Vplyv vstupného napätia cm diferenciálnej Pair

J

jwcc

Guest
Dobrý deň, mám otázku ohľadom vstupné súhlasné napätie na zisk jednoduché diferenciálnej zosilňovač s chvostom zdroj prúdu. Z toho, čo som čítal tak ďaleko, rozdiel GM obvodu je funkciou (W / L) vstupného tranzistora a chvosta prúd. Táto rovnica znamená, že keď som na zvýšenie spoločný režim vstupnej úrovne, že rozdiel zisk zostane rovnaký, ak som sa udržať všetko v saturáciu. Je to správne? Keby som zvýšiť spoločný režim vstupnej úrovne, sa zvýši VGS, že? Znamená to, že nezvýši GM vstupné tranzistor? Ak sa GM zvyšuje vstupná tranzistor pár .... Nie je to zvyšuje zisk okruhu? Prečo sa zvyšujúce sa vstupné súhlasné napätie nemá rovnaký efekt ako zvýšenie (W / L) vstupného páru?

Zoberme si jednoduchý podmienkou, že Av = GM * RDS, GM = 2Id/Vov, ro = 1 / (lambda * ID), takže Av = 2 / (lambda * VOV). Z toho môžeme vidieť, že zisk nie je určený ID, ale VOV. VOV zmenilo s W / L.

Po prvé, GM obvodu je funkciou (W / L) vstupného tranzistora a chvosta prúd. Správne, ak sú splnené podmienky tranzistor bias sú konštantné. teda vaša najvyššia rýchlosť je konštantná. sa môžete obrátiť na grafe v texte knihy Razavi. Po druhé, je tiež správne. Pretože keď zvýšite spoločný režim vstupnej úrovne, nie je potrebné meniť v diferenciálnej zisk. diferenciálnej zisk je zisk dostaneme, keď malý budenie dané na vstupe. súhlasné napätie je obvyklé napätie na dva vstupy. obaja sú rôzne a nezávislé. Po tretie, vaše miesto je v poriadku. ale keď u zvýšiť VGS, VdS aj zmeny a to kompenzuje nárast VGS na mainitain konštantného prúdu v aktuálnom rovnici. Ale increse v (W / L) je nezávislá od akejkoľvek inej parametre, a tak sa zvyšuje gm. dúfam, že vymazané ur pochybnosti.

Ďakujem Vám za odpovede. Myslím, že chápem, čo sa deje teraz. Myslel som, že zvyšujúce sa spoločný režim na vstupe bude priamo zvyšovať VGS ... čo nie je pravda, pretože vstupné pary správajú ako zdroj nasledovníkov a VGS zostane relatívne konštantná.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back