Zaťažovateľ problém - zmena z 50 na 10-20%

R

rky

Guest
Ahoj .......... Mám problém, k zmene pracovného cyklu .... Mám i / P z 9 voltov námestí vlna 50% pracovný cyklus .... ale ja chcem zmeniť, že 50% až 20% -10% pracovný cyklus ...... niekto plz pomôcť mne von .... Ako môžem dosiahnuť? Ďakujeme rky

Jednou z možností je kŕmiť to 50%, obdĺžnikového do 555-timer (monostabilný prevádzka) a nastavte R-a-C, takže na výstupe vlna nutné 10-20% pracovného cyklu .. Tu je informácia o tom, ako vypočítať T [o] s 555-Timer: http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm Rgds, IanP

bude 555 pracuje na frekvencii 3MHz?? pretože moja frekvencia je 3MHz a pracovný cyklus 50%.

Nie, Nepoužívajte 555, použitie akéhokoľvek mikrokontroléru Nandhu

Ako môžem použiť ovládač? je PWM je na obrázku? PWM je možné vytvárať 3MHz frekvencia?

Môžete použiť akýkoľvek mikrokontrolér, ktorý má PWM zariadenie zabudované. Napríklad ATmega 8 má tri PWM kanálov s prevádzkové frekvencie na 16MHz. Môžete ľahko vytvárať 3MHz PWM s Nandhu

vlastne som oboznámený s regulátormi pic ...... Máte nejaký nápad, ako nastaviť pic ovládač pre frekvenciu 3MHz PWM generovať .....

Ja používam C programovací jazyk .... a pomocou CCS kompilátor C

Ak používate IDE používajú pre vývoj projektov PIC, potom musí byť určite nejaký postavený v rutiny pre spracovanie periférne funkcie bežne dostupné v PIC. A PWM je jednou nich. Nižšie sú uvedené kroky, inicializovať a používať PWM pre PIC18F452. 1. Zadajte požadované obdobie a pracovný cyklus. 2. Vyberte hodnotu pre časovač 2 Prescaler (TMR2PS). 3. Vypočítať hodnotu, ktorá bude zapísaný do registra PR2 4. Vypočítať hodnotu, ktorá bude prevzatá do CCPR1L a CCP1CON registrov 5. Jasné bit 2 trieske aby CCP1 PIN výstupný pin. 6. Konfigurácia CCP1 modul pre prevádzku PWM pomocou registra CCP1CON. Jedná sa o všeobecné kroky. Pozrite sa na dokumentáciu pre rovníc, pre výpočet hodnoty, ale použitie vyššie uvedené kroky len a len v prípade, že nie sú žiadne vstavaných funkcií PWM, ktorým k dispozícii v IDE používa vás.

Len by som použiť rýchle bez retriggerable monostabilný multivibrátor (monoflop) ic. Existuje mnoho z nich, ktorý zvládne 3 MHz. Alebo môžete vytvoriť jednoduchú monoflop obvodu sami pomocou tranzistora MOSFET alebo:
35_1259782103.png

to u mať hodnoty odporu a čiapky? pre 3MHz ........ a IC, ktoré som u používa?

Väčšina mikrokontrolérov a jeden zábery sú len spomaliť na túto prácu .. nie veľa z nich môže konať s pulzy v [N] región .. Môžete však zvážiť 74121 (základná TTL verzia) .. pozri: http://www.scarpaz.com/Documents/AN-366.pdf , ale budete musieť previesť vstupné a výstupné úrovne od 9V až R = 1.5kΩ a C = 27pF .. pozri: Typický výkon pulzný vs Načasovanie Súčasti na vyššie uvedenú adresu URL .. Rgds, IanP

Pozrite sa na [url = http://design.stanford.edu/spdl/ME218a/logic/which_is_best.html] tento [/url] Prehľad rozdielov medzi štandardným rodinami IC. 74LS, 74ALS alebo 74HC sa už dá jednoducho robiť svoju prácu. Len si vybral ten, ktorý dokáže monoflop funkcie, napr 74HC121, ktorý IanP spomenul. A existuje ešte oveľa rýchlejšie rodín (napr. ECL seriál)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back