zdroj konštantného prúdu ...!!

H

hussain_kiet

Guest
Ako môžeme vytvoriť zdroj konštantného prúdu (CCS) pomocou OP AMP a mal by CCS nikdy nechať otvorenú ..:?:

Myslím, že CCS sa používa v konštrukcii OZ. (A ja dont myslím, že naopak je true). zdroj konštantného prúdu potrebuje cesta je prúd k toku. Tak obvod slučky musí byť uzavretý (to je zrejmé).

Môžete ľahko vytvoriť zdroj prúdu s operačný zosilňovač. Stačí použiť operačný zosilňovač udržiavať konštantné napätie cez odpor v aktuálnej ceste cez spätnú väzbu. Ak sa zaťaženie môže byť plávajúce, potom operačný zosilňovač sa dá jednoducho použiť v invertujúci zosilňovače konfigurácii. Prúd cez spätnoväzobný odpor bude konštantný a rovná sa: I = Vin / Rin Ak Vin je vstupom do zosilňovača a Vin je odpor v sérii s operačný zosilňovač na vstupe. Ak sa záťaž musí byť pripojená k Vcc (alebo mleté) potom je treba tranzistor. Môžem po schémy zajtra.

Aj ja Súhlasím s VVV zdroj konštantného prúdu je možné navrhovať ako povedal ...... Aj mnohé ďalšie zdroj konštantného prúdu okruhy, ako je Howland zdroj prúdu je možné vykonávať len pomocou operačného zosilňovača ,...... okruhy tohto typu bolo vydané v umení elektroniky kapitola o op-amp zapojenie .....

s použitím operačného zosilňovača Neviem, ale LM317 je ideálny zdroj konštantného prúdu.

Ako sa povie LM317 je dobrý stály zdroj .......... Vlastne to je konštantná zdroj napätia a tým aj výstupný prúd je konštantná, len ak je záťaž konštantná a prípadné zmeny v zaťažení zmení aktuálnej .........

LM317 je naozaj vynikajúci zdroj prúdu. Môžete vyhľadávať NS internetové stránky pre LM317 a pozrite sa na 1A regulátor prúdu na strane 17. Aké vnútorné obvod LM317 sa snaží udržiavať napätie na 1,2 V nastavení kódu PIN pod napätie na výstupné pin. Takže napätie na rezistore v sérii so záťažou je 1.2. Vzhľadom k tomu, I = U / R prúd 1A bude prúdiť zaťaženie bez ohľadu na napätie na záťaži. Pre LM317 udržiavať konštantný prúd vstupné napätie je 2,5 V + Vout.

Vynálezca tvrdí, že u
LM317 je naozaj vynikajúci zdroj prúdu. Môžete vyhľadávať NS internetové stránky pre LM317 a pozrite sa na 1A regulátor prúdu na strane 17. Aké vnútorné obvod LM317 sa snaží udržiavať napätie na 1,2 V nastavení kódu PIN pod napätie na výstupné pin. Takže napätie na rezistore v sérii so záťažou je 1.2. Vzhľadom k tomu, I = U / R prúd 1A bude prúdiť zaťaženie bez ohľadu na napätie na záťaži. Pre LM317 udržiavať konštantný prúd vstupné napätie je 2,5 V + Vout.
Ale ako hovoria, že u R I = U / R je konštantná ...... odporu a zaťaženie v sérii a od tejto doby, kedy sa mení zaťaženie to znamená, že hodnota R sa zmení ........ Aj preto sa zmení ........ [Size = 6] Inventor u dá vysvetliť ur obvode sa schéma [/size]

Áno, môže. Ako som už napísal, môžete vyhľadávať LM317 na národnej čiastočne webové stránky a pozrite sa na stránku 17. Obvod vnútri LM317 holdes napätie na sériový odpor konštantné bez ohľadu na odporu záťaže. Ja si po kreslenie. Ale nie dnes.

Inventor si môžete aspoň vložiť odkaz na stránky č.17 .... Mám problémy nájsť sťahovanie list a ďalšie veci okolo LM317 v NS mieste ........

Tu sú okruhy som hovoril. Prvý z nich vyžaduje, aby zaťaženie plávajúce. Druhý je náklad na Vcc, zatiaľ čo tretí pracuje s uzemnenej záťaže, ale vstupné napätie je odvolával sa na Vcc. Vo všetkých troch princíp je rovnaký: operačný zosilňovač sa pokúsi udržať napätie medzi svojimi vstupmi takmer na nulu, čo znamená, že sa sila napätie cez odpor sa rovná vstupnému napätiu. Pretože prúd cez odpor je úmerný napätie cez to, ak bude mať konštantné napätie, prúd zostáva konštantný, taky.

A. Anand Srinivasan Tu je odkaz na dokument v otázke de h ** p: / / www.national.com/ds.cgi/LM/LM117.pdf Tu je, ako to funguje: Na strane 17 si môžete prezrieť stálu 1A zdroj prúdu. Zaťažovací prúd vytvorí úbytok napätia cez R1. Čo sa stane, je, že LM317 sa snaží regulovať napätie na R1 až 1.25V. Ak je napätie na R1 je konštantná potom vieme, že súčasný koryto R1 je konštantná. V tomto obvode záťaže je v sérii s R1, takže prúdové zaťaženie je konštantná.

Tu je problém aj tvár consant zdroj prúdu (pulzný výstup) - bez ohľadu na existujúce som za, je nárast počtu priebeh napätia po zaťažení. Je potrebné o 200uS usadiť sa. To sa deje každý prepínanie prúdového impulzu. S pozdravom

Aby som bol presný: je zvonenie v priebehu asi 150us než sa trochu usadí. niekto nejaké myšlienky na to?

@ Cameo_2007 to, čo vidíte, je vybavovanie čas svojho obvodu. Môžete sa pokúsiť pridať malý kondenzátor cez záťaž. S pozdravom

Inventor, presne, to je doba ustálenie zdroj prúdu. Kondenzátor cez záťaž? Všetky spôsoby, ako znížiť túto dobu vybavovania ..? sa kondenzátor pomôcť?

Môžeš príspevok schéma? A aké zaťaženie používate?

Mohol by som stručne o schéme. Je to v podstate operačný zosilňovač na okruhu. Vstupné finan OZ pochádza z DAC, ktorý nastaví požadovaný prúd. Zaťaženie je jednoduchý odpor. Prešiel prúd je práve pre tento meranie odporu záťaže. To by som sa na miesto scematic za chvíľu. Vďaka.

Rýchlosť vášho obvode závisí na vysporiadanie dobe DAC a rýchlosti vášho operačného zosilňovača. Kondenzátor paralelne s bremenom som navrhol by som tlmiť zvonenie 150ns / prekročeniu, kde videl, ale kondenzátora tiež zvýši usadzovaniu čas svojho obvodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back