Výstupné napätie Meranie hluku

A

appsee

Guest
Snažil som sa na meranie výstupného napätia šumu (V / sqrt (Hz)) na zosilňovač jednoty zisku sa spektrálnym analyzátorom. Teraz som si všimol, že keď som sa vytočiť RBW, sa tiež znížil hluk. Môžeš mi vysvetliť: 1. Čo je RBW a čo to robí? 2. Ako môžem zistiť, čo má výstupné napätie je hluk? V závislosti na tom, čo RBW je nastavený na jeho buď menšie alebo väčšie než to, čo je spec'd v liste @ 10kHz. Myslel som, že to môže mať čo do činenia s hlukom analyzátora sám, ale že sa nezdá, že tomu tak preto, že som odstrániť zosilňovače šumu klesne výrazne nižšia.

Pokiaľ ide o 1. otázku, šumu vidíte na spektrálneho analyzátora nie je skutočná šumu, vzťah medzi nimi sa riadia tieto rovnice: Real šumu = šumu v spektrálneho analyzátora - 10 * log (RBW) dúfam, že to pomáha!

Vďaka za odpoveď. Mám nejaké mali v otázkach. 1. existuje niekoľko spôsobov, ako reprezentovať hluk na spektrálneho analyzátora - dBm, V / sqrt (Hz), apod Má-10log (RBW) platí pre všetky tieto reprezentácie? 2. Môžete vysvetliť, alebo upozorniť na niečo, čo ma na webe, ktorý vysvetľuje, prečo je potrebné uzavrieť 10log (RBW)?

na 1. otázku, jeho jednotka je dBm. pre 2. otázku, nemám o literatúru, ale ľudia okolo mňa použiť túto rovnicu, možno môžete dokázať od ostatných.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back