Sneh senzor, každý nápad?

K

koky

Guest
Potrebujem, aby sa sneh senzor, myslím,
že jo použitie interpolácie z themperature a úvah,
ktoré má niekto nápad?

Hmmm dobrý nápad.Môžete zistiť snehu s anténou radaru, ale chcete senzor.

Ako sa o kombináciu snímač rozhodnúť a) prítomnosti vody, b) prítomnosť teploty a c) prítomnosť úvah a spustenie alebo lepší jeden mikrokontroléru rozhodne, či sú splnené všetky

a) ab) možno urobiť jednoducho,
a to aj ľudí, ktoré tiež desiatky design webu.hmmm nech ma premýšľať o C)

Môžete použiť Agilent farba čidla, ale niečo iného môže byť aj biele.Nechajte ma premýšľať /////....hmmmzastavenie vysielanie každých 5 minút, čo si myslíte!Upozornenie/ Davorin

Môže byť deicing čidlo koncept môže pomôcť.Základné časti sú snímač teploty, snímač zrážok a logických obvodov.Teplotné čidlo môže byť vykonaná prostredníctvom NTC odpor.Čidlo zrážok je vyrobená ako dva póly chamtivosti na PCB a zahriateho na asi 40 stupeň Celzia.Dážď, sneh a vysoká vlhkosť vzduchu (hmla) zvýši vodivosť chamtivosti.
Sneh môže klesnúť pri teplotách od 4 deg.C a nižšia.Pri vyšších teplotách sa zvyčajne padá dážď.

Kde je sneh ste odhaľovania.Ste nad zemou a chcete zistiť, či sa snehom na vozovke.Už ste sneh zbierajú v nádobe (ako dážď meračov)?Ak je zisťovať, váš kontajner môže mať obrazovku na dne, takže dážď a sneh vyprázdnia pobyty.

Ahoj Koky a všetky ostatné.
V epsylon z vody je veľmi vysoká.V epsylon na ľad by tiež mala byť veľmi vysoká.
Vysoká epsylon znamená vysoké kapacitné.Asi len kapacitné meter môže robiť svoju prácu.
Museli sme prerokovaná pred niečím podobným.Predstava, ako bol na meranie hladiny vody.
Môžete použiť jednoduchý oscilátor uskutočnenej s CMOS invertory 74hc14.A rezistory (ako 1M) z výstupu na vstup.A kondenzátora od vstupu do krajiny.
Tento kondenzátor je vyrobený z medi 2 (alebo iného kovu) tyče alebo drôty rovnomerne rozložená a vertikálne umiestnené.Medzery = 2 mm, dĺžka 50 cm = by mal byť dobrý začiatok .... medené drôty môžu byť tie, ktoré sa používajú v dome elektrických zariadení, plastové izolácie môže byť ponechané na zamedzenie kraťasy ...Malo by byť naďalej možné vidieť dobré i kapacitné variácie s plastovou izoláciou ...
Výstupná frekvencia je proporcional na kapacitné (~ 1/RC).Táto frekvencia môže byť meraná pomocou mikrokontroléru ako PIC.
Z kapacitné by ste mali byť schopní získať snehu úrovni ..... atď.
Skúste zmerať takýto kondenzátor pomocou jednej z týchto nových multimetre, ktoré môžu merať capacitances,
atď ..
Pozdravujeme všetkých.
S.

vďaka za námet,
dve, tak že myslím, že sú:
A)
themperature, odraz svetla alebo farebné detekcie a detekcie vlhkosti
B)
detekcia radaru, jsem lacné radar modul na 24ghz, 20 m (15), bude aj test s trochu dažďa polystirole s themperature podmienkou

o kapacitné metode,
mám perplessity, pretože sneh na ceste, musí byť zistený čoskoro, a capcitive metode chcieť nejakú centimeter za opatrenia

A čo keď si radar pomocou ultra zvuk?
Myslím si, že by prácu.

ne.Myslím, že používať mikrovlnnou 24ghz, ale aj ultrazvuku možno un nápad, som v dome jeden Polaroid kit, zkusím to experiment

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back