telemetrie Navrhnutie systému zberu údajov 433MHz FSK ...??

B

blapcb

Guest
Nazdar.Som akési nové na túto oblasť, preto prosím ospravedlnenie tohto nováček post ...
Chtěl bych navrhnúť telemetrie systému zberu údajov, ktoré budú ťahať dáta z vozidiel k základňovej stanici pripojený k PC.Jednotiek vo vozidle musí byť veľmi nízke náklady, a já jsem přemýšlel o vykonávaní niektorých typov 433MHz FSK rádiá (tam zdá sa, že mnoho dobrých čipov k dispozícii).A teraz, co já nejsem jistý, a chce pochopiť, ako ísť o tomto návrhu,
a to tak z hľadiska RF a tiež softvér.

Požiadavka je v tom, že raz vozidlá vstúpia do parkovisko, bude systém zmysel, a stiahnuť dáta z neho.To znie ako master / slave komunikácie, kde sa vozidlo len odpovede, keď sa hovorí náboje.Ale, vozidlo by tiež mali mať možnosť posielať nevyžiadané dát na náboje (čo by mohlo teoreticky byť vykonaná volebných aj z húb).

Čo by som chcel pochopiť je,
že akonáhle si vyberiete jedno z týchto ISM čipy, aký typ riešení systému a / alebo prenosu protokolu je potrebné rozvíjať?FSHH by mala byť vykonaná?

Omlouvám se za tak všeobecnej povahy, ale moja firma chce, aby som si to všetko sám (teda nie na zákazku out) a mám sa učiť ...

Vďaka!

Blapcb

Asi nie som správna osoba, aby vám všetky odpovede (I'm an RF IC designer), ale mám záujem na túto tému, ako som počiatočný vývoj nových produktov v procese sub 1 GHz nízka rýchlosť prenosu dát poľa.

Pre RF problémy,
musíme oddeliť vzduch prenosu (pre thet, čo musíte urobiť odkaz rozpočtu) a PCB (anténa na IC pripojenie).

Užitočné informácie o protokole & PCB možno zvyčajne nájsť v vysielač
na webových stránkach aplikácie poznámky.Pozorne si prečítajte tieto informácie je môj návrh.

Mám otázku pre Vás: akonáhle bude stavať váš systém od začiatku, môžete si vybrať použiť 2 ICS (MCU & transceiver), alebo len jeden (v niektorých spoločnosť predáva MCU & transceiver v jednom, veľmi malé riešenia).Môžeš vyjadriť a vysvetliť, prečo si dávajú prednosť prvej alebo druhej riešenie?

Mazza

Ahoj,

Myslím, že okrem dvoch Mazza riešenie navrhol, je tu aj možnosť použitia RF transceiver modul,
napr EasyRadio http://www.lprs.co.uk.To by bolo vo všeobecnosti zaujímavé pre nízko projektov (1K body nižšie), kedy RF designu úsilie pravdepodobne neplatí ani pre hodnotenie a rýchle prototypov.

Čo sa týka použitia, je už poukázal na to, že komunikácia bude obojsmerná,
s využitím vysielača na oboch stranách.Za <1GHz rozmedzí neexistujú štandardné protokoly, myslím,
že (execpt RFID pre protokoly, ktoré by mohli byť v podstate používa aj tu).Takže máte zadarmo k návrhu Komisie na svoju vlastnú.RF kanál znamená ráme s odôvodnenie, aj CRC mohol byť považovaný za súčasť dopravného vrstvy.V užívateľskej vrstve máte transparentný prenos dát bez riešenia,
z ktorých každý je prenos multicast pre všetky prijímače.

Môžete priradiť rôzne RF kanály alebo dopravnej kódovanie oddeliť oba smery,
môžete použiť adresu odbore, ktorý umožňuje individuálny prístup k zariadeniu.Všeobecne budete musieť vyhnúť telegramov, ktoré by mohli spôsobiť simultánne odpovede.

Ďalšie otázky nastať, ak by bolo potreba mutiple použitie nábojov alebo opakovačky.

Posúdením príspevok, myslím, z uvedených parametrov, aplikácie by sa tiež mohla jednosmerná, ktoré využívajú len mobilné vysielače na stranu, ale môže existovať ďalšie požiadavky.

Pozdravy,
Frank

Maaz - odpoveď na vašu otázku, já bych nejraději jediné SoC alebo Mu Radio založené na nákladoch a výkonových parametrov.Existuje veľmi zaujímavý SoC tam v týchto dňoch, ale nie sú vhodné všetky zmenky.Je "závislý", takže si nemyslím, že je tu jedna odpoveď.Obstarávacia cena je veľmi dôležité, hoci.

Ale moja otázka je ešte jeden, a já bych ocenil, ak vy alebo niekto iný by mi pomohol ven (je to základný).

Po prvé, opäť cieľ: vytvoriť veľmi nízku cenu jednotky (kusovník <$ 10), ktoré môžu komunikovať so základňovou stanicou a odosielať dáta na neho.Komunikácia je v podstate dve cesty.

Čo chcem pochopiť, ako navrhovať / implementovať vhodné komunikačný systém medzi základňou a uzla jednotky (a one-to-many režime, alebo point-to-multipoint).

Chtěl bych pochopiť konštrukčné parametre a úvahy, že je potrebné pozrieť sa na pre toto plnenie.Napríklad, ako sa riadi komunikáciu medzi základňou a uzly?Čo robiť, keď dve jednotky súčasne?

Uvedomil som si, že ide o vytvorenie bezdrôtovej komunikačný protokol, a já myslím, že je to, čo som sa snažia pochopiť (nie aplikačný protokol, ktorý je na vrchole, ale v protokole, ktorý upravuje bezdrôtovej komunikácie).

Dúfam, že sa mi podarilo vysvetliť to, čo som hľadal, prepáčte, ak to znie zmatená ...

Vďaka!Pridané po 31 minútach:Já bych chtěl pridať ďalšie, aby mi na otázku ....V podstate by bolo najlepšie / dobré mať možnosť si vybrali rôznych zložiek, akonáhle budú k dispozícii, a / alebo menej nákladné.Koniec koncov, ak frekvencia a komunikačný systém, sú rovnaké, prečo nie?Ale myslím si, že mnohé z rádia alebo SoC to,
nepoužívajte "obyčajný vanilkový" programy a často majú niečo proprietárneho.Takže, do akej miery budem musieť obmedziť sám na jediné riešenie?Alebo môžem použiť dvoma ISM band rádia?Stačí premýšľať nahlas ....

Na ceste, tu je súhrn IC som zistil, že by mohlo byť zaujímavé ...

- AMIS-52000 (AMIS)
- MLX71121, TH7121, TH7122 (Melexis)
- IA4420-DS, IA4421-DS (integrácia)
- NA1TR8 (Nanotron)
- NRF905 (Nordic)
- XE1201A, XE1202A (Semtech)

TI CC1111 mája zapadajú do svojho rozpočtu.Môžete budovať aplikácie s niekoľkých častí.

O komunikačný protokol strane, myslím,
že mi nemôže pomôcť vám ďakujem: Myslím, že ste pre to, aby Váš softvér, ktorý spravuje aj kolízie, napr.
To záleží, myslím, na tom, koľko uzlov máte riadiť zreteľom na dostupné kanály.
V CC1100 ste niektoré informácie o LQI (odkaz indikátor kvality), a v prípade zlyhania, môžete požiadať o opätovné-prenos dát z vášho vozidla.
Presvedčte sa aj na výpočet pravdepodobnosti tohto konania: majú určitý počet dostupných kanálov a za použitia veľmi malé pracovný cyklus, je táto pravdepodobnosť môže byť aj veľmi malé.
Možno máte nejaké nápady sympliciTI sieťový protokol (pre 256 uzlov) alebo štúdiom shockburst protokol zo severskej (veľmi vtipné názvy, že?).
Ak chcete dať odpoveď na vašu poslednú otázku, povedzme ... no.Myslím, že je potrebné ísť s jedným z riešení, nie je tu štandardné, takže kompatibilita rôznych rádií je naozaj ťažké.
Dúfam, že to môže pomôcť.
Mazza

ps: December 2007 IEEE komunikácie časopis je zaujímavý článok o bezdrôtových senzorových sietí.

Keď si myslíte o Chipcon ICS, keď takmer všetko je konfigurovatelné,
s výnimkou prenosu datarate, ktorý je obmedzený na celočíselnú časť kryštálu frekvencie, mal by byť schopný kopírovať iné protokoly, nevedia, ako o obrátenom prípade.Ďalšou otázkou je, ak by
to v každom použití rôznych čipov v dizajne,
a to aspoň pri vytváraní výrobkov s proprietární protokol.

Účelom štandardizovaných protokolov je hlavne interoperatebility.To sa môže zdať v prípade prijatia normy by mohlo uľahčiť vašu prácu, ale
to je často len polovica pravdy, môže byť viac práce prispôsobiť váš návrh na štandardné a prekonať je to skryté chyby.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back