spínaný zdroj pre riešenie problémov otázku

D

david90

Guest
Mám hernú konzolu Dreamcast a napájací zdroj pracuje občas, keď to moc do studena. Nechá Ak sa PS na dobu asi 20 sekúnd, potom to bude fungovať dobre. Ps má 3 výstupné napätie: 12V, 5V a 3,3. 3,3 výkon meraný 2.5V a to spôsobilo konzolu k poruche. 12V a 5V železničnej fungovať. Ps má jeden PWM riadiaci čip a jeden oddeľovací transformátor. čo možno zlá komponenta môže spôsobil PS k poruche pri zapnutí zima? Už som nahradil veko filtra znak @ 3,3 V výstup, ale problém pretrváva.

Dobrý deň. Za predpokladu, že [url = "http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sega-Dreamcast-Internals.jpg"] tento obrázok [/URL] je totožný s prístrojmi. Ja by som chechk na 3.3V napätie Stabilisator. To môže byť všeobecne stabilizátor napätia, ktoré sa spoliehajú na externé rezistory k výstupu správne napätie. Myslím, že ani jeden z rezistorov je stratí alebo porucha alebo že regulátor sám je závada. Chechk spájkovanie. Je to skvelé, že uplatnenie chanse čerstvé spájkovací cín na uvedených zložiek by bolo opäť v prevádzke.

čo a kde je stabilizátor napätia na ps doske? Vzhľadom k tomu, že si z Nórska, myslím, že používajú rôzne požiadavky. Áno, obrázok, ktorý zaslali vyzerať presne ako na doske ps, že mám. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 20:51 ------- --- Predchádzajúci príspevok bol v 20:49 ---------- [/SIZE] [/COLOR], čo je cieľom troch polovodičov (priložený k chladiču) sa nachádza @ dolnej polovici ps rady ?

Myslím, že to sú usmerňovače, že "náprave", alebo previesť vysokofrekvenčné striedavý prúd k DC. Myslím, že to sú ultrarýchly využitie alebo Schottky diódy. 3 na 3 napätia koľajníc. Dúfam, že to pomôže. Tahmid. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 01:59 ---------- Predchádzajúci príspevok bol v 01:54 --- ------- [/SIZE] [/COLOR] Alebo dole 2 (tie, ktoré na jednej chladičom) by malo zodpovedať aktuálnej pre vyššiu kapacitu. Majú 2 alebo 3 piny? Nemôžem povedať z obrázku. Mohli by ste to vidieť v PSU?

Vymeňte kondenzátor označený v priloženom obrázku.

Ahoj, chcel by som zistiť s ESR meter kondenzátory v blízkosti výstupu. Ak nemáte, stačí zmeniť! Oni sú lacní. S pozdravom, Bruno

Aký je váš dôvod pre nahradenie tento limit? Chcem sa učiť btw.

Ako vieme z najčastejších dôvodov, že digitálne elektroniky prístroja nedokážu sa zdajú byť zlé elektrolytické kondenzátory. Všetky hliníkové elektrolytické kondenzátory majú obmedzenú životnosť. A k tomu dôjde, pretože kúrenie elektrolytu v prvku sú kondenzátory nie sú hermeticky uzavreté a elektrolytov v týchto kondenzátora nakoniec sa vyparuje spôsobuje zvýšenú FW, ktorý spôsobuje zvýšenú vykurovanie, a tak ďalej. Ako ste spomenul skôr, ako ste už nahradil 3,3 V kondenzátor a v tomto prípade je potrebné nahradiť kondenzátor v primárnom okruhu tiež, vedľa ovládacieho obvodu. Nechcem mať schémy pre tento okruh, ale predpokladám, že v prípade 5V a 12V sú medzi transformátora na výstupy niektoré ďalšie obvody / tranzistory, preto žiadne významné rozdiely vidieť, ako na 3.3V výstup. Všeobecne platí, že môžete buď zvýšiť napätie hodnotenia alebo kapacitné odpor kondenzátora v aplikácii napájacieho zdroja, ak sa vám nepodarilo nájsť presné hodnoty pre. Je veľmi dôležité, aby inštaláciu kondenzátorov so správnou orientáciou.

Ako vieme z najčastejších dôvodov, že digitálne elektroniky prístroja nedokážu sa zdajú byť zlé elektrolytické kondenzátory. Všetky hliníkové elektrolytické kondenzátory majú obmedzenú životnosť. A k tomu dôjde, pretože kúrenie elektrolytu v prvku sú kondenzátory nie sú hermeticky uzavreté a elektrolytov v týchto kondenzátora nakoniec sa vyparuje spôsobuje zvýšenú FW, ktorý spôsobuje zvýšenú vykurovanie, a tak ďalej. Ako ste spomenul skôr, ako ste už nahradil 3,3 V kondenzátor a v tomto prípade je potrebné nahradiť kondenzátor v primárnom okruhu tiež, vedľa ovládacieho obvodu. Nechcem mať schémy pre tento okruh, ale predpokladám, že v prípade 5V a 12V sú medzi transformátora na výstupy niektoré ďalšie obvody / tranzistory, preto žiadne významné rozdiely vidieť, ako na 3.3V výstup. Všeobecne platí, že môžete buď zvýšiť napätie hodnotenia alebo kapacitné odpor kondenzátora v aplikácii napájacieho zdroja, ak sa vám nepodarilo nájsť presné hodnoty pre. Je veľmi dôležité, aby inštaláciu kondenzátorov so správnou orientáciou.
, prečo sú niektoré možné role / dôvody dodatočných obvodov / tranzistory, ktoré ste spomenuli?

Zvyčajne v flyback SMPS len jeden výstup je regulovaná a zvyšok sú len mali sledovať, a ak je potrebná lepšia regulácia, potom je potrebné pridať príspevok a regulátory. To je nápad s ďalšími obvody pre +5 V a 12V.

vďaka za pomoc. Myslím, že som našiel problém. Som sa bližšie pozrieť na čiapky a videl som jeden z uzáverov mal deravé základne (3,3 uzáver pred induktora). Ja ju nahradí a otestovať PS znova.

Ak chcete skontrolovať ESR z kondenzátorov (sú veľmi často hlavným dôvodom skutočných zariadení Electronis), môžete prejsť na mojich webových stránkach, získate schémy ESR metrov od jednoduchého k zložitejšej jednej týka, [url = http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html] FW-Repository [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back