simulácie problému

P

pisoiu

Guest
Ahoj, chcem urobiť sweep AC typ simulácie parametrické zákruty cez jednoduchý analógový obvod (OrCAD PSpice 9.1). V parametrické sweep možnosť, chcem zamiesť hodnotu kondenzátora betweet dva limity (sweep premenné: parametrov modelu). Musím zadať v parametrickom spoločnej poľnohospodárskej politiky zamiesť okna na type modelu C2 na Model meno (to je SPP chcem sweep), Value at názov parametra, a Sweep Typ: lineárne, počiatočnú hodnotu 1p, 100P koncová hodnota, krok 0.01p. Aj keď sa všetky tieto zdá správne, mám stále rovnaké chyby msg z PSpice: "Chyba - nie je platný parameter na typ modelu". Môže mi niekto pomoct plz? Vďaka.

Neviem, veľa o PSpice (ale dosť korenie), ale prvá otázka je: používate špeciálny kondenzátor model, alebo len ideálny kondenzátor? Čo keď budete prázdne, kde si dať SPP ako model? V surovej korenie, čo chcete urobiť, by bolo. Param valuecap = 1P C2 xy valuecap. Ac ac_sweep_type NP fstart fstop SWEEP valuecap LIN 1P 100P 0.01p Dúfam, že vám pomôže

Ahoj, to je kryt * rcad PSpice knižnice simulácie 9,1, nič zvláštne na to. Nemôžem nechať prázdne na SPP model, pretože to je rozbaľovacie menu, nie textové pole .. musím vybrať niečo. My PSpice textový výstup vyzerá takto: * Analýza smerníc: .. DC LIN V_V2 5 -5 0.1 STEP LIN RES R9 (Value) 400 500 10 ---------- -------$ ERROR -.. nie je platný parameter pre typ modelu PROBE INC "simulácia SCHEMATIC1.net" Tentoraz je to z analýzy sweep DC, ale myšlienka zostáva rovnaká, chcem zamiesť parametra určité komponenty, v tomto prípade R9. Vďaka vopred.

Ahoj, pisoiu, som nepoužil PSpice, ale má nejaké skúsenosti s hspice. Kontroloval som PSpice referencie a zistil, že possilbe dôvod takto. Syntax. STEP vyhlásenie je. STEP LIN + Vo vašom prípade si myslím, by mala byť globálna parameter definovaný v. PARA vyhlásenie, namiesto parametra modelu. Vaša. STEP vyhlásenie. STEP LIN RES R9 (Value) 400 500 10 mala byť použitý k zákrute odpor model. Názov modelu R9 a je jedným z parametrov modelu je "hodnota" - ak viem, odpor model nemá také parametre modelu. Takže by si netlist rewrited ako Rxxx ab R = R9 ..... . DC LIN V_V2 -5 5 0.1. STEP LIN PARA R9 400 500 10, prosím, či "model typu" má možnosť "PARA". A pozri str 79 až 81 z [url = http://www.et.tu-dresden.de/dokumentationen/pspice/pspcref.pdf] PSpice odkazu [/url] pre ďalšie informácie. Veľa šťastia!

Ahoj pisoiu, vyriešiť váš problém, postupujte podľa nasledujúcich krokov: 1. Pridajte časť, ktorá mena "param" do schémy. Táto časť je umiestnená v knižnici "special.olb" v zložke "... \ zachytiť \ library \ PSpice". 2. Dvakrát kliknite na PARA komponentu, pridanie novej vlastnosti do PARA zložku kliknutím na tlačítko "Nový stĺpec" vo vlastníctve Editor. Vyplňte následné dialóg s "kapacita" a "0.1p" 3. Nahraďte hodnotu vášho kondenzátor v schémy s "{} Capacitor" dvojitým kliknutím na hodnote blízko kondenzátora symbol. 4. Vyvolať dialóg nastavení simulácie, aby "parameteric sweep", zvoľte "globálny parameter" v dialógovom okne, vyplňte prázdna "Názov parametra" s "capacitor" 5. Simulovať! Veľa šťastia!

Nechcel som použiť PSpice, ale má nejaké skúsenosti s hspice. Kontroloval som PSpice referencie a zistil, že possilbe dôvod takto. Syntax. STEP vyhlásenie je. STEP LIN + Vo vašom prípade si myslím, by mala byť globálna parameter definovaný v. PARA vyhlásenie, namiesto parametra modelu. Vaša. STEP vyhlásenie. STEP LIN RES R9 (Value) 400 500 10 mala byť použitý k zákrute odpor model. Názov modelu R9 a je jedným z parametrov modelu je "hodnota" - ak viem, odpor model nemá také parametre modelu. Takže by si netlist rewrited ako Rxxx ab R = R9 ..... . DC LIN V_V2 -5 5 0.1. STEP LIN PARA R9 400 500 10, prosím, či "model typu" má možnosť "PARA". A pozri str 79 až 81 z PSpice referencie pre ďalšie informácie. Veľa šťastia! _________________

U je aj zoznam hodnôt parametrer pomocou nasledujúceho príkazu. Krokom LIST ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back