UHF vysielač Schematický

D

darcyrandall2004

Guest
Zdravím všetkých,

Z úrokov a kvôli mojej vlastné učenie, som sa pokúšala navrhnúť UHF vysielač.

Dobrou správou je, so svojim najnovším designu som dosiahnuť zámok.
Zlou správou je, že aj keď som mohol dosiahnuť zámok, výstupná frekvencia je slighlty vypnutie požadovanú frekvenciu a som schopný zobraziť demodulated spravodajstvo signál na mojom Marconi test set.

Ak chcete dostať na stupni dosiahnutie zámku:
1.Prvýkrát som musel meniť komponenty v okolí rezonátora.V VCO nebude kmita na frekvenciách jsem simulovanej.Som hádat cudzopasné capacitances / indukčnosti bol za to zodpovedný.
2.Musel som odstrániť RF rdousit kŕmenie varactor a nahradia sa 10kohm odpor.

Pomáhať diagnostikovať, prečo výstupná frekvencia je mierne kompenzovať od požadovaného:
1.Mám potvrdené, s logikou analyzer že PLL je s nastavením správne údaje.
2.I upravil penzia, odstránenie 20MHz Fox oscilátor a nahrádza sa 10MHz oscilátor z CMAC -> žiadna zmena.

Som bol svedkom
1.I keď program sa PLL pre výstup 440MHz s 10MHz ref,
tj R = 1, fraco = 0, INT = 44, MOD = 400 potom s mojím Marconi testu som bol schopný naladiť referenčné OSC tak, že môžem dosiahnuť okolo 440MHz s chybou na 100kHz (môj kanálový spacings majú byť 25kHz).
2.Ak I programovat PLL alebo výstup 450.325MHz s 10MHz ref,
tj R = 1, fraco = 13 = 45 INT, MOD = 400 skončím s signál zhruba na 448MHz.

Myslím si tiež, že je potrebné zdôrazniť, že digitálny zámok detekciu produkcie je zvyčajne hodnotu 2.5V že occasional vzorka ponorí do 0.

Má niekto mať akékoľvek nápady, prečo nejsem dosiahnutie očakávaných výstupov frekvenciu?

Má niekto mať akékoľvek nápady, ako sa rôzne veci jeden môže pokúsiť diagnostikovať problém ako zlé výstupnej frekvencie a nedostatok sa moduating spravodajstvo signál?

Já jsem si myslel, že referenčné oscilátor nie je kmitajúce
/ oscilujúce na správnu frekvenciu, ale pochopiť, prečo som prevýšenie, pretože bol zakúpený z regálu.
Neexistuje tienenie na mojej doske.Spravidla platí,
že by som mal byť schopný naladiť jedna UHF vysielač bez ohľadu na počasie tienenie je na svojom mieste, alebo nie?

Moja schémy sa tu:
http://members.iinet.net.au/ ~ darcy/working/paging_tx_13.pdf

I zverejníme fotografie doske som sa v pracovnej dobe.Možno, že stav bude poskytovať náznak, prečo to nefunguje správne.

Vďaka znova

darcyrandall2004 Napísal:

Zdravím všetkých,Z úrokov a kvôli mojej vlastné učenie, som sa pokúšala navrhnúť UHF vysielač.Dobrou správou je, so svojim najnovším designu som dosiahnuť zámok.

Zlou správou je, že aj keď som mohol dosiahnuť zámok, výstupná frekvencia je slighlty vypnutie požadovanú frekvenciu a som schopný zobraziť demodulated spravodajstvo signál na mojom Marconi test set.Ak chcete dostať na stupni dosiahnutie zámku:

1.
Prvýkrát som musel meniť komponenty v okolí rezonátora.
V VCO nebude kmita na frekvenciách jsem simulovanej.
Som hádat cudzopasné capacitances / indukčnosti bol za to zodpovedný.

2.
Musel som odstrániť RF rdousit kŕmenie varactor a nahradia sa 10kohm odpor.Pomáhať diagnostikovať, prečo výstupná frekvencia je mierne kompenzovať od požadovaného:

1.
Mám potvrdené, s logikou analyzer že PLL je s nastavením správne údaje.

2.
I upravil penzia, odstránenie 20MHz Fox oscilátor a nahrádza sa 10MHz oscilátor z CMAC -> žiadna zmena.Som bol svedkom

1.
I keď program sa PLL pre výstup 440MHz s 10MHz ref, tj R = 1, fraco = 0, INT = 44, MOD = 400 potom s mojím Marconi testu som bol schopný naladiť referenčné OSC tak, že môžem dosiahnuť okolo 440MHz s chybou na 100kHz (môj kanálový spacings majú byť 25kHz).

2.Ak I programovat PLL alebo výstup 450.325MHz s 10MHz ref, tj R = 1, fraco = 13 = 45 INT, MOD = 400 skončím s signál zhruba na 448MHz.Myslím si tiež, že je potrebné zdôrazniť, že digitálny zámok detekciu produkcie je zvyčajne hodnotu 2.5V že occasional vzorka ponorí do 0.Má niekto mať akékoľvek nápady, prečo nejsem dosiahnutie očakávaných výstupov frekvenciu?Má niekto mať akékoľvek nápady, ako sa rôzne veci jeden môže pokúsiť diagnostikovať problém ako zlé výstupnej frekvencie a nedostatok sa moduating spravodajstvo signál?Já jsem si myslel, že referenčné oscilátor nie je kmitajúce / oscilujúce na správnu frekvenciu, ale pochopiť, prečo som prevýšenie, pretože bol zakúpený z regálu.

Neexistuje tienenie na mojej doske.
Spravidla platí, že by som mal byť schopný naladiť jedna UHF vysielač bez ohľadu na počasie tienenie je na svojom mieste, alebo nie?Moja schémy sa tu:

http://members.iinet.net.au/ ~ darcy/working/paging_tx_13.pdfI zverejníme fotografie doske som sa v pracovnej dobe.
Možno, že stav bude poskytovať náznak, prečo to nefunguje správne.Vďaka znova

Ide, Darcy Randall, Perth, Western Australia

Citácia:

Myslím si tiež, že je potrebné zdôrazniť, že digitálny zámok detekciu produkcie je zvyčajne hodnotu 2.5V že occasional vzorka ponorí do 0.

Ahoj,

Táto stránka je perla ... už dva odpovede ... vďaka

Ak číslo pre PLL čipu nebolo zámerné.V PLL je Analog Devices ADF4154.Jedná sa o frakčnou syntezátoru.

Som sa pokúsil dvoch rôznych referenčných oscilátory.Fox 914E, 20 MHz VCXO a Cmac IQVCXO-161.Obidva vykazovali rovnaké výsledky.Keď som sa programuje PLL pre výstupné frekvenciu 450.325MHz som namiesto toho dosiahnuť zhruba 448MHz.

Ja sa pokúsim o 20MHz Fox 914E s PLL nastavená na 440MHz a zistite, či ak existuje rozdiel v porovnaní s výsledkami, ktoré s odkazom 10MHz.Pridané po 1 hodina 25 minút:Ahoj,

Snažil som sa o Fox 20MHz oscilátor s PLL naprogramovaný na 440MHz, opäť som dosiahnuť rovnaké reakcie, len som schopný naladiť až 100kHz na 440MHz.

Rozišla som sa slučkou PLL filtra a vstrekovanie DC.VCO sa bude oscilovat medzi 435 a 460MHz použitie 0 až 3Vdc vstupe.

Na zdravie

Dobrým spôsobom, ako začať, je použitie nástroja, ktoré analógových zariadení poskytuje.

http://designtools.analog.com/dt/rfpll/adf4X5X.html

Zistíte, je spustenie tohto pre vaše 400 MHz prípade, že je tu veľké červené chybového hlásenia v dolnej časti obrazovky.Tieto akési správy sú užitočné.

Mám hrôzu, keď som čítal, že minimálna frekvencia bola 500MHz.

Avšak v manuále sa štát "U nižších frekvencií,
zabezpečiť rýchlosť (SR)> 396 V / mikrosekúnd. "s povedal, že keď je moje rýchle hrubé výpočty sú správne, já nejsem splnenie tohto spec. Budem experimentovať s menila atenuátor tesne pred PLL, snad to bude čo zlepšovať.

Na zdravie

Vie to niekto z akýchkoľvek iných frakčnou Syntetizátory, ktoré môžu byť použité pre frekvencie nižšie ako 500MHz, ktoré sa zdajú byť docela zriedkavé?Pridané po 1 hodina 46 minút:praštit,

Jsi legenda.Zmenil som vyššie oslabenie tesne pred tým, ako PLL z VCO.I potom sa programuje na tx frekvenciu 450.325MHz a bol som schopný naladiť na hodnotu 600Hz z 450.325MHz.Snáď môžem zlepšiť na to.

Im chystá redesign môjho slučky filter.Podľa tejto rovnice je stanovené v "Kompletné Wireless Design", môj Tlmiaca faktor je v hodnote približne 100, kedy by mal byť menší ako 1.Možno to je dôvod, prečo demodulated signál nie je na mojej testovacej kolekcie.

Na zdravie.Pridané po 1 hodina 12 minút:IT WORKS!

Yeehaw.Po zmene slučky filter komponenty som bol schopný úspešne zobraziť demodulated obdélníkovou vlnou na mojom Marconi skúška stanovená na požadovanú frekvenciu 450.325MHz.Udelená existujú ďalšie oscilácie prítomné na môj vlnovú a dizajnu bych byť emc kompatibilné, ale bez ohľadu na výsledok je ešte vyhovujúce.

na zdravie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back