transformátorové Problem

C

CrabMan

Guest
Ahoj všetkým,

Mám problém s mojím olovenými batérie nabíjače, že som prácu na mám transformátora, ktorý je konvertujícího 220VAC na 30VAC a potom tam je most usmerňovač s kondenzátorom filter, problém je v tom, že pri súčasných nízkych obvodu pracuje dobre, ale Pri pokuse získať aktuálne vyššie 5amper obvode reaguje na divný spôsob, súčasný tok približne 300msec a potom klesne na 0amper približne 500msec a potom začne opäť prietok, myslím,
že transformátora sa stále nasýtený, mám právo ?a když jsem je tam spôsob, ako vyriešiť tento problém?

PS Já jsem pomocou MOSFET a vodičských jeho bránou na frekvencii 30kHz s PWM mám vyskúšané a zmenil frekvenciu brány riadiť od 30Hz do 70kHz, ale dosnt diel.

Pozdravy,
CrabMan

Môžete u nás okruhu.
Či ur lineárny regulátor ak áno, kedy tento MOSFET pochádza.

Jedná sa o obvod diagram, i am nepoužívajú žiadne regulátor je neregulovanému dodávky ...a MOSFET je 2SK1522
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Kde ste s ohľadom na dodávky energie pre PWM okruhu od?Čo sa stane, až sa napätie na 10000uF uzáverom pri súčasnej veľmi vysoký?Ako je pripojená batéria?Čo plánujete obvode ste vyslaní na prázdniny?Myslím, že existuje veľa príležitostí sa vám nasýtenia problémy.

I napájací zdroj pre PWM vodičského okruh z iného zdroja, ale já jsem si toho dôvodu spoločného,
za druhej batérie je pripojený v mieste 0.1ohm rezistory, som ukázal, že pre určenie zaťaženia, a cieľom tohto okruhu je poplatok vedúci kyselina batérie,
Kondenzátore napätie má malé Ripples
tj do 5% napájacieho napätia.keď prúd tečúcej a keď to nie je tečúcou napätia cez kondenzátor dc je hladká.

S veľkým aktuálne (povedzme 15A priemer) vášho obvode ukáže Ripples cca 10V.Prosím, uistite sa, že všetky štyri usmerňovacie diódy sú pripojené.Ak nie môžete mať transformátor nasýtenia.Predpokladám, že váš obvod PWM frekvencia je veľmi vysoká v porovnaní s hlavnými frekvenciu.Ak nie, môže nerovnováha transformátora aktuálne jadro a ísť do sýtosti.Hodnota R1 (0.1Ω) bude vyrábať vysoko aktuálne vrcholy na obvode a nebude simulovať reálny batérie, pretože je spojený s vozovkou (potrebujete simulovať napätie príliš).Dej skúste použiť vyššiu hodnotu (povedzme 3Ω) udržať veci pod kontrolou, a vidieť, ako čas konštanta 0.5s ste spomínaných je ovplyvnený.Môže byť vaša batéria simulácia je skutočný problém.

Vďaka za podrobnú odpoveď, nejsem simulujúcej tento okruh (dělám experiment v laboratóriu), a já havnt pripojený 0.1Ohm odpor fyzicky, to bolo len ukázať, maximálny súčasný limit, v každom prípade, fyzicky som pripojená batéria inplace z 0.1ohms a za druhé som pripomenúť ďalšiu vec dnes,
tj v priebehu mŕtva doba (doba, počas ktorej nie je aktuálne toky) nevidím žiadne PWM výstup z hradla obvodu disku, pričom je batéria pripojená, a navyše, keď som odstránené batérie a pripojený jeden 0,4 ohm odpor na svojom mieste súčasnej kontroly bol perfektní a já šel až okolo 40amper (a áno existujú niektoré Ripples cez kondenzátor, ktorý aj rektifikovaný prepojením 40.000 UF kondenzátor banky) a neexistujú žiadne známky nasýtenia jadra a PWM výstupná vyšiel pokuty po celú dobu, ale keď som nahrádza zaťaženie rezistory s batériou mŕtve zóny vrátil počas ktorého 0 súčasných tokov .....

Takže jednoznačne nie jej jadrom saturace, potom, čo sa deje.

Mohli by ste nahrať svoj PWM okruhu?Pridané po 53 minútach:Ak tam je obmedzovač prúdu vnútri to môže byť príčinou oneskorenia 0.5s ste spomenúť.

Batéria je nelineárne zaťaženie.Predstavte si, že kondenzátor pripojený miesto batérie.Tým by sa zmenil celkový MOSFET kapacitné (v skratke). Najlepšie možnosťou by bolo použiť MOSFET ako lineárny regulátor, negatívny zo batérie budú v teréne potenciál.Jedinou vycúvať je ojedinelý pohon pre brány.

Vyzerá to, že v okruhu si myslí, že si mohol byť prebíjanie batérie a tým aj malého množstva PWM obvode chvíľu prestane výstup impulzov - to môže byť ešte horšie, keď batérie je meranie vykonávalo na výstupe z obvodu, skôr ako na batérie.

Ak PWM je viac než kompenzovaný, alebo ak je spätná väzba po chybe zosilňovač sa mýli, že by mohli spôsobiť podobné problémy.

Myslím si, že by bolo prospešné, keby ste po celkovej obvode s kompletným PWM jednotka okruhu informácií pre lepšiu pomoc.Skutočnosť obvode, zdá sa, pracuje s odporovú záťaž, je povzbudzujúce.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back