Simulátor, ktorý je presnejší? HSPICE alebo Spectre (RF)

W

wylee

Guest
Ja a moji kolegovia vždy hádať:? (Na ktoré produkujú simulátor najpresnejšie výsledky HSPICE, Spectre alebo SpectreRF Hlasujte prosím svoj názor, a pokiaľ možno je váš dôvod (y) ...

Myslel som, že presnosť bola viac závislá na použitom modeli, a nie toľko na type simulátora. Ale pokiaľ ide o rýchlosť vs presnosti týka, myslím, že strašidlo hrá o niečo lepší.

Tiež súhlasím s rajath. Ďalej existuje mnoho paramters človek môže obrátiť v priebehu simulácie inštalácie (neuveriteľné). Ale samozrejme, že presnosť modelov dominujú výsledkov simulácie.

Dovoľte, aby sme predpokladali, že používame rovnaký model od rovnakej zlievárne pre HSPICE a Spectre, hovoria TSMC 0.18um modely ... Moja osobná skúsenosť je s použitím rovnakého obvodu, simulácie za rovnakých podmienok, HSPICE ukazuje nestabilitu systému (výkon kolíše) keďže Spectre nie ..... To je dôvod, prečo som si, "HSPICE simulácií je presnejší

Hy, Wyle! Skúsili ste konzervatívny možnosť Spectre. Môže byť dostanete rozdiel, pretože z rôznych možností simulátore.

Pokiaľ viem, tak sa "konzervatívny" simulácie v Spectre vykazujú lepšie uznesenie o priebehu, kde je viac miest vzorky vypočítaná tak, aby plot hladší priebeh. FOM, zabudol som a nemôže potvrdiť, či som "consevative" alebo "stredné" nastavenia, keď som v porovnaní s výsledkami HSPICE. Každopádne, ak tak "konzervatívne" a "stredné" simulácie v Spectre vykazujú rôzne výsledky (napr. oscilácie), určite tam je nejaký problém v ich simulátore v HSPICE, som vždy používať ". Možnosti presné = 1" vo všetkých mojich netlist

Conversative alebo stredné nastavenie má naozaj vplyv na presnosť simulácie, aj tam je nejaká príležitosť, že mierne nastavenia poskytujú úplne iný priebeh, ako conversative jeden z dôvodu rôznych časových krokoch ovládať rôzne numerické metódy integrácie a relatívnej tolerancie nastavenia. Napríklad, pri simulácii digitálnych signálov, oscilácie (ktorý prišiel z neúspechu simulácie) sa vyskytujú pri prechode (toto je známe ako trapezodial oscilácie, ako to je spôsobené zlyhaním trapezodial numerickej integrácie metódy) Ak je časový krok je príliš veľké. Obvykle conversative nastavenie môže vyriešiť problém, ako sa používa Gear2 integračné metódy. Myslím, že Hspice tiež také problémy, ale v Hspice je možnosť nastavenia zvyčajne dobre definované užívateľom jednoducho, tak to funguje dobre. Dúfam, že to môže pomôcť, a tak ma opravte, či sa mýlim.

Rád by som diskutovať v tejto súvislosti, že nasledujúce problém. Pred niekoľkými rokmi som sa snažil modelu spínača a jeho nelineárnej správanie (poplatok injekcie, ...) a má nejaké podivné výsledky simulácie za to. Napríklad v prípade, že vstupný signál na normálne prepínače NMOS zmení polaritu (zdroj dostane do kanalizácie a podobné) Niektoré poplatky so stratou! A to pre hspice a strašidlo, keď som Bsim3v3 modells, ktoré sú založené na modelovanie poplatkov na rozdiel od starších modells. Zariadenie inžinier mi povedal, že je normálne, pretože modely nie sú symetrické!? Okrem MOS bol jednoduchý, ani jeden určený najmä pre spínanie vyššie napätie, atď

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back