Zdroj referenčného napätia pre ADC

A

aifi

Guest
Ahoj všetkým .. Potrebujem vašu pomoc v tejto oblasti: Navrhol som s napätím referenčným 1.3ppm / C na teplotu -50 až 125. zdroj referenčného napätia u typických podmienok je o 1.183V. môže mi niekto povedať, ako určiť presné rozlíšenie bit pre ADC, že v súlade s napätím referenčným. vďaka

1,183 sú štyri významné čísla v desiatkovej sústave. Musíte byť schopní počítať prinajmenšom s vysokým obsahom binárne. Pozerali sme sa na najbližšie nižšie mocnina 2. To je 1024 = 2 ^ 10. Potom ak sa obsadiť všetky miesta, 1 bit ich môžeme počítať do 2047. Vaše riešenie musí byť minimálne 10 bitov. To má za následok celý rad desatinných 2,047 V. Ak potrebujete väčší rozsah potom je potrebné pridať ďalší kúsok rozlíšení. Každý ďalší bit zdvojnásobuje rozsah.

1024 = 2 ^ 10.
Presne tak.
A pokiaľ sa vyplní všetky prenosové pozície 1 'sa môžeme spoľahnúť na [COLOR = "Red"] 2047 [/COLOR]
No:. B'1111111111 = 1023 [COLOR = "Silver" ] [SIZE = 1 ]---------- Príspevok pridaný v 18:47 ---------- Predchádzajúci príspevok bol o 18:20 ----------[ / SIZE] [/color]
... zdroj referenčného napätia s 1.3ppm / C na teplotu -50 až 125. zdroj referenčného napätia u typických podmienok je o 1.183V.
Iný prístup: konštanta (priama) TC 1.3ppm / C cez 175k temp. Rozsah by sa zmeniť napätie čj. ≈ 0,27 mV. Vzhľadom k tomu, temp. Závislosť je pravdepodobne parabolické, môžete očakávať volt.ref. zmeniť o ± 1 / 4 tejto hodnoty alebo ± 67μV, nechcete to zmeniť LSB, preto táto hodnota by mala byť menšia než 1LSB, hovoria ½ LSB. V plnom rozsahu (napríklad) 2.5V, by 15bit ADC je LSB sa 76μV, takže by teoreticky mohla dosiahnuť 14 až 15 bit rozlíšení s tak dobrým napätie referencie.

Žiadny argument s použitím viac bitov. Ja som si na ísť do najbližšej vyšší výkon 2, potom odčítajte jeden. Najbližšiu vyššiu mocnina 2 je 2048 (2 ^ 11). To je 12 bitov. Odpočítať jedno. 2047. Ktorý dopadá byť 11 bitov naplnená ty. Mala som 11 bitov. Potom máme 2 ^ 10 + 2 ^ 9 + ... + 2 ^ 1 + 2 ^ 0. Zabudol som počítať 0 bit. Bol som nesprávne hovoriť, 10 bitov stačí. Aj stratiť toto.

Zdravím všetkých .. Potrebujem vašu pomoc v tejto oblasti: Navrhol som s napätím referenčným 1.3ppm / C na teplotu -50 až 125. zdroj referenčného napätia u typických podmienok je o 1.183V. môže mi niekto povedať, ako určiť presné rozlíšenie bit pre ADC, že v súlade s napätím referenčným. Vďaka
Povedal by som, že rozlíšenie z ADC nie je závislá na presnosti referencie. Presnosť z ADC robí. Keith.

Vďaka všetkým .. Mám pripojený simulácie výsledok napätie referencie. Erikl, stále nerozumie, ako ste sa odhad + -1 / 4 zmeny od 0.27mV variácie. Mohli by ste mi prosím vysvetlite mi základňu na priloženom výsledku simulácie? Vďaka

Erikl, stále nerozumie, ako ste sa odhad + -1 / 4 zmeny od 0.27mV variácie. Mohli by ste mi prosím vysvetlite mi základňu na priloženom výsledku simulácie?
Toto je len myšlienka ako príklad výpočtu. Ako som nemohol vedieť, či váš TC = 1.3ppm / C bol priemerný, typ. alebo Max. hodnoty, len som sa ± ¼ Vašej uviedol TC násobí s danou teplotný rozsah pre Calc. príklad.

Ahoj chalani, prosím, niekto mohol dokončiť nižšie diskusie? 1) Prečo by kolísanie napätia referencie v rozsahu teplôt menší než VLS, alebo VLS / 2? Nemohol som si, že celý obvod prevodníka dát (zosilňovač, komparátor, atd ...), trpí na zmenu v teplote, čo následne vedie k vyrovnaniu medzi efekty. Prečo sa mýlim? 2) Nechápem, prečo sa týmto problémom zaoberala vo zaručuje presnosť na 100 uV v rozsahu teplôt, ak sa po zhotovení procesu, zdroj referenčného napätia sa líšia oveľa viac vzhľadom k variabilite procesu. Napríklad viac ako 20 mV. Aby bolo možné dosiahnuť menej ako 500 uV presnosti, bolo by potrebné strihanie okruh s mnohými kúskami (napríklad pätnásť kúskov, aby 500uV). 3) Môžem konštatovať, že všetky napätie referenčné obvody pre ADC s ENOB asi 14 alebo 15 bitov používa kúsky orezu? Ďakujem vám, pokladá.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back