Vývoj farieb senzor pre detekciu fazuľa

F

Free_Will

Guest
Ahoj, premýšľať bean.And Stroj je určený pre návrh pre detekciu fazuľa, ktoré sú zhnité alebo niektoré časti z nich sú hnilé. Alebo mi dovoľte vysvetliť, v inom way.I majú oranžové material.It je veľkosť ako bean.Consider je špina alebo shell na stred materiálu a farby tohto znečistenia je hnedá. (Povedzme 25% našich fazuľa veľkosti oranžová materiál má hnedú špinu). Chcem navrhnúť obvod, ktorý vie detekovať túto špinavú materiál, aj keď to má 25% nečistôt. Môžem tento problém riešiť s farebnými senzory, alebo Musím túto prácu s kamerou a pomocou thecniques obrazu proccessing? A každý vie, o farebných senzorov alebo webové stránky o tejto téme?

Myslím, že ste na zlej ceste sem. To by bolo veľmi ťažké robiť optickými metódami, by nejaký druh spracovania zaberajú príliš veľa času, kedy je potrebné skontrolovať niekoľko tisíc. Možno, že jednoduchý prístup by bol lepší. Páči sa tie zlé vznášať v danej hustoty kvapaliny, sa im vydávajú všetky plyn, odolnosť proti poveternosti atď máte nápad, som si istý. Musí existovať určité rozdiely medzi dobrom a zlom. Skúste Ultra Violet, či existuje nejaký znateľné viditeľný rozdiel. : -?

Chápem you.I viem, v priemysle je tekutý technika, ktorú mentioned.However táto technika iba odstraňuje ľahkú particles.I sa musí zamerať na elektronike. Môžete mi prosím povedať o ulraviolet techniku, ktorá si spomenul? Aký je princíp tejto techniky?

Môžete použiť farebné šošovky filtrovať snímača hlavu. Tunning objektív je najťažšie. Lepšie využitie softvér pre kalibráciu farieb je (čidlo alebo cammera). Alebo sa matica farebných kombinácií snímačov (RGB) a definovať intenzitu každej farby môžete určiť skutočnú farbu objektu. To môže trvať veľa priestoru, elektroinštalácie a energie). www.keyence.com , má aj dobré výrobky na optických senzorov, vidieť je.

Všetko, čo som chcel urobiť, bolo zlé bitov žiara tmavšie alebo svetlejšie pod UV žiarenia. Ak áno, môžete použiť, že v detektore. Stále si nemyslím, že môžete použiť akékoľvek počítačové spracovanie v dôsledku časového obmedzenia. Som za predpokladu, že je potrebné sledovať niekoľko tisíc na bežiacom páse?.

Existuje celý rad optických metód na stanovenie spektrálnej obsah, tj farba) objektu. Snáď najjednoduchšie (aspoň konceptuálne) by bolo použiť pásmovú prepustí filter určený k zablokovaniu prijatý farby spektra a odovzdať iba odmietnuť farieb spektra. Potom jednoduchý detektor fotografie mohli byť kalibrovaný prijať / odmietnuť navzorkovanou objekt. Myslím, že tento dokument bude poskytovať aspoň východiskový bod pre vaše myslenie, www.cis.rit.edu / mcsl / research / PDF / Spec_Met.pdf Pokiaľ ide to do funkčného riešenia bude závisieť od veci, ako je , Ako odlišná je spektrálna obsah prijateľné vs odmieta? Máte nákladov obmedzenia? Ako dlho môžete stráviť na jednom objekte? atď

Ďakujem vám, priatelia, budem nájdete odkazy, ktoré odosielate. Ako GrandALF povedal, že som musel radiť sto tisíc, alebo môžu byť milióny šošovky (napr. fazuľa). Maximálny čas môže byť jeden deň! Zameriam sa na nové prístupy, ako je UV alebo pásmové ....

Viem, že systém robí to, oni používajú B / W fotoaparát a skontrolovať naopak vysunúť fazuľa alebo čokoľvek, ktoré vytvárajú flart alebo nie: P oni používajú vzduch veľmi dobre riadil s veľkou presnosťou z topánkou a vybratie zlé fazuľa . Spead je veľmi vysoká. hc: wink:

hot_chmock, viem, že machine.However Neviem, ktorá technika sa to použiť? spracovanie obrazu?

[Quote = mzsonmez] hot_chmock, ja viem, že machine.However Neviem, ktorá technika sa to použiť? Spracovanie obrazu? [/Quote] áno, oni používajú pre spracovanie obrazu. hc

HI mzsonmez by som osvetliť fazuľa s farebným svetelným zdrojom, čo vedie k vysokému kontrastu medzi dobrom a zhnitých fazule. Za to, že používajú matlabs algoritmy spracovania obrazu na detekciu skazená oblastí v rámci programu MATLAB, môžete vykonávať také Efekty ', ktoré pravdepodobne poznáte ako reliéf alebo reliéf riešenie FFT) Jediný problém možná rýchlosť detekcie. Ak osvetlenie poskytuje vysoký kontrast, možno nepotrebujete spracovanie obrazu -> stačí použiť filter (rovnakej vlnovej dĺžke ako výsledný rozdiel) a fotodióda (jeho citlivosť musí byť v rozsahu filtra vlnovej dĺžky) -> s jednoduchý obvod, môžete spustiť nejaký kick-out mechanizmus. ps: môžete jednoducho vytvoriť zdroj viacfarebný drží zadnú cdrom do Smial lúč slnečného svetla (nie pre UV žiarenie).

Ahoj coppervaporlaser, Váš návrh sa javí ako praktickejšie a cheap.I urobí experiment, tento rok v lete. Ďakujem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back