TL431 k AD prevodníka

S

snoopy

Guest
Je to dobré referencie dostatok pre 12 Bit ADC.Bude priemyslu aplikácie, prosím
povedz mi whitch Odkaz budete používať pre dobrý prevádzku.

Bojan

Všeobecne regulátory napätia nie sú moc dobré referencie napätia v dôsledku ich priemernej teplotnej kompenzácie, a to vrátane zenerove derivačný regulátor, ako je 341.
Existuje však jedna výnimka, a ktoré som používal ako referenčné napätie pre 16-bitové a ďalšie A / D prevodníkov.Hovorím o "starej" 723 regulátora napätia.Obvod má v priemere ≈ 0,003% / ° C teplotný koeficient.
Ak máte nejaký priestor na svojom PCB - ísť na to!

Zrejme jeden musí byť realistický tu: Ak ste spokojní s ≈ 1% presnosťou, potom každý regulátor napätia je dobré, a dokonca môžete využiť miestnu 5 Vcc ako referencie ..

Ďakujeme za vašu sugestions, budem sa snažiť v mojej rady TL431 a lepšie referencie,
Pravdepodobne z analógových zariadení.

Bojan

Ak ste sa kalibráciu jednotky absolútna hodnota nie je obvykle záležitosť.Na základe predpokladu, že neexistuje žiadny hluk na odkaz, problém je teplotný drift.Na TL431C (0 až 70 ° C), v najhoršom prípade daný TI je 16mV.To nezahŕňa tým rozdielom, že programovanie odpory a IREF aktuálne prispeje.Za predpokladu, že referenčné napätie 2.5V je variácia 16/2500 = 0,64%.O 8 bitový A / D rozlíšenie je 1 / 256 = 0,39%, takže dostanete dva počítať chyby na základe tepelné vlastnosti.

Majte na pamäti, zmena je závislá od rozsahu teplôt a referenčnou hodnotou.Z vyššie uvedených rozsah TL431 je dobré pre 7 bitov / d.Ak máte pracovať iba nad 10 stupňov zmenu výkonu by sa výrazne zlepšili.

Pre 12-bitový prevodník, za predpokladu, že vstupné napätie 0-5V, máte 2.5V/4096 = 0.61mV / počet.

Tak bude TL431 vám chyba asi 26 sa počíta.To je len teplotný drift.A ak nemáte spôsob kalibrácie systému, potom musíte pridať chyby, kvôli tolerancii TL431 pri izbovej teplote.To je ďalších 50 sa počíta, alebo tak.

Preto by som nedoporučoval.Ak používate 12-bitový A / D, stráviť trochu viac peňazí, a získať vhodný odkaz, ktorý vám dá len niekoľko počty chýb v požadovanej teploty.
Samozrejme, je to vaše a vy obvode rozhodnúť o jeho presnosti, ale aký to má zmysel mať 12-bitový A / D, ktoré vyrába iba 8 bitov, alebo tak?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back