Vysokorýchlostné zosilňovač

W

woki

Guest
Ahoj,

Fisrt všetkých, já predstavujem: Pochádzam z technologických procesov a som začiatočník s analógovým dizajn (mám teraz na vzdelávanie).

Potrebujem navrhnúť jednoty zisk zosilňovače pracujúce na 40 MHz (0,35 um technológiu s 3.3V).Hlavným obmedzením je rýchlosť přeběhu a settlingtime (okolo 40 ns dnes), ktoré som potrebné znížiť u 10/15 ns, pre globálny mocnosť menšia ako 10 mW.
Navyše mám veľmi ťažký náklad na jednotku (u 35 pF ...)

Po prvé, som musel zvoliť topológii môjho zosilňovača.I orientované môj výber ďalekohľady (pre rýchlosť a minimálnej spotrebe energie), zisk zvýšili cascode.Neviem, v jeho dobe, či budem potrebovať výstupný stupeň (rýchlosť ...), keď som sa konečne potrebovať, myslím, že použitie triedy AB zdroj nasledovníka.

Takže moja prvá otázka znie: Je to najlepšia voľba topológie pre mojej žiadosti?(Počul som o triede AB vstupné a výstupné fáz, ...)
Alebo máte lepšie topológie tvrdenia?

Vďaka vopred.

Nikto sa nápad?
Little aktualizácia: Som schopný riadiť 35 pF s jedným teleskopickým cascode fáze.
Takže já jsem v súčasnosti projektovanie triedy AB koncovom stupni.
Nie som si istý, že zvyšovanie zisku pomôže zlepšiť rýchlosť (rýchlosť přeběhu, doba ustálenie) môjho zosilňovače, čo si myslíte?

Thanks in advance.

Fred

ahoj, bude aj podpora pre napájanie 3.3V, teleskopické zosilňovač iba výstup hojdačka byť nízka.takže tu je porovnanie zosilňovačov
pozdravy
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Vďaka za odpoveď.
Vskutku, videl som to na knihu Razavi to, že to, čo motivovaný môj výber.
V tejto dobe som iný problém s týmto typom zosilňovača: môžem použiť pre aplikáciu pixel senzor, a musím multiplexu veľa stĺpcov na jednom zosilňovačmi.
Takže si to niekto skvelý spôsob, ako realizovať anlog multiplexer, s malou výstupnou kapacitné?
Thanks in advance.

Fred

woki Napísal:

Ahoj,Fisrt všetkých, já predstavujem: Pochádzam z technologických procesov a som začiatočník s analógovým dizajn (mám teraz na vzdelávanie).Potrebujem navrhnúť jednoty zisk zosilňovače pracujúce na 40 MHz (0,35 um technológiu s 3.3V).
Hlavným obmedzením je rýchlosť přeběhu a settlingtime (okolo 40 ns dnes), ktoré som potrebné znížiť u 10/15 ns, pre globálny mocnosť menšia ako 10 mW.

Navyše mám veľmi ťažký náklad na jednotku (u 35 pF ...)Po prvé, som musel zvoliť topológii môjho zosilňovača.
I orientované môj výber ďalekohľady (pre rýchlosť a minimálnej spotrebe energie), zisk zvýšili cascode.
Neviem, v jeho dobe, či budem potrebovať výstupný stupeň (rýchlosť ...), keď som sa konečne potrebovať, myslím, že použitie triedy AB zdroj nasledovníka.Takže moja prvá otázka znie: Je to najlepšia voľba topológie pre mojej žiadosti?
(Počul som o triede AB vstupné a výstupné fáz, ...)

Alebo máte lepšie topológie tvrdenia?Vďaka vopred.

Vďaka za pomoc.Jeden z mojich ďalších starosťou je udržať spotrebu energie nižšia ako 10 mW.
Malá aktualizácia na mojom postupe: môj zosilňovač môže ovládať 60 pF zaťaženie s 2,8 mA spotreba u 10/12 Mhz.Stále mám nejaké problémy so stabilitou k štúdiu.
Dúfam, že budem môcť dosiahnuť 20 MHz zvýšiť súčasný blízko 3 ma ...
Ak nie, budem používať přeběhu rozšírenie okruhu ...

Nazdar

Hrať si s tranzistorom veľkosťou vstupnej fáze.

Veľmi zaujímavé.
Som navrhovaní LDO & čelí nejakým podobným ťažkostiam chyba zosilňovače; zaťaženie preukaz-prvku, ktorého brány uzol zodpovedajúce kapacitné v rozsahu od 60pF (môže byť viac) & Potrebujem to byť rýchle, aby nedošlo získať veľké výkyvy & & namáča mať zisk menší ako 40 dB (pre 1stage zosilňovač), rozdiel je, že nemôžem použiť vo viacerých stupňoch, alebo budem potrebovať neobvyklé techniky frekvenčný kompenzácie (nemali vplyv na rýchlosť), môžem 't zásobníka toľko tranzistorov nad každé ďalšie (nepoužívať teleskopické cascode) a dodania je 1.2V, & nemôžem rozptýliť veľký kľudový prúd (ako som sa maximálny prúd, ktorý má byť vyhnaný LDO je 5 mA).

Takže, prosím, ak ste použili SRE alebo involoved vo frekvenčnom vyrovnanie, informujte nás s pokrokom.

Ahoj,

K dispozícii najlepšie riešenie pre vytváranie vysokej slew Rate / Ultra low power kľudový prúd zosilňovača je pomocou triedy AB-koncovom stupni. Dispozíciu triedy AB-výstupné topológie sú plávajúce Aktuálna Zdroj neobjektívny Výstupný scéna & Zdroj Podávač typu výstupu fáze. Každý má svoj vlastný adavantages .... Plávajúce Aktuálna zdroj neobjektívny Výstupný scéna typ Amp je ako dve etapy Amp.V tomto prípade zaťaženia nie je odolný, dostanete viac získať bez použitia zisku posilnenie techniques.In prípade typu zdroja nasledovníka koncovom stupni, získať primeranú získať prvej fáze tejto konfigurácie najpravdepodobnejší získať výraznú fáze, pretože výstup fáza je jednota zisk / vysoká rýchlosť přeběhu vyrovnávacej pamäte.

v prípade, že návrh musí byť optimalizovaná WRT moc, najpravdepodobnejšou je potrebné vnímať inak WRT posunu a doba ustálení. Dokonca existuje len malá korelácia beween tieto dve, tieto sú dostatočne nezávislí. Je to preto, že zabil sadzba je veľký signálu a stavu doba ustálenie je malý signál stave.

pre vysokú rýchlosť, vysokú rýchlosť přeběhu zosilňovače optimálne riešenie WRT moc môže byť triedy AB-výstupné fáze, ak zosilňovač má riadiť veľké zaťaženie stropu. Tu môžete využiť existujúce vyrovnávacie kompenzácie za odškodnenie Amp bez straty rýchlosti výrazne Amp. Tu je predpoklad Amp dva etapa [Prvá fáza je získanie & Druhá je trieda AB-] & Amp musia riadiť veľké zaťaženie stropu a vyrovnanie čiapky sa nachádza v prvej fáze výroby a triedy AB-výstup.

v prípade, že rýchlosť přeběhu je obmedzený tým, že najprv uzol fáze výstupu (Väčšinou vyskytuje v regulačných LDO) .. potom môžete ísť do adaptívne ovplyvnenia. v tomto prípade prvej fáze Amp zvyšuje jej ovplyvnenie súčasnej regeneratively ak recogizes Amp je vo slweing stave.

Shrnující, môže byť Zosilňovače navrhnutý pre High Speed, High posuvu a nízke môcť inteligentne slecting k dispozícii výstup etapy & Kompenzácia techniky.

Vďaka,

chanakya77 Napísal:... Tu môžete použiť aktuálny buffer náhradu za odškodnenie Amp bez straty rýchlosti výrazne Amp. Tu je predpoklad, zosilňovač má dve fázy [Prvá fáza je získanie & Druhá je trieda AB-] & zosilňovač má riadiť veľké zaťaženie stropu a vyrovnanie čiapky je umiestnená medzi prvú fázu výroby a triedy AB-výstup.

... Tu môžete použiť aktuálny buffer náhradu za odškodnenie Amp bez straty rýchlosti výrazne Amp. Tu je predpoklad, zosilňovač má dve fázy [Prvá fáza je získanie & Druhá je trieda AB-] & zosilňovač má riadiť veľké zaťaženie stropu a vyrovnanie čiapky je umiestnená medzi prvú fázu výroby a triedy AB-výstup.
Mohol by niekto odporučiť iný papier alebo poznámok na aktuálnu buffer odškodnenieTo je baisc kniha o aktuálnej buffer odškodnenie.
to je lepšia varianta mlynára odškodnenie.http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=381067 # 381067v prípade, že rýchlosť přeběhu je obmedzený tým, že najprv uzol fáze výstupu (Väčšinou vyskytuje v regulačných LDO) .. potom môžete ísť do adaptívne ovplyvnenia. v tomto prípade prvej fáze Amp zvyšuje jej ovplyvnenie súčasnej regeneratively ak rozpozná Zosilňovač je v otočnom stave.
Nedostal som, čo tým myslíš, Myslíte 1. etapu přeběhu tým, že vidí veľké odškodnenie čiapku alebo to vychádza veľmi malý prúd, alebo čo?
Myslím obmedziť rýchlosť přeběhu z 1. etapy by mal byť malý prúd a veľké kapacitné záťaž, ale ak ste povedal prvej fáze, takže máte na mysli EA je viacstupňové, takže ako bude 1. etapa vidia veľké kapacity.
načítať.Áno .. sem prvej fáze by mala byť v činnosti s primerane menej prúdu .. a vyrovnanie čiapky loading loading prvej fáze výstupu.
Keďže v LDOs, vypíše fáze rozumne veľké GM [Tj, väčšia veľkosť], väčšina prípadov tohto zabil Amp rýchlosť bude obmedzená prvej fáze tento prúd a čas konštantná v prvej fáze výstupu.čo je najlepšie adaptívne ovplyvnenie techniky?Prosím, choďte thorugh tejto knihe ...
"Adaptive ovplyvnenie CMOS zosilňovače", Degrauwe, MG, Rijmenants, J.; Vittoz, EA, De Man, HJ Solid-State Circuits, IEEE vestník Zväzok 17, číslo 3, jún 1982 Page (s): 522 do 528

Ďakujeme vám za vašu pomoc.
Skúšal som veľa zosilňovač architektúry.

Prvý z nich som bol zložený cascode triedy AB plávajúce zdroj prúdu ako záverečnú fázu.Hlavným problémom bolo, že štruktúra je príliš veľkú moc náročné.Naozaj, som musel použiť v blízkosti 3.5 mA pre zložené fáze cascode vstup a 3 mA pre výstup triedy AB fáze.Nemohol som sa dostať rýchlosť a požiadavky fázy priestor s nižšou spotrebou energie.

Tak som sa snažil použiť Teleskopické cascode s výstupný stupeň triedy AB (tak, že som sa zníži vstupnej fáze spotrebu energie o faktor 3).
Ale koncovom stupni bola veľmi spotrebou energie (I need u 12 mA pri pootočenie riadiť svoje zaťaženie ...).

Nakoniec som sa rozhodol použiť jednostupňový zosilňovač (teleskopické pre napájanie) s SRE.
Mohol by som dostať viac ako 20 MHz s 65 pF čiapku zaťaženie a odolnosť 100kohm.
Stále mám nejaké problémy: zisk je znížená na 45 dB vzhľadom k mojej odporová záťaž a vidím prekročenia, ktoré sú závislé na amplitúdou vstupného kroku (pravdepodobne kvôli vypnúť niektoré tranzistory v obvode SRE).

Myslím, že bude pokračovať v poslednej štruktúrou a ja vám predstaviť zvýšenie zisku na zvýšenie zisku.A ja budem skúmať prekročenie problém (myšlienku).
SRE obvodu je založená na papieri Nagaraj (IEEE 1990: CMOS zosilňovače Zaradenie román slew Rate Vylepšenia Technique).

Budem sa po nejaké fotky v najbližších dňoch.

Fred

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back