Trocha nudné otázky

E

Engineer_Bob

Guest
Ahoj, len zdvorilý dotaz (I m nehľadám argument)

Len som myslel, d opýtať to jedno, ja vidím toľko otázok pýtať, ako previesť z jedného jazyka do druhého, a tak veľa odkazov v HDL, ktoré sú tak abstraktné od hardvéru, ktorý jeho často ťažké si predstaviť, hardware sú popísané.

Myslím, že toto sa očakáva, že pre test lavičky, ale pre skutočný hardvér Často premýšľam, prečo

Začnem s myšlienkou funkcie, myslieť na okruhu, ktorý bude plniť funkciu, potom som sa opísať okruh v HDL (zvyčajne VHDL).

Nechcem používať štandardné veci ako *, funkcie, ale len zriedka používať veci, ako premenné.
Ja len zriedka použitia celých čísel sa rozhodli pre std_logic_vectors & signály (práca sa väčšina knižníc)

Je to ešte niečo urobiť, alebo si zvyčajne pracujú na vyššej úrovni abstrakcie, ako ja!

I keď myslím, že pracovať na nízkej úrovni, a mám tendenciu považovať aritmetika v dvojkovej, som design docela zložité systémy docela ľahko.

Naučil som sa písať softvér mnohými mnohými rokmi (lol pred 20 rokmi na spektrum je miesto, kde som začal môj software) --- mám pocit, že staré príslovie, lol

Písanie softvér je tak veľmi veľmi líšia od písania HDL s (Myslel som, že), ale softvérových inžinierov (ne elektronikov), teraz písať HDL s

Naučil som sa písať HDL s po vzdelávanie k návrhu číslicových obvodov, a myslím, výklad HDL s tým, prekladača je lepšie, ako to bolo.

Len som myslel, d položiť si otázku, koľko z vás teraz písania HDL by to, aby ste je softvérových inžinierov a koľko z vás by sa sami považujú za Electronics Engineers.

Nemá zmysel na túto otázku iný ako Myslím, že jeho zaujímavé, takže žiadne názory appreciated.

Kind Regards Engineer Bob

Áno, HDL nie je programovací jazyk.Ľudia, ktorí k nemu pristupovať tak, že zvyčajne dostanú zlé výsledky.

Keď som design FPGA spracovanie signálu veci, myslím, že v blokových schém s registry, čítače, muxs, RAM, ROM, násobička, akumulátory, radenie, atď Pre každú etapu som toho názoru, pipelining zvýšiť rýchlosť, alebo serializácie pre úsporu miesta.

Potom som napísať jednoduché HDL, ktorý implementuje tieto bloky, simuláciu a syntézu.Za starých čias by som nakreslil schému, stanovenými PC rady a ladiť to.

Bol som navrhovaní hardvéru a písania C na dostatočne dlhú dobu na začiatku sústruženie sivé vlasy.FPGA som začal používať asi pred 10 rokmi, a HDL (Verilog), asi pred dvoma rokmi.

HDL, zachráň ma veľa času.Niektorí inžinieri nikdy žiaden problém.

Avšak by som ocenil novú lean-a-strednej HDL.Myslím, že obaja Verilog a VHDL navrhol výbor šialencov.

Vďaka za Vašu odpoveď Echo47,

Jeho pekné vedieť, že niekto iný tiež používa tento prístup príliš.

Znova ďakujem za Vašu odpoveď

Kind Regards Engineer Bob

Same here.Bol som VHDL návrhár aj dlhšie ako tri roky, ale ja neverím kód, ktorý nemôžem obraz v hardvéru.

Moje vzdelanie je ako softvérový inžinier.

Avšak, som spravodlivý znalosť digitálneho dizajnu hardvéru sa obrátil k HDL.V dôsledku toho nemám prístup hardvér dizajn ako programovanie.

Moja úroveň abstrakcie hardware je väčšinou na úrovni TTL MSI.Ale ja nepoužívajte TTL 74xx štýl komponentov.Používam behaviorálna kód syntetizovať multiplexery, registre, čítače, radenie, atd

MFŠ kód je najviac abstraktné kód, ktorý si vytvorím.Môžem sa sústrediť na požadované výstupy a zmeny stavu, a nechal urobiť syntézu nástroj špinavú prácu pri vytváraní zodpovedajúcich logiky.

V túto chvíľu, ja som v prvom rade užívateľov VHDL.Používam std_logic (a vektorové), pre všetkých, ale FSMs, kde som použiť zoznamu na meno moje stavy.Numerické konštanty pre porovnávanie, a to buď nespracované dáta hodnoty, alebo proti hodnotám.Používam iba signál pre logické obvody.Ukazovatele pre "vytvorenie" slučky.

Sorry if I m je trochu nudný tu, ale považujem to naozaj zaujímavé.

Komentár od Ice-Tea udreli klinec na hlavičku pre mňa, neveríš kód, môžete t obraz.

Rovnako zaujímavá bola poznámka od Tkbits.

Vyškolené softvérových inžinierov, ktorí študovali v dizajne hardvéru a teraz píše HDL s.
(ale stále si myslím, všetci softvéroví inžinieri sú všetky otvorené topánky na nosenie, fúzatý hippies, lol jednoducho srandu mate pravdu povedal, lol 1 1 = 10)

Vďaka za vaše komentáre chlapi, každý, kto číta cez tento vlákno vzduchu prosím svoje názory, mám naozaj rád a dozviete sa viac.Kind Regards Bob

Je tu assembleri programátor, ktorý má v jeho podpisom, že "všetko, programovanie je cvičenie vo vyrovnávacej pamäti."Z mojej skúsenosti sa softvér aj hardvér dizajn, povedal by som, že "Všetky (softvér), programovanie, je cvičenie v serializace."

Vážení Tkbits,

Priniesol úsmev na mojej tvári

Nejlaskavější z oblasti inžinier Bob

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back