WinXP / Linux dual boot: Ako formátovať a preinštalovať Win

O

omara007

Guest
Ahoj mám aj WinXP a CentOS Linux nainštalovaný na mojom notebooku a ja dual boot z grup .. je všetko v poriadku na tejto úrovni .. Teraz je moja WinXP ma trápi ako blázon .. a ja si hovorím formátovanie jeho oddiel .. Čo sa stane s Linuxom? budem ešte schopný načítať? čo mám urobiť, aby som znovu nové WinXP do formátu partition? .. Prosím, dajte mi kroky, ako to dosiahnuť s nulovým rizikom na môj Linux .. S pozdravom

Dobrý deň, ak preinštalovaní WinXP, tak Linux OS nemožno zaviesť. Ale nebojte sa. Môžete opraviť OS Linux s Linux disk. Nemám používať CentOS, ale myslím, že bude podobný krok: Ak ste si preinštalovať WinXP, Linux vložte disk, reštartujte počítač, nastaviť BIOS bootovať z CDROM.when Linuxu je nastavenie typu záchranu boot.Then môžete použiť grub-install (hd0, 0) príkaz na prepísanie MBR. po tom reštarte, potom si môžete prezrieť vaše boot menu ako predtým. Viac o grub-install môžete hľadať na Google. Dúfam, že to pomôže. RDRyan

[Quote = RDRyan] Hi Ak si znovu WinXP, potom Linux nemožno zaviesť. Ale nebojte sa. Môžete opraviť OS Linux s Linux disk. Nemám používať CentOS, ale myslím, že bude podobný krok: Ak ste si preinštalovať WinXP, Linux vložte disk, reštartujte počítač, nastaviť BIOS bootovať z CD. Keď Linux je nastavenie typu záchrannej zaviesť. Potom môžete použiť grub-install (hd0, 0) príkaz na prepísanie MBR. po tom reštarte, potom si môžete prezrieť vaše boot menu ako predtým. Viac o grub-install môžete hľadať na Google. Dúfam, že to pomôže. RDRyan [/quote] Čo myslíte tým, diskový systém Linux? .. Máte na mysli inštalačné CD, ktoré som použil, keď som si nainštaloval Linux? ..

To znamená, že budem formátovať a nainštalovať WinXP normálne, ako by žiadny Linux je existujúce na mojom PC .. Potom, čo je všetko v poriadku s XP, môžem nainštalovať Linux grup pomocou nastavenia CD .. Je to správne poradie?

Áno. Musíte byť opatrní. Nepoužívajte formát pre Linux. a ktoré disku vášho WinXP nainštalovaný, musí vedieť.

http://www.edaboard.com/ftopic187496.html [/url]
Linux ukazuje, zo XP .. Ak je u mať prístup k nástroju .. Ja sám som si prístup linuxový oddiel z XP ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back