Trojuholníkový -> sínusový shaper na IC

T

Templar

Guest
[Size = 5] Zdravím všetkých, som mal navrhnúť vlny Shaper formovať skôr vytvorený trojuholníkový priebeh do Sine vlna. Návrh má byť realizovaný na [color = red] Integrated Circuit [/color] Takže niekto má dobrý dizajn, ktorý sa hodí shaper IC vykonávanie.?: [/Size]

Pred 35 rokmi to bolo hotové s odporom-diódové rebríky. Ako zvýšiť úroveň signálu ďalšie dióda prerušil a urobil delič napätia priepasť väčšiu čiastku. Niečo ako 7 diód oboch smeroch by sine vlnu s 1% skreslenia.

Ak prevádzkujete v určitom frekvenčnom rozsahu môžete využiť aktívne low-pas filtrácie, a, v závislosti na tom, ako treba "pekné" sínusoida, môžete implementovať jednu alebo viac-pólový filter .. Tu môžete nájsť niektoré príklady: "Aktívny dolnopriepustný filter design" http://alpha.science.unitn.it/ ~ bassi/Signal/TInotes/sloa049.pdf Ak však budete potrebovať previesť trojuholníkové signály v širokom frekvenčnom pásme potom solultion s diódami navrhnutých nadúvanie je veľmi zaujímavá voľba .. pozri obrázok nižšie .. S pozdravom, IanP

Ahoj, som hľadal konverziu trojuholníkové vlny do sine vlny a našiel som obvody, na eCircuit Center http://www.ecircuitcenter.com/Circuits/Function_Generator/Function_Generator_2.htm Overil som si okruh na PSpice a darí sa jej ale stále dont pochopiť, že ako sa sínusovej vlny prichádzajú? Zberač prúdu oba tranzistory sú zobrazené sínusovej vlny pre trojuholníkové vlny .. Prosím, pomôžte mi pochopiť. Nelineárny vlastnosti ako vlastnosti pre diódy v kladné n, potom v negatívnom smere sú kombinované, aby tvar sínus? Vďaka za pomoc ... -Hemanshu

Rozdiel pár realizuje funkcie sinh, nie tak celkom funkcie sínus, ale môže byť použitý ako hrubé priblíženie. Na tom nie je nič záhadného zapletený s tým. Môžete odvodiť differnential para funkčné správanie zo základnej charakteristiky tranzistora, je to tiež rokuje v literatúre. Čo chcete vedieť predovšetkým? Okrem toho môžu paralelné obvody viac diferenciálnych párov použiť pre približné ľubovoľných analógových funkcií, ktoré môžu byť reprezentované ako
Code:
 f (x) = Σ (* sinh (x + mld Sk))

Ahoj MKO, Vďaka za odpoveď! Tak som úprimne nevedel. Vďaka za vašu radu. Vlastne som sa skúma spôsoby, ako sine generácie. Raz som bol realizovaný metódou oscilátora, potom som videl obvod generujúce sinus z trojuholníkové, zavádzaná, a pracoval tak myslel na matematiku za sebou. Ok, ešte jedna metóda, ktorá som videl, bol s 2 diódy sieť umiestnené paralelne vedľa seba. Nájdete v priloženom PDF pre toto. Akékoľvek ďalšie nápady, pokiaľ môžete zdieľať na rovnakej by bolo dobré :) Ešte jeden dotaz. Nájdete ďalšie okruh na http://www.national.com/nationaledge/jun04/article.html Už ste niekedy takú metódu? Ako môžeme generovať sinus od námestia vstupe? je diferenčný zosilňovač ešte použiť? Ospravedlňujeme sa za odpočúvanie ste sa toľko otázok, ale budete mať úžasné vedomosti človeka. tak len chcem učiť od vás :) Ešte raz vďaka, Hemanshu

Použil som rôzne zásady sine generátora v závislosti na konštrukčné účely. Napr. Pevná frekvencia generátora môže byť ľahko vykonaná s low-pass alebo pásmové priepusty filtrovaného signálu. Trojuholníkový-to-sine prevodník (buď dióda siete alebo rozdielové pár) je dobré pre široký frekvenčný rozsah, pretože žiadny tuning sa jedná. RC alebo LC sínusové generátory sú prednostné pre vysokú kvalitu signálu, ale ladenie najmenej dvoch zložiek je nutné pre širší frekvenčný rozsah. Dnes, digitálne metódy (DDS generátor) sú vysekávanie kvalitu signálu väčšiny analógových generátorov, pokrývať aspoň niekoľko desiatich, čiastočne viac set MHz frekvenčný rozsah.

hej MKO, akýkoľvek materiál / stránky chcete odkazovať na ďalšie čítanie na túto tému. Pracoval som s diódami pre generovanie sínusoidy, ale okruh je stále nefunguje. Pokúsim sa ho odladiť n zverejníme tu potom. Ďakujeme za vašu pokračujúcu podporu ...

Originálny nápad pre Shaper je z Barrie Gilbertom. Výsledky v 83er IC-Line Intersil ICL 8038 Exar EX8038 Maxim Max038 všetky používajú rovnaký princíp. Tu je príklad pre Shaper v laterálneho pnp pre CMOS http://www.lpm.fee.unicamp.br/ ~ carlos_reis/icecs2002.pdf Kľúčovým bodom mať nízke skreslenie cez otvor frekvenčné pásmo je, že spínacie napätie na generátore trojuholníka by mali byť prispôsobené rozsahu Shaper nad teplotu a procesné šírenie. Spomínam si patent na to, ale to shure je zastaraný

abbeyromy, máte v úmysle postaviť Shaper s diskrétnych súčiastok alebo si chcete postaviť IC?

Ahoj všetkým. im robí môj projekt v circuts a je o generátora signálu pomocou operačného zosilňovača ... a mal problémy robiť jeho schému .. môže mi niekto pomoct v tejto veci .. vďaka ..

Ahoj kulit, nemyslíte si, že je lepšie otvoriť novú tému (vo vašom vlastnom záujme), pretože vaša otázka je zameraná na oscilátor, skôr než na shaper obvode?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back