začiatočník otázku o matematiku a DSP

M

m_Hadad

Guest
Ahoj evreyone, chlapci, čo oblasť mathmatics by som mal byť pri pohľade na dostať firmu grisp na SAD? Počet, lineárna algebra .... atď? Dostal som knihu s názvom Matematika pre Swokoski, neviem, pred počtu prehľad kapitola nenechal ma vydýchnuť well.i by gratefull za akékoľvek užitočné rady. S pozdravom, Mahmoud Hadad

Ak sa pozriete na akúkoľvek knihu DSP nájdete zhrnutie, integrácia, komplexné exponenciály, trignometric funkcie, niektoré lineárnej algebry a teórie pravdepodobnosti. Nebudete musieť v posledných dvoch až sa dostanete pokročilá témy. Takže nie je naozaj potrebné študovať matematiku v detailoch pochopiť DSP. Moja rada pre vás je stráviť 30 minút na revíziu Euler rovnice (komplexné exponenciálny = cosx + jsinx).

dobré začať DSP sa budete držať dobré knihy a rozumieť základom

Čo budete potrebovať k pochopeniu mravce vedieť, DSP je diskrétna matematika, Fourierova transformácia (FOT DFT, FFT atp. Veci), a samozrejme, foundemantal matematiky, ktoré zahŕňajú Trigo. a trochu kalkul matematiky. Ako už bolo spomenuté skôr, you''l potrebujeme porozumieť exponenciálny (keď sa naučíte, Z-transformácia). O Kalkulus matematiky, bude to potrebné, ak chceš "upgradovať" svoj vlastný z DSP do PSP (Obrázok Signal Processing), pretože tam je nutné použiť viac integrál (dvojitý základná forma v FT), aby akékoľvek spracovanie obrazu . Teraz pointa: Keď som dostal prvú lekciu DSP som držal v ruke knihy Proakis: Digitálne spracovanie signálu ---- skúste si to, jeho veľmi dobrú knihu, ktorá sa vzťahuje na všetky základy, a ďalej advenced témy. Myslím, že to bude ťažké pre vás, takže odporúčam, aby ste si, ako niektoré nasledujúce knihy: Digitálne filtre: Úvod Edward P. Cunnigham. Táto vynikajúca kniha zahŕňa v prvých dvoch kapitol, vo veľmi jasne spôsobom, základy DSP. (Po 2 kapitolách je niekoľko theroy filtra v analógovom spôsobom, ktorý CONT na digitálne dizajn -. Relavent jeho nie pre vás, vo vašom prípade, ale stojí za to vidieť) Bye! Itzik

Je lepšie sa najskôr by ste mali revidovať základy, než sa do zložitej matematiky. Na to by mal pomôcť z kníh College matematiku a tiež základné / úvod kapitoly o integrálny a komplexné matematiky, pravdepodobnosti. a vždy mať tieto knihy s vami refernce.

Počet a lineárnej algebry sú dôležité témy pre DSP a štatistiky a pravdepodobnosti pre pokročilých DSP

Ahoj Mahmut. Ak sa chcete dozvedieť DSP musíte vedieť, matematika well.calculus 1 bude basic.calculus 2 nie je tak necessary.probabilty a náhodné procesy a signály a systémy bude treba too.in signál a systém sa môžete naučiť a Fourierovej Laplace transformuje budú užitočné pre budúce ...

Ahoj Mahmúd hada, ur pravdu. U by mal začať calculus.kwosowski je dobrá kniha. Naučte integrácie a nekonečné rady z nich. Inshallah u získajú grisp na SAD i

Počtu, najmä integrácie. Fourierova a Laplaceova transformácia, a učiť sa komplexné čísla dovnútra a von. A učiť sa z hľadiska techniky, naučia analyzovať peklo elektrických obvodov s analýzou Laplace, ustálený stav, prechodové, nuly a póly. Potom ste na vašej ceste. Učenie DSP a nevie, analógový korene je ako snažiť sa hrať hokej, bez toho aby vedel, ako zaviazať šnúrky.

získať dobré znalosti v adaptívnych singnal spracovania, mali by ste poznať základné štatistické teórie komunikácie, takže si premenné pravdepodobnosťou randam a náhodný signál princípy Peyton Z. Peebles Jr a a funkcie a maticové teóriu a vektorová algebra, musí

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back