Všeobecný vzťah medzi šírkou pásma a Q

J

Jone

Guest
Videl som tento vzťah medzi šírkou pásma, Q-faktor a SWR: BW = (SWR-1) / (√ Q SWR). Pozri napríklad požiar v článku, antény: analýza ... - Google Books [/url] Potom pre -3 dB šírka pásma (SWR = 5,85) výraz redukuje na BW = 2 / Q, namiesto 1 / Q, ako som dúfal. Je to výraz, nesprávne alebo čo sa to tu deje?

Toto vlákno má len malú pozornosť. Vie niekto o všeobecnejší pojem medzi impedancia šírku pásma a Q, teda nie som hľadať -3 dB šírka pásma BW vzťah = 1 / q (alebo BW = f / q pre absolútnu šírky pásma).

Všimol som si, po predtým, ale nemal čo dodať. Včera v noci som zakopol článku IEEE antény a šírenie časopis, sv. 51 nie. 05.10.2009, RC Hansen a RE Collin, nový vzorec pre Q. Snáď to pomôže. Aspoň, že je dlhý zoznam odkazov.

Mám otázku, ako ste sa vypočítať SWR? tj pre-3dB šírky pásma: SWR = 5,85? A pri navrhovaní antén, musíte sa uistiť, že SWR ≤ 2. A rovnaké je uvedený v knihe mikropáskového antény od požiaru. "Impedancia pásma je zvyčajne uvedené interms návrate straty alebo maximálne SWR zvyčajne menej ako 2 alebo 1,5 na frekvenčnom rozsahu"

sv1437 .... Príslušná VSWR je pohyblivý cieľ. Neexistuje žiadny dobre definovaný štandard (alebo aspoň vzájomne dohodnutej úrovni). V niektorých oblastiach 2.0:1 je dobrá. V iných, 1.25:1 je minimálna prijateľnú úroveň. Aplikácie s extrémne širokým pásom všeobecne akceptovať vyšší ako odrazy úzkopásmové antény. Ďalším spôsobom, ako si situácie je skutočnosť, že PSV nízke a vysoké náklady / cena sú obvykle priamo súvisí. Je to naozaj príde na systémové požiadavky. Cynik by povedal, že špecifikácia je vždy o niečo viac, než je bežne dosiahnuteľné vo výrobe pre danú anténu. Ďalším bodom je, že PSV často nie je dôležitý parameter antény. Čo je atraktívny je, že sa nám všeobecne relatívne ľahko merať. Je to dobrý go / no-ísť test. Ak je zápas zlá anténa je pravdepodobne poškodený. Hovoriť je nie pravdivý. S PSV samotnej antény dobré a obaja majú veľké zoslabovač zápasov.

Ahoj Jone ... Ako ste sa vypočíta na základe SWR 3 dB šírka pásma?

V prípade polovičného výkonu pásma sme Γ ² = (V_refl / V_trans) ² = P_refl / P_trans = 0,5 SWR = (1 + | Γ |) / (1 - | Γ |) = 5,828 => BW = 2 / Q sérii a paralelný RLC obvody, jeden väčšinou talkes o polovičného výkonu pásma, zatiaľ čo pre antény, to je možno častejšie pozerať sa na S-parametrov. To je dôvod, prečo som začal rozmýšľal o tom v prvom rade.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back