Speed na Krútiaci moment

S

seyyah

Guest
Zaujímalo by ma niečo.Napríklad, v uzavretej slučke dc riadenie otáčok motora, získame referenčná hodnota krútiaceho momentu s použitím PI alebo PID regulácia rýchlosti profilu.Potom sme získali moment produkovať referenčný prúd vzťah medzi krútiacim momentom a armatúry prúd.Mimochodom, aký je vzťah medzi krútiaceho momentu a otáčok.Nemohol som pochopiť mechanizmus získanie krútiaceho momentu z rýchlosti týmto spôsobom?
Môže niekto vysvetliť prosím?

Myslím, že to je veľmi theorical otázku (alebo som nerozumel, že), takže nemám odpoveď.Ale ak budeme hovoriť o tom, môžete mať nejaký nápad.Ako vidím problém: ak chcete zrýchliť motor, musíte zvýšiť krútiaci moment produkoval.Potom je tu vzťah medzi krútiaci moment a rýchlosť!

A je to:

Te - TL = J * dw / dt B * w ...

Čo si myslíš o?

Alfons Napísal:

Myslím, že to je veľmi theorical otázku (alebo som nerozumel, že), takže nemám odpoveď.
Ale ak budeme hovoriť o tom, môžete mať nejaký nápad.Ako vidím problém: ak chcete zrýchliť motor, musíte zvýšiť krútiaci moment produkoval.
Potom je tu vzťah medzi krútiaci moment a rýchlosť!A je to:Te - TL = J * dw / dt B * w ...Čo si myslíš o?

prúd -> moment
napätia -> otáčky motora

Ospravedlňujeme sa, ak ste navštívili tieto stránky.Pls podívej.DC Motor Speed Modeling

http://www.engin.umich.edu/group/ctm/examples/motor/motor.htmlPID Design Method for DC Motor Speed konania

http://www.engin.umich.edu/group/ctm/examples/motor/PID2.htmlDigitálne DC Motor Speed Control PID riadenie

http://www.engin.umich.edu/group/ctm/examples/motor/digital.html

Dobré stránky, ale já nemohol nájsť odpoveď.Ste si istý, že to tam je?Ak áno ukazujú presnú polohu prosím.

P = Tw

Power = krútiaci moment * uhlová rýchlosť

Power = krútiaci moment RPM * * Pi/30

atď.

Git

Môžeme sa týkajú krútiaci moment a otáčky motora, pre príklady:

Do [Alfons]:
Te - TL = J * dw / dt B * w ...
kde J je moment zotrvačnosti rotora, a B je koeficient tlmenia mechanického systému.

Do [Git]:
P = Tw
kde 'w' v rad / s

Podľa môjho názoru, tieto vzťahy a inými rovnicami (T = Ki, E = kW) sú dôležité pri simulácii (len??) Na hľadanie správnej hodnoty P, I, alebo D. Napríklad v simulácii, môžete možno vypočítať rýchlosť motora tým, že obsahuje 'čistý' moment, alebo vypočítať môcť T * w.Keď príde na praktické, existuje niekoľko problémov, ktoré užívatelia čeliť.Zakoupíte-li si jednosmerného motora od miestneho elektronický obchod alebo dostanete jednosmerného motora od iných zariadení, obvykle by ste nemuseli listu motora.Pokiaľ tento prípad, potom všetky tie rovnice nič neznamená, pretože nevieme, konštantné hodnoty EMP, konštantný krútiaci moment, tlmenie a moment zotrvačnosti.Samozrejme, môžeme vykonávať niektoré experimenty, ale to bude trvať veľa času.To je dôvod, prečo v praxi, vyskúšať niektoré užívateľa '-n-error' na jemné vyladenie-PI alebo PID regulátora.

Podľa môjho názoru (opäť), znalosť T = Ki a E = Kw, sú dostatočne konkrétne (samozrejme nie všetky aplikácie, ok?).Pravdepodobne budeme diskutovať príklad:DC motor kartáčovanýNapätie: 12V
Current rating: 2A
Menovitých otáčok alebo základná rýchlosť: 3000rpm
Menovitý krútiaci moment: 3Nm (príliš silný, nie? Ha Ha ... len pre príklad)

(* Zabudni na rozšírené ovládanie otáčok, čo by mohlo byť dosiahnuť tok-oslabeniu alebo vopred fázy komunikácia)Prevádzkové podmienky: 0RPM až 3000rpm, Load Torque (TL) = 0Nm
No regulátor PI

Keď je napájanie zapnuté, bude maximálne napätie (VBUS) presadiť motor terminály.Ako back emf (E) je nulová v RPM = 0 a veľmi nízke nízkou rýchlosťou (E = Kw, zmení sa rýchlosť motora), rozbehový prúd je zvyčajne veľmi vysoká (napr. 2 ~ 3 krát menovitý prúd).Vzhľadom k tomu, VBUS - EMF NIE JE = ZERO (v skutočnosti, TAKMER = VBUS na začiatku), (veľké) prúd bude presadiť vinutia motora.Keď tam je aktuálne, je elektromagnetické krútiaci moment (T = Ki).Potom bude motor zrýchľovať až do jeho rýchlosť dosiahne 3000rpm.Pri menovitých otáčkach, je (VBUS - E) = NOT ZERO a napätie potenciálny rozdiel povinná vytvárať množstvo prúdu, ktorý je len dosť produkovať krútiaci moment motora prekonať tlmiace sily na toku cez vinutie motora.V 3000rpm, [moment motora (Tm) - TL - tlmiace moment (TD)] = 0, čo znamená čistý krútiaci moment = 0, takže žiadne zrýchlenie, rýchlosť udržiava konštantná.Vždy môžeme zvýšiť rýchlosť keď zvýšime VBUS.Ale zvyčajne VBUS je fixná, napríklad pri použití 12V batérie.S Controller

Na tomto mieste nebudeme diskutovať o PI regulátor ako prvý.Niekedy sa musíme riadiť aktuálne, napríklad obmedziť prúd z poškodenia motora buď sám, alebo výkonovej elektroniky, ktorá poháňa motor.Ako už bolo spomenuté, rozbehový prúd (spínací prúd), je veľmi vysoká.Tento rozbehový prúd môže dôjsť k poškodeniu motora, ale zvyčajne vinutie motora je schopná niesť toto množstvo vysoký prúd po krátku dobu (povedzme 10s) pred izolátor likvidácie zlyhá.Súčasný limit radič (alebo aktuálne ovládače), zvyčajne je nevyhnutná pre ochranu napájania elektronickej jednotky, a to najmä výkon jednotky je nižšia, ako je spínací prúd.Napríklad si IGBT, 10us nadproudového súčasnej spôsobili križovatky teplota IGBT zdvihnúť sa rýchlo (vďaka hot-spot) a IGBT nakoniec zlyhá.No, trochu sme sa diskutovať o aktuálnych radič.Pravdepodobne sa zameriavame na hysterézu typ bežného správcu.V tomto regulátora, keď prúd vzrastie nad prahom, bude regulátor vydať príkaz na "turn-off napájanie elektronickej jednotky.Na druhej strane, keď prúd je nižší ako referenčné prúd, bude regulátor zapnite napájanie disku.Dobre, poďme diskutovať o prevádzke motorových teraz.Keď je napájanie zapnuté, prúd rýchlo stúpne v dôsledku nízkej E. Ak správca zistí, že prúd je nad aktuálny limit, bude to vypnúť napätia na motore.Tento proces sa opakuje, kým E = kW je dostatočne veľká na obmedzenie prúdu.Ak budeme sledovať priebeh napätia, kedy motor akceleruje z 0 - 3000rpm s osiloscope, uvidíme, že na začiatku, je priebeh napätia (cez motor terminály) sekané, keď E je nízka.Avšak, po to, že nie je kosenie už preto, že pri vyššej rýchlosti, E je dostatočne veľká, aby znížili existujúce pod menovitej hodnoty alebo úrovne bezpečnosti.

Prevádzkové podmienky: 0RPM na 1500RPM, Load Torque (TL) = 0NmMyslím, že regulátor (jednosmerný motor pre kontrolu rýchlosti) by mohol byť jedným z nasledujúcich kombinácií:
1) PI regulátor otáčok -> PWM generátor súčasný limit -> napájanie elektronickej jednotky
2) PI regulátor otáčok -> hysterézy aktuálne řadič -> napájanie elektronickej jednotky
Môže byť, že sú aj iné kombinácie, alebo metódy kontroly, ale ja by som sa zamerať na tie uvedené vyššie v tejto diskusii., the output of the PI controller is translated into duty cycle for the PWM generator.

V topológii [1],
je výstup regulátora PI preložená do DZ pre generátor PWM.Napríklad, keď chyba je maximálna rýchlosť, pracovný cyklus je 100%.

, the output of the PI controller is translated to be the reference current for hysteresis current controller.

V topológii [2],
je výstup regulátora PI si sú referenčné prúd pre prúd hystereze regulátora.Napríklad, ak je prúd motora je nad referenčnú prúd, bude hysterisis správca znížiť dodávky do motora, a naopak.Ak máte záujem, môžete študovať vzor je uvedený v jednom z mojich príspevkov (ftopic93972.html) sa dozviete, ako nastaviť hodnotu P a I otáčok.No poďme hovoriť o motore operácii teraz.Topológia [1]

V tejto sekcii budeme predpokladať, že spotreba energie elektronickej jednotky je veľmi vysoká, kým nie je potreba chrániť prepínača.Keď je zapnuté napájanie, rýchlosť, chyba je MAX (wm = 0, Wref = 1500RPM, Werra = 1500RPM).Ako výsledok, bude regulátor PI vydať 100% DZ signál generátora PWM.DZ vydané PI regulátor zníži (ako rýchlo sa znižuje, závisí od nastavenia regulátora PI), keď otáčky motora prístupy Wref.Cieľom regulátora PI je 'doplniť' chyba v takej rýchlosti, že je ďaleko rýchlejšie odozvy (lepšie dynamické) na dosiahnutie požadovanej rýchlosti.Bez PI regulátor, motor môže trvať dlhší čas na dosiahnutie 1500RPM.Ako TL = ZERO a 1500RPM nie je menovitých otáčok, FULL napätia (VBUS) nie je potrebné udržiavať rýchlosť pri 1500RPM.To je dôvod, prečo na 1500RPM, prepínače krájať tak, aby efektívne napätie na vinutie motora je len 1 / 2 VBUS (samozrejme to nebude tak lineárna, ha ha).Táto hodnota je o niečo väčšia ako E, pretože to možný rozdiel je povinný predložiť prúd, ktorý je len toľko, aby prekonali kontrolu krútiaceho momentu.Topológia [2]

Výkon zdroja prepínačov je tiež predpokladá sa, že nekonečný v tejto sekcii.Takže, je systém ochrany ignoruje tu.Keď je napájanie zapnuté, Werra je MAX.Takže, regulátor PI vydať referenčnú prúd (závisí od nastavenia regulátora PI), ktorý je väčší ako prúd.Ako výsledok, hysterisis regulátor zapne prepínača.Keď wm prístupy Wref, Werra stáva menšie, čo má za následok nižšiu referenčný prúd, a teda prepínače začnú krájať.Keď sa dostane 1500RPM, Werra je nula, takže hysterisis správca turn-off prepínače.Keďže žiadny energie od motora na prekonanie tlmiaci moment, bude rýchlosť poklesu.Keď to mierne klesne (záleží na tom, ako rýchlo sa vzorkovacia frekvencia), Werra NIE JE = ZERO znova a vyššia referencie aktuálne vydanie, čo vedie k zapnutie vypínača.Tento proces sa opakuje, aby motor bežať na 1500RPM.Podobná topológia [1], je plná VBUS nevyžaduje a je dosiahnuté vďaka hysterisis správcu, tj na prelome-a turn-off prepínače.

Prevádzkové podmienky: Predpokladajme, že motor beží na 1500RPM a TL = 0Nm.Potom sa aplikuje zaťaženie momentom 1nm.Po tom, otáčky motora musia byť maitained v 1500RPM
Topológia [1]

Say na 1500RPM a TL = 0Nm, pracovný cyklus je 50%.Pri zaťažení krútiaceho momentu (tj 1nm) je aplikovaný, otáčky motora klesne.Tým sa zvýši potenciálny rozdiel (VBUS - E), ktorá bude mať za následok vyššiu prúd, ktorý má byť čerpaná do motora.Ako výsledok, motor zrýchľuje a snažia sa dosiahnuť 1500RPM.Tiež, keď je rýchlosť poklesu v dôsledku sa zaťaženie krútiaceho momentu, regulátor PI detekovať (veľké) chyby medzi WM a Wref (1500RPM).Takže, regulátor bude 'doplniť' chyby ako v prípade, že chyba je veľmi veľký.Táto chyba by bola preložená do požadovanej pracovný cyklus (ktorý je väčší ako 50% určite), aby generátor PWM.Ako výsledok, efektívne VBUS je vyššia a vyššia prúd bude pretekať vinutím.Tento proces sa opakuje, kým hodnota pracovný cyklus (mal by byť väčšia ako 50) je dosiahnuť, ak je motor schopný bežať na 1500RPM a prekonať zaťaženie krútiaceho momentu a kontrolu krútiaceho momentu.Topológia [2]

Viac či menej podobný opisu v topológie [1].Rozdiel je v tom, ako regulátor PI znamená rýchlosť chybu, tj je to preložené ako referenčný prúd v prípade, [2].No, podľa môjho názoru (je to len môj názor, ok? Mohlo by to byť zlé), ale to nie je dôležité zistiť vzťah medzi otáčok alebo viesť motorové (v praxi).Môžeme dostať rýchlosť z pozície enkodéra.Nepotrebujeme vykonávať integráciu krútiaceho momentu v reálnom čase.Pokiaľ ide o stanovenie hodnôt P a ja musím priznať, že som ešte stále nie je 100% jasné.Ale potom, čo som hral asi s Matlab / Simulink model (ftopic93972.html), som si 'pocit', ale to je len ťažko vysvetľovať tu, dúfam, že vám rozumiem.Vyzerá to, že mi, že je to docela flexibilní.Pravdepodobne budeme musieť získať dolnej a hornej hranice pre správne fungovanie, a to bude fungovať aj po tom.Model by pravdepodobne nebude zodpovedať priamo, ale myslím, že to pomôže.Viem, že je možné nastaviť Ki = 1 alebo = 1billion (ako je uvedené v príspevku ftopic93972.html), ale ak Ki = 1billion by PI regulátor žiadnu užitočnú funkciu ešte.To je len môj komentár.Pls správna, ak sa mýlim.

Ok existuje vzťah medzi krútiaceho momentu a otáčok, ako je napätie a prúdu.Pomer medzi nimi nie je nevyhnutne konštantná a nie je potrebné poznať presnú hodnotu, pretože je to uzavreté slučky.Ak sa nám zvýši krútiaci moment, rýchlosť zvyšuje, ak by sme ju znížiť rýchlosť znižuje.Takže ak sa Aplikovaný krútiaci moment takto rýchlosť chýb, ako je rýchlosť motora môže dosiahnuť požadovanú rýchlosť.Je to viac jasné, teraz pre mňa.

Ya ...máš pravdu.Kedykoľvek je krútiaci moment (alebo presnejšie NET krútiaceho momentu), bude motor urýchliť a zvýšiť rýchlosť.Tento vzťah by mohol byť analogicky na lineárny pohyb, F = ma (2. Newtonov zákon).

seyyah Napísal:

Zaujímalo by ma niečo.
Napríklad, v uzavretej slučke dc riadenie otáčok motora, získame referenčná hodnota krútiaceho momentu s použitím PI alebo PID regulácia rýchlosti profilu.
Potom sme získali moment produkovať referenčný prúd vzťah medzi krútiacim momentom a armatúry prúd.
Mimochodom, aký je vzťah medzi krútiaceho momentu a otáčok.
Nemohol som pochopiť mechanizmus získanie krútiaceho momentu z rýchlosti týmto spôsobom?

bunalmis Napísal:seyyah Napísal:

Zaujímalo by ma niečo.
Napríklad, v uzavretej slučke dc riadenie otáčok motora, získame referenčná hodnota krútiaceho momentu s použitím PI alebo PID regulácia rýchlosti profilu.
Potom sme získali moment produkovať referenčný prúd vzťah medzi krútiacim momentom a armatúry prúd.
Mimochodom, aký je vzťah medzi krútiaceho momentu a otáčok.
Nemohol som pochopiť mechanizmus získanie krútiaceho momentu z rýchlosti týmto spôsobom?

rečou zavesiť túto stránku
www.ctm.com má dobré informácie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back