Zapaľovanie ochranu proti prepätiu

J

jdhar

Guest
Potrebujem napájať prístroj z môjho auta ECU +12 V železničnej dopravy. Keď auto začne, tak by som si predstaviť, že je to veľmi indukčné, a tieto výkyvy môžu byť potenciálne škodlivé pre regulátora, že som v súlade s výkonom. Či tak alebo onak, nechcem šialený kolísanie napätia na vstupe, tak ako by som filtrovať tieto von? Myslel som, že buď skrat je preč s Zener (ktorú som si prečítal môže byť zlé), alebo možno použiť nejaký LC filter?

Ahoj, moja analógia je v skutočnosti až do spec, ale ja som pracoval na autá. Napätie sa síce kolísať, ale nie o toľko. Ja by som použiť krvavé veľké cievky v sérii, a Large Cap na zem potom. Potom do regulátora, som si predstaviť, väčšina regusltors je celkom resiliant, pokiaľ ide o špičkové napätie (30V +), takže som si istý, že bude v poriadku. Aj keď, nič neprekoná experimentovanie! použiť komparátor nastavená na +15 V a +10 V ako druh výstrižok detektora. S pripojovacie trasistor s uzáverom na zem, aby strech tep, potom LED. Dúfam, že to pomôže. BuriedCode.

Moderné autá nie sú tak zlé, ale žiadne opatrenia by som, t srdce. Môžete použiť ≈ 1mH tlmivku (podľa pripojený obrázok), 1000μF (alebo väčšie), kondenzátor, a pretože autobatérie napätie je vyšší ako 12, môžete použiť nízke napätie 12V regulátor napätia (podobne ako L4940-12: [ url] http://www.st.com/stonline/books/ascii/docs/2141.htm [/url]). ide, IanP

Zakaždým, keď sa zaoberajú pulz, je možné považovať u filtra (tlmivka + kondenzátor). Aj ESD v rozhraní.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back