Význam BJT vca (SAT)

C

ccw27

Guest
Aký je význam VCE (sat)? Ak sa vca (SAT) pre BJT je 0.6V to znamená, že vca musí byť vyššia ako 0.6V, aby tranzistor v aktívnej oblasti? Vďaka

Keď BJT je v saturácii, vca (SAT) znamená, že rozdiel napätia medzi kolektorom a emitorom na špec. "Ic" Aktuálna hodnota. Hodnota VCE (sat) majú vzťah k IC (SAT) a zberateľ odporu "rc".

Prepáč, že som nerozumel. BJT v saturáciu == MOS tranzistora. Takže ak prekročí vca vca (sat) BJT bude v aktívnej oblasti?

VCE do sýtosti aj deal dosnt žiadny vzťah ic.but pri ponorení, ak IC je ur VCE sedeli skôr increace

Zdá sa, vca, SAT nie je ekvivalentná Vd, sedel v prípade MOS. Alebo snáď nie?

To znamená, že napätie je 0,6 V vca nasýtenia režime BJT. Ak Ibβ> IC BJT je v saturácii v aktívnej oblasti Ib = βIc odstrániť BJT od obvodu potom vypočítať napätie cez VBE Ak VBE je menšia ako 0,7 (alebo prahové napätie BJT) BJT je cutoff režime

ccw27 je BJT nasýtený, ak sú oba uzly vpred ovplyvnená. Napríklad u tranzistora NPN je zariadenie nasýtený, kedy kolektor emitor napätie je nižšie ako základné emitor napätie. VCE (sat), je uvedené, v ktorých konkrétna hodnota kolektorového prúdu, a konkrétne hodnoty základného prúdu. Typicky Základný prúd je desatina kolektorového prúdu. S pozdravom, Kráľ

Z môjho chápania - saturačnej napätie pre daný prúd BJT kolektor-emitor a báza emitor, je vca hodnoty, ako sú ďalšie zvýšenie BJT Základné prúd zvyknutý byť za následok zníženie vca (i dont znamenať zničenie). Môžete použiť napätie nad vca-SAT as aktívnej oblasti, ale udržať ju myseľ viac nelineárnej správanie BJT na napätie u vca-sat.

VCE saturácia znamená, Ic je na svojej maximálnej hodnoty (nasýtené). V ideálnom prípade považujeme vca byť nula, ale v skutočnom je 0,2 až 0,3 V pre až 50 mA Ic. Všimnite si, že nasýtenie IC je určený Rc. Napríklad, ak Vcc je 20V a RC 1k Ohm potom Ic nasýtenia 20V/1K = 20 mA, a ak Vcc je 30V a RC 1k Ohm potom Ic nasýtenia 30V/1K = 30 mA. To znamená nárast Ic až do maximálneho limitu, ktorý je uvedený v liste napríklad Ic max 2N3904 je 200 mA. Sýtosť znamená hodnotu, ktorú nemožno ďalej zvyšovať.

VCE (sat) na hodnotenie súčasnej vám ukáže, ako efektívne vypínač zariadenia. Ak je Rc je vysoká, budete mať oveľa vca (SAT), pri zaťažení. Avšak prepínanie tranzistorov môžu mať vyšší vca (SAT), kvôli funkcie, ktoré sú určené na obmedzenie základu poplatku úložisko, aj keď Rc je relatívne nízka. V každom prípade, "ako nízko je nízka", je vždy užitočné odpovede. Sýtosť rozhodne neznamená, že kolektorový prúd je na svojom maxime. To je maximum, ktoré môže poskytnúť zaťaženie, nie to, čo tranzistora by sa mohla inšpirovať. Ak si dal väčšie napätie, že by chcel veľa viac prúdu. V nasýtenia (pre daný základný prúd), bude čerpanie nižšie než v bežnej priamej aktívnej oblasti.

Sýtosť je len bod, ukazuje, že IC bude ďalej zvyšovať alebo znižovať s nárastom Ib. Bod nasýtenia je možné posúvať hore a dole sa zvýšením Vcc alebo zníženie v RC. Napríklad ak je tranzistor má maximálny prúd 200 mA, potom nasýtenia alebo Ic je možné upevniť na akúkoľvek hodnotu až do 200 mA. Saturácia znamená, pokiaľ ide o tranzistor hodnota, ktorá môže byť ďalej zvýšiť alebo znížiť, tj hodnota Ic nebude zvýšenie alebo zníženie (až do nasýtenia kraj - až do zrútenia región).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back