací rezistor alebo normálny odpor? [/Quote] Ao máte na mysli, je TCA032 duálne napájanie operačný zosilňovač. všetko je v nej zahrnutá. ale pochybujem, či môže byť použitý pre napájanie 3V pre pohon motora? všetky údaje uvedené na Vcc = 24 alebo 15V. môžete si vybrať iný nízkeho napätia napájania operačného zosilňovača? TI môže mať. alebo majú diskrétne tranzistorový pohonom.

je TCA032DP1, napájacie napätie pre môj prípad je 6 V a list tvrdia, že minimum je 5V alebo +-2.5V a výstup AO má 3V, pretože napätie deliteľ s 10 ° H odporom miesto motora, a výkon odpor ku kontrole prúdu na výstupe, napätie je 0,2, takže prúd 0.2/0.5 = 0,4, ale keď som čítal to s motorom miesto 10 ° H odporom tento prúd bol 0,8

, Takže sa motor dostane vždy 3V, ktoré nie je správne. sa snaží mať dva tca032 diagram uvedené v dátovom liste.

napätie na výstupe bude trochu vyššia, na výstupe, pretože indukčnosti motora a ja nechápem, že u diagran povedal

môžete najskôr nahradiť rezistor (10 alebo 8,2 ohms/2w na 3W) a sledovať, či o / p ide sem tam 3v na 0V na 50% pracovný cyklus i / p

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back