vyrovnávacej pamäte a sériové strana písomne ​​+ ako vybrať?

O

omid_juve

Guest
vo svojom projekte by som mal dostať asi 18000 byte zo sériového portu a zapísať ho do vonkajšej EEPROM (at24c256) Môj prenosová rýchlosť je 4800 znamená, že každý 1.67ms jeden bajt bude dokončená zo sériového portu, a ako viete, pre písanie v EEPROM musím o 5 ms, takže nemôžem dostať každý byte a súčasne napíšte ho do eeprom jedinou možnosťou, ktorá myslím, že som ich strane písomne ​​a vyrovnávacej serialin, ale neviem ako ich môžem použiť plz pomôžte mi

Dobrý deň, budete musieť nastaviť kruhového bufferu asi 8bytes, pretože vaše písanie je 5 ms. V 4800 baud dostanete asi za 1byte 2 ms, čo znamená, že vyrovnávacia pamäť bude trvať 16 ms. vyplniť, a dúfam, že by mal byť dostačujúce, aby si písať oneskorenie a ďalší softvér režijné náklady. Vyplňte tento rezervy podľa prerušiť a zaťaženia E2PROM stránku z tejto vyrovnávacej pamäte. Dúfam, že viete, že podľa I2C protokolu pre písanie stránok, je potrebné poslať po štarte, kontrola zápisu byte, 16 bitov (2 bajty), počiatočné adresu stránky nasleduje 64 bytov dát a konečne stav zastavenia. Každý byte bude uznaný slave (E2PROM). S pozdravom, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] laktronics [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back