Výroba PCB Problémy

R

remz

Guest
Ahoj všetkým,

Prvé miesto, takže si so sebou nesie, keď sa nebudete riadiť vaše všeobecné usmernenia palube.

Mám skromný PCB nastavenia doma pomocou fotosenzitivního dosky.To sú príznaky dosky problémov.

1.Nie všetky meď, ktorá má byť odstránená skutočne dostane leptaní preč (pozri priložený obrázok).

Na palube je znázornené na obrázku, bolo zrejmé, že medené okolo okraja neboli v nadchádzajúcich preč včas, takže na palube bol následne umiestnený späť do developerských roztoku na krátku dobu a re-leptaní.To výrazne pomohlo odstrániť nechcené medi však v tomto čase, etchant bol tiež havign skúsiť na koľaje.

V súčasnosti používam 5min na UV, ktorý som našiel dobre funguje.Približne 2 minúty pre vývojárske a etchant doba sa pohybuje od cca 30min - 1h30 a jeho silne závisí na okolitých podmienkach.

A neskôr palube bolo ponechané v vývojár riešenie pre 3min a kým účinky boli výrazne znížené, malá náplasť medi stále zostala opäť umiestnený lehce mimo okraj.

Som sa zúčastnil niektorých viac dosiek dnes.Čo mám robiť, zvýšiť dobu expozície, alebo zvýšenie / zníženie rozvoja čas.V súčasnej dobe je doska je držaná vo vývoji riešení, kým sa stopy sú jasne viditeľné ... a potom trochu.

Pozdravy,

Rem
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Ahoj prvej musíte byť istí, že stopy na transparentný papier je čierne 100%.
dať na papier, so zreteľom, že by nemali byť žiadne medzery alebo prachových častíc.
čas vystavovať pod UV svetlom je dôležitá.

druhej, keď ste v základnom roztoku (v% zo základu a vody je rozhodujúci) ponechať tam, až uvidíte stopy jasne.skúste dať do zásuvky a potriasajte zásuvky tak, že riešenie je rozložený rovnomerne nenechávaj to tam.Odstráňte rýchlo, keď vidíte stopy.

čistou vodou a je uvedená v kyseline.Pamätajte, vaše kontajner musí byť kúrenie a probublávané.Skúste skontrolovať raz a zároveň tak, aby stopy nebude leptaní.

Vzhľadom k tomu, že ste pomocou jednoduchým spôsobom, čo musíte urobiť skúšky na nájdenie vhodného načasovania.
Veľa šťastia

Asi u môžete skúsiť môj postup v tomto vlákně.To za menej než hodinu.

ftopic164174.html

Použil som fluorescentním skrutku na lampu pravidelne jeden typ domácnosti,
je to dlhšiu dobu expozície 'bout 10-15min, ale mám dobrý výsledok, já tlač
môj pozitívny na jasný spätný projektor film.Pár krát som dokonca pokúsil
tlač na kupónovou kapely, ale musel som ju vytrite olejom, aby sa viac priehľadná.
je tiež dobrý výsledok.potrebuje dobrý kontakt na sklo.Som pomocou šrot valník
sklo skenera a kryt a dal som ťažké veci na vrchole je pritom vystavuje.

teplej leptavé roztok umožňuje rýchlejšie rozvíjať, som použiť 100w žiarovka pod mojím
leptavé kúpeli sa predhriať riešenia, nemám vymyslené leptavé nádrže len prázdna
oblátka kontajneru a stále používate nasty chloridu železitého.
Jo a mám to pretrepáva sa raz za čas.

Ahoj kamoš, yer rady boli nasiaknutý príliš UV lúče, ktoré by mohli mať predĺženej expozície.Pri použití UV pre fotosenzitivního PCB, je ususally užite 60-200 sec.pre UV ožiarenia.Foto-developer riešenia je ďalším faktorom.Mám vypočíta najlepšie zmesi pre tieto, obyčajne vrecka (100g) developerských granule sa rozpustí v 5 šálok alebo asi 500 ml vody pre dosiahnutie najlepších výsledkov.picnoobie právo, teplý roztok robí všetko oveľa lepšie a rýchlejšie na etch.Ako vidím,
tvoj etchant riešením by mohla byť slabá,
takže nechcené medi.Iná vec, je potrebné do riešenia etchant kým lepty (dont dovolenku sama o etchant na etch doske samotnej), ktoré by mohli zjesť stopy na svojej palube!

teplej leptavé roztok umožňuje rýchlejšie rozvíjať, som použiť 100w žiarovka pod mojím
leptavé kúpeli sa predhriať riešenia, nemám vymyslené leptavé nádrže len prázdna
oblátka kontajneru a stále používate nasty chloridu železitého.

Expozičný čas závisí od viacerých faktorov.Najdôležitejšie je vlnová dĺžka svetla, druhá je hrúbka náter, a samozrejme, čo sprej, ktorý používate.

I use Positiv 20, ale keď sa môj dodávateľ bol z parku, som kúpila sprej z Cramolin.Výsledky boli strašné, až som si prečítal návod a zistili, že procesy sú úplne odlišné.

Na príklade vám ukázala, zdá sa mi, ako nezaplatený sprej.Táto vada je veľmi pravdepodobné, kde postriekaniu náter bol trochu príliš silný.

Zisťujem, že ak vaše skladby hustota je dobré (REALLY čierny!), Zvýšenie expozície bude viac než pravdepodobné, dávajú dobré rady.

Predchádzajúci post navrhol veľmi silný vývojár.I use 5ml (jedna čajová lyžička) hydroxidu sodného na jeden liter vody.(Positiv 20).Cramolin používa 7ml/litre.

Ako už bolo napísané v iných miest, zahřívání etchant bude proces oveľa rýchlejšie,
pretože budú bubliny alebo pravidelného miešania.

remz Napísal:

Ahoj všetkým,Mám skromný PCB nastavenia doma pomocou fotosenzitivního dosky.
To sú príznaky dosky problémov.1.
Nie všetky meď, ktorá má byť odstránená skutočne dostane leptaní preč (pozri priložený obrázok).V súčasnosti používam 5min na UV, ktorý som našiel dobre funguje.
Približne 2 minúty pre vývojárske a etchant doba sa pohybuje od cca 30min - 1h30 a jeho silne závisí na okolitých podmienkach.Rem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back