Solárna nabíjačka batérií

J

junglejenny

Guest
Mám chcem na dobíjanie jedinej bunky Lithum polymérová batéria (3,7) V, od solárnych článkov (čo najmenšie). Hľadám schém alebo aspoň informácie o tom, ako to urobiť. Nehovorím solárny panel typu zdroja napätia, ale skôr ako to, čo sa dostanete na kalkulačky. Akákoľvek pomoc je veľmi appriciated. JJ

Tie by mohli mať dostatok solárne články, ktoré majú vyššie napätie ako batérie a pomocou skratového prúdu v prúdové obmedzenie. Budete potrebovať veľmi nízky spätný úniku diódy v sérii, aby batérie do mora cez veľké zadné úniku solárnych buniek počas tmy. Ak potrebujete znížiť nabíjací prúd môžete zablokovať časť všetkých solárnych článkov pred svetlom.

Ja tiež naznačujú, paralelný regulátor napätia po solárnych článkov. Derivačný regulátor má menšie straty, že séria regulátor a pomôže pri stanovení poplatku maximálne napätie. Zvukový

Ak sa chystáte urobiť nabíjačku MCU ovládať, môže to byť užitočné aplikácie Poznámka: Atmel AVR450: nabíjačka pre SLA, NiCd, NiMH a Li-ion batérie. Nájdete tu aj niektoré všeobecné informácie o nabíjaní. App. Poznámka odkaz: www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1659.pdf zdrojový kód v C a ASM: www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/AVR450.zip Všetky AVR aplikácií. Poznámky: www.atmel.com/dyn/products/app_notes.asp?family_id=607 Lithum Polymer batérie pratically rovnaké ako Li-ion a mali by byť účtované rovnakým spôsobom.

Nabitia batérie spracovanie je zložitý, že u'd lepšie vyberať poplatok IC pre túto prácu, alebo batérie by mala jepice.

Stále slnečné spôsob výroby elektrickej energie nie je efektívne k jeho cene, nie?

hayder9, dôvod chcieť využívať solárne nabíjanie mať pohodlie, ktoré nemajú pre nabíjanie batérie konvenčne ako použitie zariadenia je veľmi riedke. JJ

Ahoj JJ .. Udržiavací poplatok nebude príliš náročný, ale tieto bunky sú malé kalkulačky - 1.7v myslím, že .. Snažte sa získať pár, pripojte do série a testovať výstupné napätie v jasné a tlmené svetlo. Tie batérie management IC sú celkom zložité, snímanie optimálne nabíjanie a životnosť batérie pre najrýchlejší poplatok. Odpadu pre aplikáciu myslím. Áno, nastaviteľný regulátor a diódy sú asi dobrý nápad. Začnite s bunkami (3x-4x v rade => 3,5-6V) a pridajte veľký (10uF, 20uF), čiapku cez terminály. Ďalej pridajte LDO adusted na 3.7-3.8, a posledný, malá dióda medzi LDO a + pól batérie. Všetky dôvodov spojených. Táto vlastnosť je pridaná na prevádzku rádia (alebo čo to je) od slnečného svetla, ak je počas dňa!

Snažím sa prísť na to, ako urobiť niečo podobné, takže akékoľvek pomoci alebo návodu, môžete namiesto mňa by bolo veľmi užitočné. Tu je to, čo robím: mám police, ktoré majú 1 alebo 2 biele LED je na nich, ktoré sú v súčasnej dobe napájaná z jednej 9V batéria v každej polici. Batéria nevydrží tak dlho, ako som dúfal, že by. Tak som od myslieť si, že keby som mohol použiť dobíjacie batérie a dobíjanie batérie z niektorých malých solárnych panelov simliar ako v kalkulačke, keď nie sú na (skoro celý deň), aby batériu nabiť a potom spustiť LED z batérie. Chcel by som niečo, čo malé a nenápadné, preto kalkulačku, ako je solárne články. Tiež by som mal chcieť, aby všetci súčasťou rovnakého obvodu, pričom sa jedná o nováčika, ktorý som, nie plne pochopiť (zatiaľ), ako kombinovať pramienok nabíjačka a batérie a LED v rovnakom obvode, nieto designu pramienok nabíjačka sám. Nie som hľadá niekoho navrhnúť, že pre mňa, ale ak môžete mi poskytnúť všetky informácie, aby sa ma na mojej ceste, ocenil by som to. Alebo aj keď je to možné. Vďaka!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back