veľmi nízka frekvencia high pass filter

R

reyge

Guest
Dobrý deň! Je tam tak ako tak by som mohol diskriminovať 0 Hz signál z 1 Hz signál? Myslel som, že dc blokovanie kondenzátora, ale myslím, že sa kondenzátor hodnota bude príliš veľký. Nejaké návrhy? Mohol by som naozaj použiť nejakú pomoc. Vďaka!

získať takú odmietnutie pre 1Hz rozdielu by design príliš zložité ...

jo, to je to, čo som si myslel .. Ale ako by to urobil? Ako zložité bude prevedenie musí byť, ak budeme robiť tak takmer dokonalý filter?

Jednoduchý RC filter to, spomenúť si, či ste si nulu na 0 Hz a pól na 1 Hz máte nekonečné desaťročia vzdialenosti medzi dvoma (logaritmickej meradlo) a jednopólový filter sklon na 20 dB na dekádu. Ak chcete mať tyč pri 1 Hz nie je neslýchané pre jednoduchú RC filtra: w = 1/rc = 2 * pi * f Napríklad c = 10uF a r = 16k bude praktický, jednoduchý filter. -Jonathan

0 Hz znamená, že signál je konštantný, takže ak máte k diskriminácii 0 Hz z iného kmitočtu môžete použiť nejaký typ detektora logiky hrany

reyge, komutačná filter sa chová ako pásmovým filtrom. V závislosti od počtu stupňov, možno dosiahnuť extrémne vysoké Q je. To by mohlo fungovať pre vašu aplikáciu. Pozdravy. Kráľ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back