vysoká hojdačka MOS prúdové zrkadlo

B

bigsheng

Guest
Som navrhovaní typický vysoký cascode hojdačka NMOS prúdové zrkadlo. Snažím sa zistiť, na veľkosti tranzistora tu. Podľa môjho názoru je spodná tranzistor je minimálna dĺžka, pretože jeho VDS príliš nemení kvôli vyrovnávacej pamäte cascode tranzistora vyššie, zatiaľ čo cascode tranzistor by mal používať dlhšiu vzdialenosť, pretože to môže vidieť veľké zmeny VDS. Ale to, čo som zistil, je veľa ľudí skutočne robia opačne: s veľkým L pre spodnú NMOS a min L pre NMOS cascode. Existuje nejaký dôvod, prečo robiť to? Vďaka.

Podľa môjho názoru je výstupný prúd určená hlavne spodné tranzistory, dĺžka z nich by mal byť dostatočne veľký, aby sa zabránilo channal dĺžka modulačného efektu, zatiaľ čo cascode tranzistora cieľom je ochrániť spodnej tranzistor z výkonu, je v poriadku vybrať relatívne krátka dĺžka. Je to môj názor, pls na to, či to bolo zlé. dúfam, že to pomáha!

Ak je to možné, skúste použiť dlhý kanál pre tranzistory, pretože celkový výstupná impedancia je ~ g/m2 * * RO2 Ro1 (GM2 byť cascode zariadenia). Je však nutné dávať pozor headrooms obmedzenia.

Súhlasím s tým, aktuálne je určená hlavne spodnej tranzistor. Avšak, pretože kanalizácia v dolnej časti tranzistora je chránený cascode tranzistor, vlastne by mal byť len veľmi malé zmeny VDS spodného tranzistora. To je dôvod, prečo som si myslel, že je v poriadku použiť malú dĺžku pre spodnú tranzistor.

Iného uhla pohľadu. Malé spodnej MOST iba v prostredí s vysokou frekvenciou použitia. Ak je za nízke offset musí byť hluk aplikácií a šírku pásma kompromisy zrkadlenie naj pracovať na silné inverzie úrovni s nízkou hodnotou GM. Obvykle to dáva malý W / L pomer (vysoké Ro1). Vplyv cascode naj na posun a hluk naozaj zanedbateľné, najmä keď Ro1 vysoká! Takže cascode naj sú krátke Chanel zariadenia s malou plochu a dostatočne veľké, W / L pomer g/m2 * * RO2 Ro1. Dobré referencie: alebo

Dobre povedal DenisMark! Takže ak jeden používa malá dĺžka spodnej tranzistor (nízka Ro1), cascode mosteckom offset a hluku nemôže byť zanedbateľné aj pri nízkych frekvencií.

[Quote = bigsheng] Som navrhovaní typický vysoký cascode hojdačka NMOS prúdové zrkadlo. Snažím sa zistiť, na veľkosti tranzistora tu. Podľa môjho názoru je spodná tranzistor je minimálna dĺžka, pretože jeho VDS príliš nemení kvôli vyrovnávacej pamäte cascode tranzistora vyššie, zatiaľ čo cascode tranzistor by mal používať dlhšiu vzdialenosť, pretože to môže vidieť veľké zmeny VDS. Ale to, čo som zistil, je veľa ľudí skutočne robia opačne: s veľkým L pre spodnú NMOS a min L pre NMOS cascode. Existuje nejaký dôvod, prečo robiť to? Vďaka. [/Quote] Áno, môže to vidieť veľké zmeny VDS nie je kvôli dlhšia dĺžka, ale vzhľadom k cascode štruktúry poskytujú veľmi vysokú impedancia. takže dĺžka výška nie je improtant, ale faktom je dôležitý. že dno bude poskytovať dobrý zápas a aktuálny stabilný.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back