Výber Microcontroller

M

microguy86

Guest
Ahoj všetci ... Budem robiť satelitného sledovania vozidiel systémom. Toto je môj posledný rok projektu, ale je sponsered spoločností. Musím navrhnúť kompletný systém, ktorý musí byť spoľahlivé. Takže na tomto ohľade musím zvoliť efektívne mikrokontroléru. Budem s 5 DC výstupy z 5 rôznych piny mikrokontroléra a satelitný modul je prepojený sériovo s mikrokontrolérom. Budem používať Thuraya satelitný modul inwhich GPS prijímač je už integerated. Priatelia láskavo pomôžte mi vybrať mikroprocesor, ktorý je vhodný i pre môj prípad. Tie sú veľmi skúsení! [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Jedna vec, ktorú chcem povedať, že som pracoval na AT89C51, ale tento projekt bol by nemala byť perfektné zo všetkých hľadísk. Ale v tomto projekte, mikrokontrolér výber je veľmi kritický. Musím zabrániť zavesenie problém s mikrokontrolérom.

Zavesiť problém s mikrokontrolérom zvyčajne súvisí so softvérom úlohu. Aby nedošlo k zatuhnutí môžete využiť strážny časovač. Ak chcete pokračovať na tému, som pomocou PIC, a nikdy som nemal problémy s tým.

Myslím, že mega16 alebo 32 je agod prípade tohto projektu, ak nepotrebujete rýchlo sppedjust by ste mali venovať atention v hluku a pri písaní programu. Ak potrebujete rýchlejšie lacné, dsppic je taky dobrý.

AT Mega16 je v poriadku. Urobiť dobrý EMC designu a použitie watchdog. Ale ak si napísať dobrý kód Regulátor by nemal visieť. Postarajte sa o stabilný zdroj napätia, filtrované vstupy / výstupy atď zahnednutie detektor.

Môžete mi prosím, povedzte mi rozdiel medzi AT89C51 a AT MEGA16??

Dobrý deň, najlepšie je, aby sa zoznam možných mikrokontrolérov a dal cenu za nimi a vyberte najlepší pomer cena / kvalita. Vzhľadom k tomu budete písať v C s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete v skutočnosti žiadny rozdiel medzi PIC AVR MSP, atď .. Tiež premýšľať o budúcnosti, ďalšie funkcie, ktoré musia byť podporované by malo byť možné bez redesign. Najlepšie je vziať si radič s 16 - 32 kB FLASH s> 2 Bytes K RAM. Zúžiť zoznam vychádza z funkcie, ktoré potrebujete, ale mať otvorenú myseľ vo všetkých prípadoch. Môžete tiež dizajn založený na dvoch možných procesory a dizajn PCB, ktorý môže podporovať dva typy, aby sa problémy s dodávkami menší problém. Myslieť dopredu!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back