SPI rozhrania!

A

Ashish SHARMA

Guest
Vážení palube kamaráti,
vlastne som prepojenia mojej MCU (atmega32l) s mojím ASIC a na rovnakom okruhu som pomocou spi autobusovej linky pre môj ISP (v režime programovania) ...

Teraz je situácia, že keď sa snažím, aby môj program MCU (v externej cieľovej dosky pomocou STK500) s ASIC prítomní na rovnakom čipe sa
doesnt vstúpiť v programovacom režime však v prípade, že nie je prítomný ASIC potom som schopný program mojej MCU

Môžete mi povedať, že riešenie, ako sa program s ASIC na palube sú bez ASIC môj celý obvod by sa nič, ale kremík špinou

Poznámka: môj zámok bit nastavenie je predvolené, že
to nie je zamykanie na pamäti, boot a aplikácie a moje poistka nastavenia predvolené s internou oscilátor 1 MHz hodín (ako STK500 palube môže poskytnúť až do výšky 3,6 MHZ vnútorné oscilácie)

čaká na vaše reakcie, ako som udreli!

Pozdravy
Ashish

Pripojte ASIC výstupné porty cez rezistory a ISP pinů priamo na avr32l vstupy.

Všetky SPI otroci (podobne ako vaša ASIC) musia vypnúť svoje výstupy (so Z-state), keď otrok vyberte signál (RZ) = 1.V režime RESET všetky kolíky ATmega konfigurované ako vstupy.Takže je potreba, aby Pull-up rezistor na SS pin pre vypnutie ASIC, takže jeho výstup nebude zasahovať do programových dát.

nazdar
i dont videli vaše schematickom ale aj navrhnúť a skontrolovať vašu reset pin.
u mať pripojenie 2k2 zaregistrovať a 0.1uf viečko na reset pin?
ak je to ok potom vidieť stav vašej reset pin kým mega32 snažia vstúpiť
v prog mode.it by malo ísť low.then kontrola stavu a miso mosi pin.
potom skúste s pullup pre ISP pin.

Vďaka kluci,,, aj môj problém vyriešiť môj vlastný a bol vyriešený tým, že dva 10k odpory v ceste a miso mosi na ASIC a ISP kolíky ... tak, aby nedošlo k pohonu zvar ... podieľajú tak tieto čapmi sa pripájate MCU, ASIC,,, a ISP priamo ....ale potom, čo sa vyskytnú aj potom zistil, že Artem povedal takmer rovnaký .... tak jsem stlačení tlačidla mi pomohol mu ... vďaka vám všetkým moc za vaše odpovede ...

10k môže byť príliš veľa, môžu byť problémy na vysokej rýchlosti, 2K je lepší

Chtěl bych odporučiť tieto články z Atmel:
AVR040: EMC Design Dôvody
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1619.pdf
AVR042: AVR Hardware Design Dôvody
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc2521.pdf

Veľa šťastia

Umup pre váš dotaz, musím povedať, že som používal jumper na mieste 10k rezistor v rámci okruhov, keď ISP programovania sa deje na MCU ...takže ASIC bude úplne izolované a teda k 10 by plus bod, nie negatívne a po programovania, ktoré je v bežnej prevádzke je jumper mohol byť odstránené tak, ako spi liniek couldnt vidieť žiaden odpor medzi ASIC a MCU .. ..

Artem a vďaka za odkazom týchto článkov ... ale já už im .....

môže niektorý pls post dobré knihy na SPI rozhrania?

Nie sú k dispozícii žiadne konkrétne kníh o SPI, všetky informácie sú k dispozícii v mikrokontroléru list v sekcii SPI

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back