zbláznilo sa PIC16F a 74HC595 sériový-paralelný register

Q

quintosardo

Guest
Nazdar,
Som tu nový, som našiel veľmi zaujímavé fórum, internet a vyhľadávanie, a tak som sa zaregistrovali.

Píšem preto, že som blázon jdu s veľmi základný problém:

I'm using mikrokontroléru PIC riadiť Philips 74HC595 sériový-paralelný register.Videl som diskusie o tom tu, som si stiahli napr. C, príliš, a obsahuje presne to, čo som už vedel (74HC595 by malo byť veľmi jednoduché použitie).

Nemôžem vyriešiť:
Pošlu byte z PIC do registra, dostane špeciálne výkony (niekedy pravé, niekedy iný), a po 2 alebo 3 krát to gest prilepené a výstupu nemení ešte.
I'm using porty, D a E z PIC.
Som pripojený dve hodiny spolu (posun a západky) tak som sa riadiť ako s PIC jeden port.Potom som sa zatvoriť jeden byte s hodinami ciclo viac (pretože manuál hovorí, že ak sa pripájate hodiny spolu posun je jeden krok vpred).
Môj systém pracuje s 10MHz hodiny, som nastaviť obrovské pauze medzi clock_up / clock_down (asi 10x20x20 cyklov).

Zbláznilo sa to.

Čo môže byť problém?
Možno nedostatok pull-up odpory?
Možno nesprávny typ výstupov z PIC?

Akýkoľvek idea?

Díky moc za všetky návrhy

Quinto

Vyriešený.

Je možné riadiť 595 s 2 vodiče:

- Sériová data
- Posun a západkou hodiny zviazané

Musíte pridať jednu hodiny hore / DW, pretože (rovnako ako v manuále), západky hodiny je jeden krok za posun hodín pri zviazané.To nie je dobré riešenie, ak vám záleží na prepínanie výstupov a stanovuje novú konfiguráciu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back