Transakcie Level Modeling

Y

yesme @

Guest
Hi guy,

Snažím sa niečo v modeli SystemC TLM, ale já 'som pochopil len litle o TLM.Nedokážem rozlíšiť, čo je hlavný rozdiel medzi SystemC TLM a SystemC RTL?

Môže niekto vysvetliť?

TLM znamená, že by ste opísať váš design založený na transcations nie sú signály.I RTL kódovanie musíte opísať podrobnosti signalizácie.Napríklad, keď chcete získať prístup, pamäť pre čítanie, mali by ste zadať nasledujúce signalizácie v modelingu RTL:
1) Aktivujte Memoriále
2) Poslať Prečítajte signál do člen
3) Send Adresa signály člen
4) Get súvisiacich dát

Ale v TLM, stačí napísať funkciu, ako je readmem (adresa, data).

rgds,
KH

Vďaka za pomoc,
Ale čo všetko, čo musíme zvážiť, keď chceme pre SystemC TLM je, máte nejaké dobré poznámok k tomuto, aby som mohol realizovať.Aký by mal byť hlavným žiadosti týkajúce sa týchto TLMs ako bolo povedané vyššie, že pamäť atď
Skontrolujte, že by bolo skvelé, keby aj know nich.

vďaka
Raghu

TLM je viac abstraktná ako RTL, ktorá sa sústreďuje hlavne na predmety plnenie / paketov namiesto oddelených signálov.V RTL, ak ste oboznámení s tým, mali by ste mať dobré pochopenie RTL, ktorá je zameraná na popis registrov a jeho prenos signálov logiky.Však musia TLM výťah modleing úrovni, ktorá umožňuje ľahšie postaviť svoje úmysly.

TLM sa schovať podrobné hardvérové zabezpečenie prenosu a jeho vykonávanie mechansim, čo do určitej miery, že ste descripting majetku modeli miesto signálov trasferring.Od tohto bodu, môžete povedať, tento mechanizmus je založený na Transactors / BFM pojmy.

Pre dobrú diskusiu o tomto vrchole sa vám tieto dokumenty.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Pamätám si, keď som si prečítal testbuilder dokument, povedal TLM len Autobus funkcie modelu.

niečo podobné, ale nie úplný!

pokiaľ ide o autobusovej rozhrania sú conerned, je to správne!

TLM však znamená vysokej úrovni-metodika modelovania ako celok!

TLM je metóda modelovania v tom, že operátor komunikujú themselve ich plnenia, nie sú signály.

Keď si dizajn v TLM to znamená, že váš návrh nemá žiadne hodiny.Takže to musia používať transakcie-event nadviazať komunikáciu a synchronizáciu.

SystemC TLM sa používa pre plné verifacating funkcie vášho projektu, ale nedokončí v termíne načasovanie.

To je niečo, čo som urobil môj projekt SystemC TLM.

Jednoducho, ako naznačuje výraz: TLM je založená na exressing aspekt určitého systému ako súbor transakcií.Napríklad, ak ste modelovanie komunikačné siete, ako sú WLAN, nemusíte špecifikovať žiadne načasovanie pre pakety, nemusíte vyvodiť žiadne hodín ..stačí napísať thesupposed pakety vo vstupnom súbore, prečítajte si tento súbor z vnútra modelu SystemC TX a výpisom výstup TX poslať prístavu v inom súbore (tj súbor VCD).Potom sa zobrazí obsah tohto výstupného súboru, ak správne TX má modulovaný paketov a tak ďalej.
V RTL, môžete to urobiť len to ..musíte zadať hodiny, reset, umožniť, registre, ..atd To je to, čo pre RTL.

Hi I'm Noor,
New k tejto skupine.V podstate budeme Transakčné úroveň modelovania pre Bus rozhranie, ako by sme mali AMBA, OCP atď Tu budeme musieť transcations skôr ako signály.Inturn transakcie bude pozostávať z prevodov.

TLM prístup je veľmi rýchly a a môžeme model obrovské s touto platformou.

so zreteľom
Md.Noorulla
HCL Technologies, Noida, India

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back