Spektrálne obmedzenie vstupného signálu na sigma delta ADC

E

Eugen_E

Guest
Viem, že tú výhodu, že sigma delta ADC je prevzorkovanie, ktoré znižujú požiadavky na antialiasing filter, a pohybuje sa vzorkovacia šumu na vyššie frekvencie. Keď som čítal, decimovať filter zoslabuje signály vyššia ako Fs / 2. Používam sigma delta ADC (v PC zvukovú kartu), s konečnou vzorkovacou frekvenciou 8 kHz. Vhodné spektrum vstupného signálu je 0, 3 kHz, ale môže obsahovať rovnaké silné signály s frekvenciou vyššou ako 4 kHz. Musím použiť dolnopriepustný filter na ich odstránenie, ako aplying na ADC? Alebo decimation filtra je značne zmierniť. Tiež, ako tieto signál (f> 4kHz) apear na digitálny výstup?

Vždy máte na bandlimit vstupe ADC s analógovým filtrom (tj nie vzorky filer ako switch-cap). Mali by ste vytvoriť filter pre odstránenie frekvenčné zložky vyšší než fs / 2, kde fs je vzorkovacia frekvencia vášho konvertora.

Vďaka za odpoveď. Viem o spektrálnej obmedzenia na frekvencii Nyquist, ale chcel by som zjednodušiť filtre, majú takmer lineárnu fázu v skupine. Je to o 2 chanel systém (I a Q), a ja nechcem mať veľký rozdiel vo fáze charakteristík filtrov. Spýtal som sa, pretože som videl schému pre ADC od firmy Analog Devices, a filtre boli veľmi jednoduché, a určený pre vyššiu frekvenciu než zvuk. http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/AD1870.pdf Pozri obr. 2, str 9 Čo sa stane, keď incidentaly vstupný signál frekvencie 50 kHz povedať? Jednoduché RC filtre na vstupe zvyknutý tlmí dosť na 50kHz. V klasickom ADC, že spektrálne aliasing apear a zničiť výstupný signál. Ale ako som čítal sigma delta ADC filtre vyšších frekvenciách cez decimation filter. Opravte ma, či sa mýlim.

Musím použiť dolnopriepustný filter na ich odstránenie, ako aplying na ADC? Alebo decimation filtra je značne zmierniť. Tiež, ako tieto signál (f> 4kHz) apear na digitálny výstup?
Či fin je maximálna vstupná frekvencia a fs = 8 kHz, fclk = OSR * fs, ak fin <fclk / 2, potom nie je alias byť vytvorený pred SDM. Áno, u potrebujú jednoduchý, fclk príčina je oveľa vyššia ako pôvodná FS. U musí obmedziť ur vstup do BW S / H SDM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back