Veľmi nízka frekvencia problému hluku

F

fala

Guest
Dobrý deň, som navrhol zariadenie, ktoré dokáže merať veľmi nízky prúd (v rozsahu nA s odporom 1M Ohm) s 16 bit ADC. Výsledkom dáta nepríjemný hluk s veľmi nízkou frekvenciou okolo 6-10 Milli Hz. Ja absolútne netuším, odkiaľ pochádza. Keď použijem horného radu, ktoré majú nižšiu odpory prúdu (napr. 100 Ohm), tento problém zmizne. Môže niekto mi dať nejaký návrh, ako by som mal nájsť zdroj tohto nízkeho šumu. Díky moc, Pozdravy.

i dont pochopiť, plné čo máte na mysli s "hornou rozsahy, ktoré majú nižšiu odpory pre meranie prúdu" .. máte na mysli vyššie frekvencie? Keď sa pozriete na kompletné nastavenie šumu prístroja, uvidíte, že nižšie frekvencie (do rohu frekvencia) sú ovládané blikanie hluk a vyššie frekvencie sú ovládané tepelný šum. PSD šumu je úmerná odporu príliš. vyšší odpor znamená vyšší šum. Možno budete chcieť zvážiť niektoré metódy odstránenia šumu, možno tým autozeroing alebo sekanie.

Určite tieto nízkofrekvenčný hluk pochádza z dvoch dôvodov: 1: 1 / f šumu 2: envromental hluku (teplotný drift, vibrácie, atď), musíte high pass filter pre filtráciu tejto nízkofrekvenčné šum

Díky moc a XZP Rush 3k je 1M odpor paralelne asi o 20 relé, ktoré som si mohol zblúdilý kapacitný odpor môže zatúlané čiapka z týchto relé a merania prúdu odpor zdrojový kód tejto chyby. na odstránenie tohto hluku HPF zdá použiteľné, ale sú tu prípady, že musím merať jednosmerný prúd, potom myslím, že HPF nebude riešenie. XZP Čítal som niektoré vaše predchádzajúce podanie, a ja thaught môžete mať skúsenosti s podobným problémom. Môžem robiť niečo iné okrem HPF znížiť hluk. Vďaka

Myslím, že ak chcete merať jednosmerný prúd, kondenzátor v spätnej väzbe pomôže veľa. môžete ľahko získať v základnej časti (nastavenie detekcie doba dostatočne dlhá, aby priemerná nízkofrekvenčný šum). Môžete si prečítať Bob Pease list na webových stránkach štátneho príslušníka, pomôže vám to veľa. surelly 20 relé prinesie viac hluku, pretože contaction každého relé prinesie kontakt hluk (1 / f správanie), furhtermore, mali by ste mať na pamäti, že termoelektrické efekt (spoločné smeny, ako napríklad Cu -Pb/sn spoločné dať 1-3uV/degree, a naše izbovej teplote sa bude pohybovať 1 stupeň v desiatkach minút). pri nízkych frekvenciách, čistý a suchý zariadenia. udržať systém detekcie v dobrej tienenia a zem. Veľa šťastia

[Quote = Fala] Dobrý deň, som navrhol zariadenie, ktoré dokáže merať veľmi nízky prúd (v rozsahu nA s odporom 1M Ohm) s 16 bit ADC. Výsledkom dáta nepríjemný hluk s veľmi nízkou frekvenciou okolo 6-10 Milli Hz. Ja absolútne netuším, odkiaľ pochádza. Keď použijem horného radu, ktoré majú nižšiu odpory prúdu (napr. 100 Ohm), tento problém zmizne. Môže niekto mi dať nejaký návrh, ako by som mal nájsť zdroj tohto nízkeho šumu. Díky moc, sa domnieva, [/quote] Fala:. Bych sa pozrieť na vaše schému Ak je to možné. Ak je autorské práva, možno môžete poslať na môj email? Ak nie, tak pošlite to sem. To je riešenie problému oveľa jednoduchšie, potom všetky v neistote ohľadom svojho obvodu .... :)

Ak váš uzol je impedancia 1M, radšej sa tienenie týchto relé, a Bootstrapping ak je to možné. Tiež, termálne EMP spôsobiť veľa problémov - uistite sa, že okrem poskytovania stabilnú teplotu, zabránite prúdy vzduchu z fúkania po obvode - to sa prejaví ako 1 / f ^ n, kde n je niečo väčšieho než 1. (Nemôže spomenúť na typický rozsah) Ako XZP uvádza, uistite sa, že okruh je čistý a suchý (pečte v rúre!), Aby sa zabránilo hluk spojený s povrchom cesty úniku. Čo ADC používate?

Dobrý deň, XZP: Bob Pease bol báječný, je to veľmi pomohlo, vďaka. lladnar23: Som skrátenie kontakty relé, ako to navrhuje bob Pease, je to dosť? o prúdenie vzduchu Nemal som tušenie, o tom si môžete predstaviť areference za to, prosím? Nechápem, ako sa pečenia môže pomôcť, pretože zrejme po doske vychádza z rúry bude absord vlhkosť, takže Aké sú výhody? Myslíte si povedať, že som mal použiť silikagél? vďaka.

Fala, tak väčšinou som sa umyť a piecť rady v laboratóriu na testovanie, aby zabezpečili, že nemám naraziť na žiadne komplikácie v dôsledku úniku, ale v prípade, že návrh je citlivý na vlhkosť a znečistenie, mali by ste prijať preventívne opatrenia, aby zabezpečili správny prevádzku na dlhodobom základe. V krátkodobom horizonte (niekoľko hodín denne), FR4 neabsorbuje vlhkosť dostatočne rýchlo, že by ste sa starať o re-pečenia okruh veľmi často. Na dlhú dobu, jeden spôsob je použitie rôznych materiálov - teflón (PTFE), napríklad, je niekedy používaný miesto FR4 pre PCB. Aj v prípade, iba niekoľko uzlov sú citlivé na únik, niekedy tie uzly budú napojené na Standoff teflón vylúčiť kontakt so zvyškom PCB. Môžete vidieť príklady tohto obchodné návrhy, ako je picoammeters, vzorka a drží, atď .. Inou technikou je použitie máčaním chrániť obvod pred kontamináciou / vlhkosti. Čo sa týka relé ísť, myslím, že záleží na konkrétnej konštrukcii. Ja som mal v minulosti problémy s kapacitnou väzbou na vysoké impedancia uzlov, ale na druhej posúdenie, vo vzdialenosti 1 m, nemusí byť až taký problém (som pracoval s uzlami, ktoré vyžadujú úniku

Vlhkosť envoromental tiež deteriote detekciu výkon pri nízkych frekvenciách, hlavne kvôli bunky efektu a leackage. Pečenie pomáhajú odstrániť prach a chemické mosture na zariadenia povrch. v tej nízkej frekvencie merania, je potrebné nastaviť systém tlmenia, atď prúdenie vzduchu predovšetkým zmeny teploty a vlhkosti a vibráciám. Žiarenie hluku bude tiež treba zvážiť (rovnovážnej teploty budú tiež vyvolať hluk vďaka rovnováhe tepelnej výmeny, nazývame toto žiarenie hluk, môžete si prečítať niektoré knihy o pyroelektrické zariadenia), myslím, že by ste si mali prečítať základné knihu pred vami experiment, pomôže to veľa. Samozrejme, že príručka poskytuje od Keithley na nízkej úrovni meranie tiež pomôcť. Ale ak máte čas, yo UCAN čítať, to je klasická kniha na nízku hlučnosť. Ale myslím, že najefektívnejší spôsob merania DC je pomocou lock-in metóde. Môžete si prečítať knihu o indukčnú, ktorý sa používa na meranie jednosmerné magnetické pole. magnetického poľa, súvisí aj jednosmerného prúdu podľa zákona o AMPER. Podajte obvodov a zariadení, ak je to možné (hehe, myslím, že môže byť vo vojenskom použití, pretože ja si nemyslím, že komerčné využitie nebude mať, že nízke frekvencie) Veľa šťastia

Ako XZP uvedené, Keithley nízka úroveň meranie Príručka je dobré čítanie, a je k dispozícii na svojich webových stránkach. Ďalej, tam je dobrá informácie, ktoré sa nachádzajú v Poznámky k napätiu na odkazy. Jim Williams je niekoľko dobrých bodov v LTC AN86, "štandardy Lab Grade 20-Bit DAC sa krok 0.1 ppm / c Drift" Prečítajte si tiež LTC AN82, "Understanding & Použitie napätie referencie". Obvykle robím nízkym šumom experimenty v uzemnenej cookie plechovka slúžiť ako Faraday klietka. Ja moc obvodu s batériami (vnútri plechové), aby sa zabránilo spojenie hluku cez pripojenie napájania, a aby sa zabránilo zemným obvodom. Tiež som pásku vrstvu peny na vonkajšej cookie cínu, aby sa zabránilo zmenám teploty od okolitého prúdu vzduchu, a dal som cínu na mäkké plochy, aby sa zabránilo vibráciám a nárazom zo spojky do systému. Ja by som si moc starostí o magnetické pole, ak nemáte CRT alebo veľký transformátor beží vedľa vášho nastavenia.

Vďaka XZP a lladnar23, XZP: určite potrebujú viac študovať, mňa nie je dovolené publikovať schémy. Som príliš podriadené dizajnu pre vojenské, ale som rád prečítal komentár;). Aj keď neznášam vojnu som vždy fascinovaný high-tech vojenských vecí. Rozšírené najmä radary, ale zariadenie je na vedecké účely. lladnar23 čo vhodné používať cookie cínu ako Faraday klietka! vďaka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back