Tranzistor počet mikrokontroléru

M

manu

Guest
Ahoj ľudí len preto, že moje zvedavosti ... O tom, ako veľa kremíkové tranzistory je na PIC mikrokontrolér alebo akéhokoľvek mikrokontroléru ako oni: Tisíce, milióny? Niekto vie?

Aj PIC nemám moc predstavu, ale Pentium 4, asi 500 miliónov ... si to spočítajte: používa asi 100-300 Nm technológie. Pitch celková úžitková plocha čipu, a potom počítať!

PICmicros 16F a 18F série nie sú tak zložité, ako je Pentium. Sú 8 bitov procesory bez vyrovnávacej pamäte a spustiť RISC, nemá plávajúce čiarkou, atď Čítal som kedysi bol priemerný počet tranzistorov v nich, ale zabudol som presné číslo, spomínam si, že to je menej než 100 tisíc a viac ako 20 tisíc (to môže závisieť od veľkosti programové pamäte, periférne zariadenia, porty, atď.)

Môžete sa spoľahnúť, 1 tranzistor pre každý kúsok FLASH (tj 16kB FLASH znamená približne 100k tranzistorov, plus 6 tranzistorov pre každú bunku RAM (tj 1kB RAM je zhruba 50k tranzistorov), plus zhruba 20-50k tranzistorov pre spracovanie jadra a periférie sa však. , veľkosť a typ tranzistorov sa líšia v závislosti na ich divoko "úloha". Napríklad, výstupné tranzistory sú zhruba tisíckrát väčšie ako tých, ktoré tvoria jadro logiky. JW

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back