VHDL FPGA a základné otázky pre nové včely

R

ronydc

Guest
Vážení priatelia, im úplne nové na túto tému. a ja som Vstup do VHDL. I ma mikroradiče 8051 programátor s "C" Potrebujem poradiť a suggessions mätúce otázky nasledujúce. 1> je varilog a VHDL je diffrerent ..? 2> V VHDL, ak som sa vykonali nejaké brány (gate, že nie), ktoré pre popis hardware, potom musím vypáliť skompilovaný kód do FPGA? správať sa ako FPGA brány som opísal s VHDL ..? 3> Čo je to koniec metódy programovanie do FPGA ..? a všetky vstupné úroveň FPGA aby Suggession.? PLZ 3> žiadne dia CKT. k dispozícii.? aby FPGA pochovávať radu a softvér IDE.? 4> každá kniha k dispozícii -> Praktické programovanie tohto druhu.? Dúfam, že .. Moje otázky nie sú príliš Ďakujem vopred za Vašu láskavú podporu, priatelia ..! - Rony

1> je varilog a VHDL je diffrerent ..?
Áno, Verilog a VHDL sú dve rôzne languages.Verilog bol asi dlhší, než VHDL a je ľahšie learn.VHDL keď je norma prijatá vládou USA.
2> V VHDL, ak som sa vykonali nejaké brány (gate, že nie), ktoré pre popis hardware, potom musím vypáliť skompilovaný kód do FPGA? správať sa ako FPGA brány som opísal s VHDL ..?
Áno, bude. Ale to môže byť tiež použitý na vytvorenie všetko od skromných brány UC na jednom FPGA.
3> Čo je to koniec metódy programovanie do FPGA ..? a všetky vstupné úroveň FPGA aby Suggession.? plz
FPGA možné naprogramovať sériovo vnútri zariadenia alebo usine GA JTAG, ktorý je jednoduchý obvod nájdete na nete. Aj Používajte iba Xilinx Spartan 3, v ktorom by mala byť dobrou voľbou pre vstupnej úrovne
3> žiadne dia CKT. k dispozícii.? aby FPGA pochovávať radu a softvér IDE.?
Existuje veľa zdrojov na internete za to a IDE sú poskytované zdarma pre všetkých výrobcov, takže žiadny problém.
4> akúkoľvek knihu k dispozícii -> Praktické programovanie tohto druhu.?
závisí na jazyku VHDL si vyberiete vs Verilog. Dúfam, že to bolo šťastie helpful.Good

Vďaka priateľ .. Bolo to tak užitočné a od ur suggessions. Aj HV desided učiť VHDL a im Goin Aldec používať softvérové ​​nástroje pre VHDL programovanie a programovací kit spartan3a im Goin prder na impliment Moje výtvory vďaka nejakým spôsobom .. pre ur suggessions. Len som chcel vedieť nejaké ďalšie veci .. 1> je lepšie, keď CPLD programu THN FPGA.? 2> whts rozdiel v FPGA a CPLD programovanie vo VHDL a PLC a programovanie DSP - myslím si DSP a PLC je možné programovať moje robiť VHDL program.? - Vďaka

CPLD je EEPROM based.They sú pomalšie a môže vykonávať menej logické, ako FPGA hoci oni tiež majú niektoré advantages.FPGAs sú oveľa výkonnejšie a SRAM založené. A pokiaľ ide o druhú otázku nie je možné programom DSP a PLC VHDL. VHDL je pre výrobu integrovaných obvodov a programovanie FPGA a CPLD.Besides FPGA môže robiť čokoľvek PLC, alebo ako v tomto prípade lepšie DSP hardware sa stará o výpočet, nie software. Dúfam, že to bol helpful.Post Ak máte pochybnosti:. D

drahý priateľ .. Ešte raz vďaka im dáva ua veľa problémov .. Ospravedlňujeme sa, ale aj VN niektoré ďalšie veci sa opýtať dúfať, u dont myseľ 1> ako ja viem, že akonáhle sila je preč .. FPGA je potrebné znovu naprogramovať. V tomto prípade .. zavádzanie EEPROM ma pripojený k zavedeniu programu do FPGA, akonáhle sila je aplikovaná na THM. (To je potrebné urobiť silou, ak chceme impliment nezávislý systém pre určité miesto, ktoré s FPGA.) Takže moja otázka je - 1>, je thr žiadne priemer CKT. k dispozícii tak, aby táto konfigurácia mi dosiahnuť ..? 2> som vn desided používať SPARTAN 3A FPGA na štart. THT je v poriadku.? 3> a thar každú vzorku alebo pokročilé programy pre tento FPGA od firmy Xilinx.? ako - LED diódy a 7 seg. a krokové motory a ADC a ďalšie .. 4> je FPGA môže byť naprogramovaný so systémom C alebo Impulse C ...? 4> Ak áno na otázku 4 a potom akýkoľvek vzorka dostupných programov pre 7 SEG a LED diód a ADC a steper motor (mám na mysli periférne zariadenia) v C ..? 5> Existuje software -> Aktívne HDL (žiadne Verzia) avilable .. s crack.? Prosím, podeľte sa, ak máte vďaka moc kamarát .. Dúfam, že im neobťažuje ua veľa. - Vďaka vopred Rony

Áno, existuje are.Any uč sa sériový port je možné použiť nájdete v priloženom PDF o tom, ako použiť 8051 pre this.If nechcete preprogramovať potom môžete používať bez volatile FPGA ako Spartan Spartan 3AN 3A je veľmi dobré pre od up.If chcete lacné efektívne FPGA doske Pozrite sa Chcem si kúpiť FPGA kit a nájsť predstavenstva spoločnosti Avnet. Môžete si nájsť veľa programov na internet.You možné vyhľadávať it.Also Opencores v dobrý štart, ako je Fpga4fun.com check out http://www.cmosexod.com/ som nikdy nepoužíval systém C, a preto nemôžete vyjadriť, aj keď som Odporúčam vám držať kurz a naučiť VHDL alebo Verilog, ako sú medzinárodné normy. Použite EDK, ktorý vám Maker FPGA Xilinx ISE Webpack. Je na stiahnutie 1.5 GB, ale je zadarmo a môžete realizovať niečo, čo ako: D ------------------------------- ------------ Kliknite na tlačidlo mi pomohol.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back