TCL pomoc potreboval ... Urgentná!

• Thread starter Sumitha Sudhakaran
  • Start date
S

Sumitha Sudhakaran

Guest
Predpokladajme, že mám súbor TCL sa spustiť, hovoria test.tcl .. a chcem zadať súbor, ktorý chcete skúšať, hovoria test.tcl file1. WHA mám robiť, aby extrahovať "file1" z príkazového riadku a vykonať skúšku na súbore .. Potrebujem príkaz TCL, ktorá pomáha extrahovať argument z príkazového riadku ..

Predpokladajme, že mám súbor TCL sa spustiť, hovoria test.tcl .. a chcem zadať súbor, ktorý chcete skúšať, hovoria test.tcl file1. WHA mám robiť, aby extrahovať "file1" z príkazového riadku a vykonať skúšku na súbore .. Potrebujem príkaz TCL, ktorá pomáha extrahovať argument z príkazového riadku ..
Všetky Tcl skripty majú prístup k trom preddefinovaných premenných. $ Argc - počet položiek argumentov odovzdaných skriptu. $ ArGV - zoznam argumentov. $ Argv0 - meno skriptu.
Code:
 puts "Script meno je" uvádza [Lindex $ argv0] puts "Druhý argument je" uvádza [Lindex $ ArGV 0] puts "Tretí argument je" uvádza [Lindex $ ArGV 1]
Napr.
Code:
 tclsh argtest.tcl myarg1 myarg2
výkon Script meno je argtest.tcl Druhý argument je myarg1 Tretí argument je myarg2

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back