základnú otázku cascode zosilňovač

N

nibo_mmx

Guest
Mám jednoduchú otázku.

v nasledujúcich CKT, keď Vin je menšie ako Vth1, M1, M2 všetko bude preč.Vx bude rovná Vb Vth2-li zanedbávať subthreshold účinok.

Nemôžem pochopiť, prečo Vx = Vb-Vth2.

Vďaka za vaše vysvetlenie
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

keby sme nglect telo účinkom,
tranzistor nemôže byť on, takže keď u predpokladať, že je na hrane, takže VGS, musí byť nižšia alebo rovná V.
áno vb - vx = najmenej V.
tak vx ≤ vb-V.

khouly

Kniha hovorí Vx ≈ Vb-Vth2.Vzhľadom k tomu, Vx ≤ Vb-Vth2

Tak prečo Vx, nemôže sa rovná hodnote oveľa menšia, ako Vb-Vth2, napríklad 0 alebo 0.1mV?Prečo by mal byť approximatly Vb-Vth2? (Tj prečo musia byť na okraji "on"?)

Vďaka

James

To preto, že akýsi negatívny fedback koná.

Predpokladajme na okamih, že bol Vx 0V, ako ste navrhol.To by znamenalo, že M2 zapne, pretože jej GS napätia je Vb, ktorý je väčší ako Vth2.
Ale jestli M2 zapnuté, potom by súčasné tendenciu prietok M1.

and thus Vx rises to the point where M2 is just about at the threshold.

Vzhľadom k tomu, M1 je vypnuté, jeho DS odpor je veľmi vysoké (oveľa vyššia, ako možno aj zaťaženie rezistora) a
nevyžaduje významný prúd, aby Vx rast,
a tým Vx stúpa k bodu, kde M2 je len asi na prahu.
Prečo?Pretože ak Vx výš, potom napätie GS M2 by byť menšia ako Vth2 a M2 vypnúť, a tak Vx klesne.Ale jestli Vx kvapky, potom M2 zapne, Vx prinútil vstať ...a tak ďalej.A tak Vx usadia na Vx ≈ Vb-Vth2.equal to Vb-Vth since when M1 is off, its resistance is not really infinite, thus some current is required to flow through it, and so the GS voltage of M2 is slightly
higher than Vth2.

To je približne
rovná Vb-M1 V., pretože keď je preč, jeho odolnosť nie je naozaj nekonečný, tak niektoré aktuálne musia pretekať, a tak napätie GS M2 je mierne
vyššia ako Vth2.

Tak bude M2 vždy na prahu zapnutí, pokiaľ M1 je vypnuté.

Ak máte nahradiť M1 wih odpor relatívne nízke hodnoty, potom to vyžaduje nejaký významný prúd cez to, aby Vx porastie.Ak chcete získať mozgov, že prúd M2 by potom vyžadujú napätie GS väčší ako prah.
Potom, Vx <Vb-Vth2.

Môžem undersand Vx, prečo nemôže byť menšia ako Vb-Vth2.Ale nie som si istý, že som si plne undersand Vx, prečo nemôže byť väčšia ako Vb-Vth2.Toto je môj undersanding.Mohli by ste prosím zistiť, či som správne?Thank you in advance:

Vx, keď je väčšia ako Vb-Vth2.M2 truns preč a súčet odporu M1 a M2 je veľmi vysoká.Že sily Vx klesne na relatívne nízke napätie, v blízkosti krajiny.Áno, môže M2 nemožno vypnúť.

Takže, pretože to nemôže byť on, tiež nie je možné vypnúť.Malo by byť na okraji zapnutie a vypnutie, ale poskytuje veľmi malý prúd, aby Asura Vx zvyknutý byť príliš vysoká, a zvyknutý byť príliš nízke.Pretože ak nie je prúd cez M2 a M1, že donúti Vx rovná zem.Vzhľadom k tomu, že má malý prúd, takže Vgs2 by mala byť trochu vyššia, ako Vth2?

Beriem na vedomie, že jo?

Vážení nibo_mmx,
V tejto diskusii sme za predpokladu, že žiadne subthreshold vedenia.
Vin <Vth1 áno M1 je vypnuté.
Prečo by sa Vx = Vb-Vth2?
Máte kondenzátor na uzla X a to dostane nabitý, tento limit je zdrojom pre hromadné čiapku M2 a kanalizácie pre hromadné strop M1.

A mohlo by u please elaborate ti ide o "Keď Vx je väčšia ako Vb-Vth2. M2 truns off a súčet odporu M1 a M2 je veľmi vysoká. Tento sily Vx klesne na relatívne nízke napätie, v blízkosti krajiny. Takže nie je možné M2 ísť. "

Vážení ambreesh,
díky moc za váš nápad, ale mám ešte jednu otázku.

V príspevku:
"Máš kondenzátor na uzla X a to dostane nabitá"

Chcete povedať, že keď je kondenzátor účtované Vb-Vth2, potom M2 je preč a nie je prúd pre nabíjanie kondenzátora už, tak Vx bude približne rovná Vb-Vth2?

Ale vy ste tu predpoklad, že spočiatku Vx je nižšia ako Vb-Vth2 a M2 je na.Ako by to fungovať, ak pôvodne Vx je vyššia ako Vb-Vth2, povedzme V1?V tomto stave, M2 a M1 sú všetci preč, a poplatok za kondenzátor nemá žiadny spôsob, ako sledovať, tak Vx bude V1 celú dobu?Ak nie, prečo?
Naposledy upravil nibo_mmx dňa 26 apríla 2005 2:17, upraveno 1 celkom

Hovoríme o Vx so zreteľom na GND.Keď Vx je nízka, zdroj M2 je takmer na potenciál GND, VgsM2 je vysoká (rovná Vb) a M2 zapne.Ako to zapne, zvyšuje Vx.
Ale jestli Vx zvyšuje, potom klesá a VgsM2 na nejakom mieste M2 by sa vypnúť.V tomto bode Vth2.
M2 nemôže naozaj vypnúť, pretože potom by sa stali Vx nízke a keďže by sa obrátiť na M2 (pozri prvé tvrdenie).
M2, takže bude na prahu.

VVV,
Thank you very much, chápem Vaše vysvetlenie teraz.
Súhlasíte s ambreesh to miesto?

James

VVV napísal:

Hovoríme o Vx so zreteľom na GND.
Keď Vx je nízka, zdroj M2 je takmer na potenciál GND, VgsM2 je vysoká (rovná Vb) a M2 zapne.
Ako to zapne, zvyšuje Vx.

Ale jestli Vx zvyšuje, potom klesá a VgsM2 na nejakom mieste M2 by sa vypnúť.
V tomto bode Vth2.

M2 nemôže naozaj vypnúť, pretože potom by sa stali Vx nízke a keďže by sa obrátiť na M2 (pozri prvé tvrdenie).

M2, takže bude na prahu.

Hi ambreesh,

V podstate vy a VVV sú obaja v poriadku, ale možno ste mali nejaké nedorozumenia ohľadom vyhlásenia VVV na:
Ale jestli Vx zvyšuje, potom klesá a VgsM2 na nejakom mieste M2 by sa vypnúť.V tomto bode Vth2.

Tento bod znamená miesto, kde VgsM2 rovná Vth2 miesto Vx rovná Vth2.

Dúfam, že to pomôže dosiahnuť dohodu o tejto otázke.Vďaka.

pozdravy,
jordan76

Vážení ambreesh,
Thanks for your post.Vaša diskusné aby otázku jasnejšie a jasnejšie.Ako som sa opýtal v bývalej post:

Ako by to fungovať, ak Vx initiallly je vyššia ako Vb-Vth2, povedzme V1?V tomto stave, M2 a M1 sú všetci preč, a poplatok za kondenzátor nemá žiadny spôsob, ako sledovať, tak Vx bude V1 celú dobu?Ak nie, prečo?

Hi nibo_mmx,

Analýzy už má jeden predpoklad: nie substhreshold prúd do úvahy.
V skutočnosti, že život nie je dokonalý: substhreshold aktuálne vždy existuje.Takže aj keď Vx initiallly je vyššia ako Vb-Vth2 (akýmkoľvek spôsobom), bude unikať preč do nakoniec dosiahnu equalibrium bodu v závislosti na M1, M2 veľkostí.

Dúfam, že odpoveď na vašu otázku.

pozdravy,
jordan76

[quote = "nibo_mmx"] Nemôžem undersand Vx, prečo nemôže byť menšia ako Vb-Vth2.Ale nie som si istý, že som si plne undersand Vx, prečo nemôže byť väčšia ako Vb-Vth2.Toto je môj undersanding.Mohli by ste prosím zistiť, či som správne?Thank you in advance:

Vx, keď je väčšia ako Vb-Vth2.M2 truns preč a súčet odporu M1 a M2 je veľmi vysoká.Že sily Vx klesne na relatívne nízke napätie, v blízkosti krajiny.
quote]

je to v poriadku?prečo "To sily Vx klesne na relatívne nízke napätie, v blízkosti zeme." Myslím, že v tomto stave je delič napätia.

Podľa môjho, je kľúčovým bodom subthreld current.then Chcem viesť novú otázku: v tomto obvode, kde najväčší leakege cestu? Parastic npn / pnp z mos transitory?

Ahoj priatelia,
thnk aj pre vyššie uvedené qustion, môžeme zovšeobecniť ako ans ", keď je moc swiched na m1 je preč (ako na jednu otázku), potom je uzol Vx začína nabíjanie (ak je Vb> V.) sa môže vyšplhať až na" Vb-V. " po tomto M2 musia byť v OFF.And aj Vx nemôže absolutórium, pretože M1 je v stave OFF, ok.if teraz zlé plz opraviť.
pozdravy
sabu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back