tri merania fázové napätie

S

smitchell

Guest
Ahoj, som pracoval na projekte, kde chcem sledovať napätí a prúdov v systéme 3 fázy distrobution. Potrebujem merať nasledujúce napätia a prúdy na Y pripojeného napájania. Združeného Neutrálny každej fáze neutrálny k Zemi prúdu na každej fáze musím previesť hodnoty na digitálne vysielanie a potom poslať cez ethernet, tak chcem, aby počet meraní na minimum. Existuje nejaký spoľahlivý spôsob, ako vypočítať niektoré z týchto napätia na konci softvéru, pokiaľ niektoré ďalšie napätia sú známe? Napríklad, ak je napätie medzi fázou 1 a 3 môže byť vypočítaná, či napätie medzi fázou 1 a 2, a 2 a 3 bola známa? Neviem nič o 3 fázy teórie, takže akákoľvek pomoc by sa moc páči. Tiež by som rád tu, či niekto vie, ako vybudovať digitálny voltmeter typu obvod, ktorý dokáže obslúžiť až 500V. Vďaka, Sam

Pre meranie vysokého napätia je nutné použiť delič napätia na vstupe

Ak viete, tri napätie na neutráli, môžete vypočítať medzi fázové napätie pomocou "kosínusovej vetu" s vedomím, že fázový rozdiel je 120 °. Ako to vidím, čo potrebujete pre sedem meranie fázových napätí, prúdov a krajín na neutrálnej voltage.For meranie hodnoty napätia deliče bude enough.For prúdu transformátor prúdu je dobrý nápad, pretože to tiež izoluje ADC z horúcich fáz . "zem" ADC by mal byť neutrálny, nebudú ground.Otherwise prepážok nebude fungovať správne.

Môžete mi dať rýchly príklad výpočtu fázy do fázy napätia pomocou vetu cos? alebo odkaz na dobré info na neho? Bude táto metóda poskytnúť acurate združeného meranie iv prípade, že neutrálne fázy napätie sa líši o 10-20V? Tiež si nie som istý, či som úplne dostať to, čo máte na mysli ADC nepracuje pri pripojení k zemi. Mám v pláne mať oddelený napájací zdroj pre meranie obvodov, takže by som sa mal držať uzemnenie z okruhov všetko dohromady? Vďaka haldy, Sam

V skutočnosti dont starosti o to, som na to prišiel. sa musel vrátiť na vysokú školu matematiky .. je táto metóda presnejšia a spoľahlivejšia aj keď? sa môžeme spoľahnúť na fázový rozdiel vždy byť 120 stupňov? dokonca z generátora? vďaka,

Pozrite sa teraz, je fázový rozdiel určená fyzickým uhla medzi vinutia na stator.It by sa nemala líšiť. To, čo som chcel o krajine ADC je, že fázové napätie sa meria s ohľadom na neutrálnej "hviezda-centra", a preto ak budete používať delič analógové dôvod ADC musí byť táto rovnaká neutral.If budete merať fázové napätie s ohľadom až krajiny) krajinu, budete mať error.This je to, čo som hovoril o

Na fázovom uhle, je impedancia, zvyčajne indukčné cievky, v riadkoch na zaťaženie. Ak zaťaženie čerpá výrazne odlišné prúdy môžu existovať určité rozdiely fázy od 120 stupňov. To bude pravdepodobne veľmi malý a nie robiť závažné chyby vo vašich výpočtoch.

Vďaka haldy pre to všetko. Mal by som byť schopný začať hneď. Je dobré vedieť, môžem ostrihať počet meraní späť do 7.. Myslel som, využívajúcimi Hallov efekt súčasných snímačov pre meranie fázových prúdov, ako som zvyknutý mať prerušiť tok, aby meranie. Je tam nejaké problémy s využitím toto? Ešte raz vďaka, Sam

To záleží na presnosti a dynamickým rozsahom, ktorý potrebujete. Profesionálny výrobcovia energie meter používajú transformátory prúdu až 0,1 metra triedy (s nejakou korekciu kurzu)

Ak by som mal použiť transformátory prúdu, tam by žiadne byť možné z transormer zlyháva a spôsobuje krátky alebo otvorený okruh? Je absolútne nevyhnutné, aby môj obvod nemá vplyv na výkon distrobution, aj keď zlyhajú niektoré súčasti .. Vďaka, Sam

Dobre navrhnutý transformátor prúdu nebude mať vplyv na okruh bez ohľadu na to, či jeho sekundárne vinutie je otvorený, alebo krátkodobé circuited.There nie je potrebné prerušiť tok inštalácia prúdového transformátora, môžete si ju ako disjointable toroid, prostredníctvom ktorého výkon dirigent goes.Effectively, je to asi polovica zase primárne vinutie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back