Spotreba energie v FPGA

A

apv1965

Guest
V súčasnej dobe som pomocou doske vyvinutý tretej osobe za Stratix II FPGA Alter - EP2S90F1020. Chcem vykonať zmeny za použitia PIN compitable Stratix II FPGA - EP2S180F1020. Mám 2 otázky: 1. Aký bude rozdiel vo výkone cunsumption Ak IUse pri plnej kapacite 2. V súčasnej dobe moja doska má 12 V vstupný zdroj, ktorý je prevedený na rôzne potrebné zásoby, cez spínacie regulátory. Môžem získať nejakú pomoc pre zmenu vstupného napájania 5V? a redesign napájanie?

Dalo by sa ale demo rada by som nedoporučoval. Hovorím to z dvoch dôvodov: 1) demo palubnej napájanie bolo stavané na zariadenia so systémom v blízkej maximálnej taktovacou frekvencie a je naplnená takmer 90% svojej kapacity. 2) Ako môžete nikdy neviete, koľko energie budete konzumovať, až dokončíte svoj dizajn, budete musieť spoľahnúť na dodávateľa kalkulačke spotreby. FPGA môže a bude spotrebovávať veľké množstvo sily (reagardless z toho, čo hovoria dodávateľov). Ak chcete získať predstavu o výstupe napájacieho zdroja, ktoré budete potrebovať budete musieť pozrieť sa na všetky napätia, koľaje sa nachádzajú na konkrétne zariadenie a zistiť, aká je ich spotreba prúdu bude. Len z letmého pohľadu na v manuáli k vašej strane vidím, že je k dispozícii 6 napäťové vstupy, ktoré budú mať požadovanú minimálne a maximálne množstvo prúdu, ktoré musia byť dodané. Môžete navrhnúť 5V napájanie ale bude musieť byť schopný dodať veľké množstvo prúdu. Veľa šťastia. E

Alter tiež poskytuje výkon odhad nástroj (majú Quartus), takže môžete získať predstavu, čo budete potrebovať PS V závislosti na výstupný prúd môžete použiť Vin 5V, alebo nie, tj aj vaše 5V PS zvládnuť súčasné requrements v SMPS ste budete pravdepodobne bude mať dve MOSFET, dvaja majú zapnutie / vypnutie rýchlejšie musíte riadiť brána s 5V 12V nie je dobré chýba

Napájací súčasnej kapacity na vstupe 5V môže byť určená len poznať určité obvodu. K najhoršiemu, nebude to fungovať vôbec, pretože to používa napr napätie monitore sa 7 prah V. Všeobecne by však mohla effiency možno očakávať vyšší pri nižších vstupných napätí v dôsledku zníženia spínacích strát. FPGA spotreba energie závisí do značnej miery na frekvencie a prepínať percentách, nie obsadené . Osobne som často nadhodnotenie to. Na druhej strane, prevádzkový Stratix II na plný výkon procesora, možno budete musieť efektívne nútené chladenie s μP GHz. Meranie výkonu sa v reálnom prevedení sú vždy tým najlepším spôsobom.

MKO a tam leží kľúč. Nie je jeden FPGA predajcu, ktorý vám povie, v najhoršom prípade spotreby energie vo svojich zariadeniach. V skutočnosti v mojom poslednom zamestnaní sme sa Xilinx V2 a naprogramovať kód potrebný pre správu našej základnou doskou, beh 380MHz (vnútorných hodín), naplní na 90% kapacity, a prepínanie na 48%. Táto časť spotreby tesne pod 83 Amper prúdu. Naše Pöls boli všetci 5V zdroje. Trebárs prúdu môžu byť generované 5V, to jednoducho musí byť navrhnutá správne. Niečo, čo väčšina z nás FPGA ľudí naozaj nemal pokúšať. E

Xilinx ani zadať absolútne maximum dodávky prúdu alebo stratového výkonu. Myslím, že niečo ide, tak dlho, ako sme hranice križovatky maximálnej teploty. Ahoj nxtech, bolo to 83a hlavný prúd? Au! Čo je POL?

Máš pravdu o Xilinx nie je určujúci. Neviem prečo. Nie je to, ako by neviem. Keď som sa spýtal priamo ich pozornosť a hawwwed a nechcel mi to povedať. Ale viete čo? Mali sme tiež procesor Intel na karte, ako dobre a dovoľte mi povedať, Intel bol sakramentsky hrdý na to, svoju úlohu bude spotrebovávať 110A prúdu v najhoršom prípade stave. Oni tiež poskytovali gerbers, termálne dáta a návrhy chladič pre nás zadarmo. V súvislosti s 83A, ktorý bol celkový odber prúdu, ale viac ako 80%, ktorý bol vypracovaný v jadre sám. POL = bod zaťaženia. E

Vďaka všetkým za odpovede .... Chcela by som sa dozvedieť viac o tom, kde môžem dostať správne informácie o výpočtoch energie? akejkoľvek priamej väzby na výkon výpočty Stratix II čipov Alter?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back