tlačidlo problém mega8535

A

auto_mitch

Guest
Ahoj všetci! Ja som pracoval na projekte s využitím mega8535 MCU. Mám prispôsobovať svoj vnútorný oscilátor na 8MHz a ja som napísal pár riadkov kódu ovládať relé s jedným tlačidlom. Keď je tlačidlo stlačené, akonáhle Bush relé je aktivované. Keď je stlačené tlačidlo znova relé je vypnuté. Problém je v tom, že musím stlačiť tlačidlo pre takmer alebo viac 1 sec pre zapnutie alebo vypnutie relé. Pri stlačení sa rýchlo vidím, že výkon bude nízky alebo vysoký, ale relé nebude pracovať. Musím stlačiť tlačidlo znova a znova uspieť relé zakaždým. Kód zdá sa k práci, ale s hornou problém. Problém je spôsobený tým, oscilátor Potrebujem viac MHz, alebo som urobil kód problém? Mohli by ste prosím, daj mi príklad nastavenia reset v kóde C? Dík

Hi snímanie tlačidlo nezávisí na rýchlosti MCU. Vaše vstupné oneskorenie časť je problém. Skontrolujte kódy vstupné oneskorenie časti. S pozdravom Nandhu

Mohli by ste prosím, daj mi príklad kódu pomocou jedného vstupu (napr. tlačidlo) MCU ovládať jeden výstup (napr. relé). Jeden stisk aktivuje druhej stlačení deaktivovať. Dík

To je spôsobené kľúčovým odskoku. urobiť jednu vec, pripojte tak VCC k jednému koncu spínača, druhý koniec a 1K odpor, sú skratované, a vzhľadom k mikrokontroléru PIN, potom druhý koniec odporu 1k na zem. Takže pokiaľ nie ste stlačení tlačidla i / p = 0, a keď stlačíte následne i / p = napätie na rezistore teda Vcc Bibinje John www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back